jovela

jovela

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Loka-apatian epäviralliset karkoittajaisarpajaiset

Satoi pisaroina, peitti kaikenkirjavilla lehdillä, nostatti tuulet, pimensi illat, sumusti aamut ja sai muuttolinnut huutamaan taivaalla. Niin saapui syys Jovelaan ja tietenkin muuallekin yhteisessä lintukodossamme.


Muuta maata kiusannut perjantaimyrsky kiersi Jovelan nurkat säästäen meitä Lounais-Suomessa asustelevia - ainakaan meillä ei myrsky aiheuttanut muuta kuin kellastuneiden lehtien sateen maahan. Tämän vuoden sääarpajaisissa syksy odotuttikin itseään ja tuntui sitten saapuneen yhdessä yössä.

Riippuen siitä mihin suuntaan ikkunoista katselee, maisema on joko kuin iloisesta kanadalaisesta perhe-elokuvasta tai Kaurismäen synkkämielisestä syyselokuvasta. Heinäkuinen ilomme Rohtosuopayrtti jaksaa edelleen tehdä kukkia ja keväällä 2013 istutetut kärhöt innostuivat nyt tekemään nuppujaan. Keskiviikkoyöksi on ennustettu nollalämpöä. Eivät taida reppanat ehtiä aukeaamaan.

Eilen oli hieno päivä. Lämpöä riittää useille päiville likimain 20 astetta ja yötkin ovat olleen vuodenaikaan nähden lämpimiä. Eilen kävimme syysmarkkinoilla. Osa ihmisistä paistatteli päivää kuin kesällä konsanaan. Markkinoilla pysähdyimme ihastelemaan pärekorien tekijän tuotteita. Kaikenlaisia koreja oli runsaasti, mutta meidän mukaamme lähti kaksi jättikoria, joista pienempi on tässä.


Tuo pienempi kori tulee piilottaaman sisälleen pyykkikorin ja suurempaan mahtuu kaikki vieraspeitot, -tyynyt ja huopia. On ne vaan mahtavia! Yksi päre kiertää korin ylhäältä alas pohjan kautta. Pituutta yksittäiselle päreelle kertyy n. 2,5 metriä!

Isännällä alkaa syysloma ensi torstaina. Tulevien viikkojen aikana pitäisi saada paljon aikaiseksi; Gerdan takahuonetta laitella talvikuntoon, muutaman rikkonaisen ikkunan suojaus tehdä, päätalon takaseinän ikkunoiden ikkunaalaudat kiinnittää ja edelleen salin lattiaa rivettää. Katsotaan jos ehdimme sitä kuparista työtasoakin aloitella.

Olen törsinyt hieman. Meillä hankinnat ja rempat etenevät senkin mukaan, mitä budjetti sallii. Pistämme jatkuvasti hieman rahaa säästöön rempparahastoon, josta sitten hankintoja tehdään sen mukaan, miten on aikaa millekin hommalle. Tämä on ollut hyvä valinta - eipä tarvitse maksella jälkikäteen ylimääräisiä remppalainojen korkoina. Kun jokin homma on tehty, se on myös jo maksettu. Haavehankinnoille on sitten oma rahastonsa, jota hieman rokotin hankkimalla kauan ihaillut kuparipinnoitteiset aterimet. Siinä samalla sitten hankin muutaman ottimen ja kuparisen pannunkin, sillä ne ovat huomattavasti edullisempia kuin kotomaastamme ostettuna. Nämä on siis tilattu Briteistä, Mark's & Spenceriltä. Toimitusmaksu vitsikäs 7,50! Aterimia on 8 kpl kutakin - varmaan hommaan viimeisen 4x setin myöhemmin. Verottaja muistutti ensimmäistä kertaa vuosiin mukavalla kirjeellä, että Jovelaska on maksanut ihan liian paljon veroja. Yleensä joudun maksamaan roimasti mätkyjä. Tänä vuonna on vaihteeksi toisin.


Lokakuu on aika karsea kuukausi, vaikka sitä miten ajattelisi. Joutuu oikeen pinnistelemään, ettei vaipuisi alakuloon pimeyden käydessä iholle ja koleuden kaikottaessa kaiken elollisen. Vain naakat rääkyvät puissa ja levittelevät mustia siipiään pitkin taivasta. Lokakuu on positiivisen minäni Waterloo. Se on aina mielestäni ollut epämiellyttävä kuukausi. Viime vuoden jälkeen lokakuu myös muistuttaa itseäni elämäni suurimmasta menetyksestä. Äitini sairastui lokakuussa ja menehtyi siihen sairauteen marraskuussa. Viime vuonna, asuttuamme Jovelassa puoli vuotta, jätimme Jovelan taaksemme lokakuun alkupäivinä. Viime vuonna ei ollut syksyä ollenkaan. Vain loputtomia valottomia päiviä ja ajovaloja tiellä matkalla sairaalaan tai sieltä pois. Olimme pääasiassa Helsingissä tuon murheellisen 2 kuukauden ajan. Lokakuusta ja minusta ei tule koskaan kavereita, se on vissi se. Vaan periksi en anna. Jos ei muuten, niin kehitellään sitten jotain, mikä saa ajatukset pois tästä kalenterihylkiöstä.

Olen päättänyt olla lokakuun oikein touhukas. Tehdä mukavia asioita, pitää itseni kiireisenä, syödä hyviä ruokia, hankkia jotain sellaista joka piristää ja poikkeuksillisesti ympäröidä itseäni myös materialla (kuten kupariset aterimet, seli, seli). Poltan kynttilöitä niin, että hiki tulee, ja kyllä, juon glögiä!


Arvaan, että ruudun sillä puolella saattaa olla joku toinenkin, kelle lokakuu ei varsinaisesti edusta vuoden ihaninta aikaa, pistetään siis pienet arpajaiset pystyyn! Toki tähän saa osallistua kuka tahansa, loka-loveritkin - eikä tarvitse tehdä mitään sirkustemppujakaan, taaskaan. Senkun hihkaiset jotain tuossa kommenttikentässä, niin olet mukana.

Loka-apatia lähteköön tuoksuilla! Nippu tikkuja ja lientä lasipullossa! Vaikkei lokakuu näyttäisi hyvältä, se voi tuoksua hyvälle. Julistetaan siis epäviralliset loka-apatian karkoittajaisarpajaiset alkaneeksi!


Valmistaja osaa kehua tuotettaan hienosti maalaten tuoksutikulle kuulaan talvisia, mausteilla ryyditettyjä tuoksumielikuvia. Englanniksi tuoksumaailmaa on riimitelty seuraavasti:"Bright and clean like a clear winter's day - invigorating crisp green mistletoe, fragrant evergreen and fresh apple are blended with aromatic spices"Oikeen mukava tuoksu onkin. Ensin meinasin, että on aika voimakas, mutta tovin asetuttuaan tuoksu on oikein herkullinen.Yksi kipale tällaisia Winter -nimisiä diffusereita olisi tarjolla. Arpaisen varmaan ensi sunnuntaina tämän pois.

28 päivää ja on marraskuu. Marraskuussa saa jo puhua joulusta ilman, että jonkun tekee mieli tirvaista. Sitä odotellessa juon toisenkin mukin glögiä heti tänään ja totean aikuismaiseen tapaan, että lällällää!


Sodassa, rakkaudessa ja lokakuussa melkein kaikki keinot ovat sallittuja


Jovelan Johanna

102 kommenttia:

 1. Upea korkea pärekori! Lokakuusi tuo varmaan voimaa miehesi syysloma, kun ehditte yhdessä rempata ja varmaan käväisette jossain kirppareilla ja on aikaa hitaisiin päiviin.
  Toivon niin sinulle voimia♡
  Minullqe lokakuu on kaunis kuukausi ja jos on lämmintä...se on loppukesää, marraskuussa alkaa syksy. Nyt on tunteet pinnassa ja suru puskemassa. Viimeisen kerran kun äidin kanssa nähtiin marraskuun alussa puhuttiin tulevasta lokakuusta ja minun, nuorimmaisen lapsen, synttäripäivästä ja -juhlista. Nyt on se aika käsillä ja palaan aina vaan tuaohon marraskuun päivään ♡ Kyyneleet tulevat pintaan ja kaipaus. Näin se elämä menee. Kaikkia ihania juttuja tulossa lokakuun aikana niistä saan voimaa. Vähän pelottaa tuleva marraskuu..onneksi silloin viikon lomaa kuin myös lokakuussa. Halaus sinulle ja karvapöksyille rapsutuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja osallistun arvontaan toki myös! Vaikuttaa ihanalta tuoksulta. Eilen nautittiik santelipuun tuoksusta ja perjantaina inkiväärin ja sitruunaruohon tuoksusta....se on iloinen tuoksu!

   Poista
  2. On sullakin kipeitä muistoja näistä syksyn kuukausista, otan osaa :( Eipä niiltä voi välttyä, mutta mitä vaan mukavaa keksii rinnalle, niin onhan se sitten parempi olla kuin ihan vaan vajoamalla murheisiin.

   Mä pidän kyllä syksystä muuten, mutta tämä luonnon riisuutumisvaihe on niin kurja ja kaikki maantuva jotenkin vaan korostaa sitä. Onneksi on aurinkoisia päiviä ja monia asioita joista nauttia! Niistäkin nauttii sitten ihan eri tavalla.

   Mukavaa lokakuuta sinne ja marraskuutakin sitten ajallaan. Ne menevät ohi omalla painollaan ja sitten ollaankin jo pian joulussa :)

   Poista
 2. Loka-loveri ilmoittautuu arvontaan! Huokailen aina kun näen pihapiiristänne ulkokuvia, että millaisen muutoksen olettekaan saaneet aikaan. etenkin nyt syksyllä kaikki nuo upeat perinteiset punaisen ja keltaisten sävyt näyttävt niin sykähdyttäviltä.

  Minulla liittyy lokakuuhun ja syksyyn pääasiassa hyviä muistoja: esikoisen syntymä, kihlajaiset aikoinaan miehen kanssa, pitkät ratsastusretket ruskametsissä. Pidän myös syksyn väreistä pukeutumisessa. Kuuma tee vähän liian hienosta kupista, mutaiset saapasrivistöt eteisessä, koira villapuvussa… jotenkin syksy vaan aina iskee muhun ihan täysillä, siis positiivisesti :D

  Toivon teille Jovelaan ripauksen tätä samaa syksyn fiilistelyä kuin mikä Pömpelissä on nyt menossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä oli niin ihanaa tänään aamulla kun aurinko paistoi hetkisen ja kaikki maaha varisseet lehdet toistivat päätalon julkisivun ja gerdan värejä. Välillä näytti ihan siltä, kun joku olisi levittänyt värikkään syysmaton tuonne pihalle.

   Syksyssä on niin paljon hienoja juttuja ja nautin kyllä syksystä, mutta jotenkin tämä lolakuu on aina raskas, kun luonto luopuu väreistään ja tilalle tulee pimeys. Marraskuussa on sitten jo pieniä pakkasiakin usein, joka raikastaa maailman. Silloin ryntään kaikki peitot ja tyynyt kainaloissa pihalle tuulettelemaan vällyjä pakkaseen ;D Sekin on hauskaa!

   Suloisia syyspäiviä sinne!

   Poista
 3. Sinulla on hyvä strategia lokakuuangstin selättämiseksi ;). Ihan pakko on kuitenkin sanoa, että itselläni lokakuu on vielä sellainen tunnelmallinen syksykuukausi, joka on täynnä mahdollisuuksia. Kun taas marraskuussa iskee satavarma angsti: pelkkää synkkyyttä, tuulta, sadetta, harmaata. Usko pois, lokakuussa on ihan sikana enemmän asiat paremmin! :). Kuten myös teidän pihassa, joka näyttää pelkästään idylliseltä. En millään aio myötäillä sinua, että ilme olisi kaurismäkeläinen!

  Ymmärrän tosi hyvin tuon pienen "repsahduksen" kupariastioihin - ovat niin kauniit ja sopivat vanhaan maalaismiljöön keittiöpuuhiin niin mainiosti. Hienot löydöt, etenkin harvinaisemmat kupariaterimet. Varmasti pitkäikäisiä hankintoja.

  Teillä on muuten tosi hyvä systeemi taloudenpidon kanssa. Juuri samaan siirrymme nyt mekin, kun lainat on täysimääräisesti nostettu ja käytetty. Ajattelin itsekin postata aiheesta lähiaikoina. Tulot ja menot on punnittava tosi tarkkaan ja haavehankintojen osalta etenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lokakuu onkin alkanut oikein syyidyllisissä merkeissä, kun on ollut paljon aurinkoa ja kauniita päiviä. Mulla marraskuu on jotenkin helpompi, kun olen jo päässyt sen syysluopumisen murheesta ja saa jo kääntää ajatuksia jouluun.

   Ne Kaurismäet jätin laittamatta. Täällä on meinaan aika hassun näköistä. Meidän pihalla on pääosin vihreää, koska saarnet ei mene sellaiseen ruskaan kuin koivut ja saarnet tiputtavat lehdet myöhään. Tien reunalla sitten koivut sylkivät lehtensä melkein kokonaan maahan Valion myötä ja takapihan puolella on oikein kaunis ruska. Hyvin omituista katsottavaa!

   Hyvä idea tuo postaus! Jään mielenkiinnolla odottamaan. Me tehtiin tuo päätös jo ennen muuttoa ja se on tavallaan ollut helppoakin, koska eihän me ehditä niin hitsisti remppaamaan, että koko ajan olisi jotain rahanmenoa. Me ehdittiin muutenkin säästämään jo ennen kun ostettiin Jovela, kun se etsintäaika oli pari vuotta. Nyt voi olla tyytväinen siihen, että tämä on toiminut. Mitään tärkeää ei ole jäänyt tekemättä ja remppa-asiat rytmittyy muutenkin järkevästi.

   Poista
 4. ...ja täältä toinen loka-loveri ilmoittautuu arvontaan..:)
  Syksy on aina ollut lempparini...tuleet ja myrskyt. Enoni laittoi kuvaa, miten Valio myrsky oli heillä mökillä riepotellut pihakalusteita ja katkonut puita. Asuvat Kouvolassa ja mökki on Savitaipaleella. Täällä muutaman kerran puuskassa tuuli vähän kovemmin, mutta myrskyä ei tännekkään tullut. TAi no asutaakin melkein tein naapuruksina, niin kait nuo ilmatkin on samanlaisia, kuin siellä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei edes roskiksen kansi lentänyt tiehensä, kuten aina puuskissa käy, joten voi sanoa ettei myrsky iskenyt meille ja samoilla suunnillahan me ollaan tosiaan. Täällä oltiin varautuneita jo aamusta, saunassakin käytiin jo päivällä, mutta saatiinpas sitten lokoisa lepopäivä ja -ilta myrskyä odotellessa ;)

   Poista
 5. Mukana arvonnassa. Kaikki keinot lokakuuinhon selättämiseen otetaan ilolla vastaan:)

  VastaaPoista
 6. Ei tämä lokakuu vielä, mutta marraskuunprkle, se on se kaikkein kamalin! (Eilen oli muuten PellePelottoman syntymäpäivä, siitä tasan kuukausi eteenpäin on kuolinpäivä)
  Nyt on vielä valoa josta nauttia, kirpakoita puuhailukelejä, Lillan talviteloille laittoa - ens kuussa sitten vaan pusketaan mustuutta ja valottomuutta kohti kädet syvällä taskuissa, eletään tummanhaarmaata sameutta läpi ja odotetaan kevättä. Näin se täälllä menee. Nyt täytyisi kai alkaa pinota kirjoja luettavasksi kun puutarhahommat loppuu, muuten hukun villasukkiin....

  Sama systermi täälläkin nykyisin, ei mitään velaksi. Jos jotain ostan, niin se raha on oltava silloin eikä sitten joskus.

  Ja mukana tottamooses, tuoksua elämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, noi on pahoja! Mulla on iso tapahtuma äidin syntymäpäivänä. Ehkä hyvä niin, pakostakin ajatukset sitten siinä kiinni.

   Musta ilta tulee niin nopeasti jo. Rapuihmiset on sellaisia kukkujia. Tuntuu kuin ilta olisi loputon. Mutta,, mainitsitpas taas hyvän lohdukkeen, kirjat! Miten on ollut ihanaa taas uppoutua kirjoihin! Vaikka tässä on taas puuhattu ja kaikenlaista häärätty viikonloppuna, niin kolmas kirja mulla tuossa hetki sitten aukesi :)

   Poista
 7. Tottakai ikuinen "aamun lukija" tahtoo osallistua! Mun täytyy kyl tunnustaa et rakastan lokakuuta. .ihanaa pimeyttä,tuulta ja kahisevia lehtiä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun tykkäät! Mukavampaahan se on! :)

   Onnea arvontaan :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Voi sua! Mä luulen, että sun mielestä kaikki kuukaudet vois olla ihania. Olet niin sellainen herttaisuus kaiken suhteen :)

   Poista
 9. Lokakuu on kyllä kaunis niin kauan kuin värikkäät lehdet pysyvät puissa, mutta sitten iskee pimeys ja ensilumen odottaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta mustakin tuntuu. Mua kurjistuttaa kun puut alkaa riisua värikkäitä vaatteitaan ja jäljelle jää vain harmaudessa seisovat rangat. Sitten kun tulee hieman pakkasta, ne on taas aika ihania!

   Poista
 10. Lokakuu ei kuulu minunkaan suosikkeihin. yleensä alkusyksyn kauneus on jo tiessään ja puut kurkottelevat kohti harmaata taivasta lehdettöminä. Lokakuussa sataa usein jo rännänsekaista töhnää taivaalta, josta en myöskään pidä. Kuuma glögi on syksyn suosikkijuomani ja kynttilöiden himopoltto on vasta aluillaan. Mukavaa viikkoa sinne Jovelaan silti. Nautitaan ensiviikolle povatuista aurinkoisista päivistä täysillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla alkaa glögin juonti heti kun huomaan niiden saapuneen kauppaan. Glögi ei ole mulle niinkään joulujuoma, vaan vanhaan tapaan vaan syysjuoma. Pidän sen mausta enemmän kuin vaikkapa kahvista.

   Täällä ei taida vielä lokakuussa räntää tulla ainakaan yleisesti (?) kun sitä lunta ei välttämättä tule juuri lainkaan koko talvenakaan. Silloin kun ostettiin Jovela, lunta oli valtavina nietoksina, mutta 2 edellistä talvea ovat olleet kovin vähälumisia. Ei tainnut isäntä viime talvena lumitöitä tehdä, tekiköhän kertaakaan?

   Poista
 11. Mukaan arvontaan! Vajaat 80 päivää ja ollaan talvipäivänseisauksessa ja siitä kevättä kohti. Tämähän siis kestetään hymy huulin :-) Päivi S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vaarini tekemät pärekopat. Yksi niistä on lähes yhtä iso kuin sinun uusi koppasi.Yhteen pieneen koppaan vaari on kirjoittanut punaisella maalilla koukeroisin kirjaimin nimikirjaimeni.Vaari syntyi 1890 ja eli 93-vuotiaaksi.

   Poista
  2. Pitää mennä syksyn kautta, jotta pääsee kevääseen ja luonnon täytyy saada levätä välillä, niin se vaan on :)

   Ihana tuo pärekoppa! On ne vaan hienoa käsityötä!

   Poista
 12. Lokakuu menee ihmetellessä tummuvaa yötä, mutta marraskuu, se on pimeä, ainut valonpilkahdus ja ilonaihe on lähestyvä joulu. Edelleen kotiasi ja toimiasi ihaillen, Marika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Marika :) Toivottavasti saadaan paljon aurinkoisia syyspäiviä ja kirkkaita yötähtitaivaita!

   Poista
 13. *hihkaisu * eräältä joka tässä vaiheessa vain toivoo selviävänsä jouluun... Ei ole marraskuukaan lemppareita. Mutta hei, kiitos kauniista ja hyvälle mielelle saavasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeva :) Joulua kohti mennään! Siellä se meitä odottelee taas tuoksuvana ja lämminhenkisenä :)

   Poista
 14. kirkasvalolamppu on otettu esille - tuoksu sopii hyvin syystunnelmiin - mukana arvonnassa siis -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole kirkasvalolamppua, mutta on kynttilöitä enemmän kuin Ikeassa ;D

   Poista
 15. minä ilmottaudun myös mukaan arvontaan.ei pahempi lokakuun alku.aurinko paistaa pilvettömältä kirkkaalta taivaalta.valio oli myös hienoa,vaikka vähän pelottikin.terv.anneli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno alku on ollut! Lauantaina oli niin kesäistä tuolla markkinoilla, ettei olisi voinut uskoa olevan lokakuu!

   Poista
 16. Tuoksuherkkänä en osallistu arvontaan mutta kommentoin silti :)
  Lokakuu ei ole minunkaan lemppareita, mutta toistaiseksi sää on ollut lokakuiseksi kovin hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit toki osallistua! Jos arpa osuu kohdalle, voit aina lahjoittaa differin jollekin toiselle iloa tuomaan :)

   Poista
 17. Syyskuussa syntyneenä tykkään syyskuusta, se on syksyä parhaimmillaan. Lokakuun tunnelmat ovat paljon ilmoista kiinni, pahin on marraskuu. Se on minulle joku välivuodenaika, ei enää syksyä mutta ei oikein talveakaan.
  Kiitos blogistasi, se on antanut auttanut monen huonon hetken yli!
  t:Tiitiäinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taas ollaan molemmat synnytty kesällä. Itse pidän syksystä juurikin syyskuussa. Silloin on vielä kesän tuntua, mutta myös syksyn tunnelmallista lumoa.

   Kiitos itsellesi kommentista! Se lämmitti mieltä :)

   Poista
 18. Syksy on mielestäni paras vuoden aika, tässä vaiheessa vuotta on jo tarvittavat ulkotyöt tehty.
  Voi olla jo armollisempi itselleen, eikä pihatöitä ole enää niin paljoa.
  Saa jo hieman levähtää.
  Tietysti jos lunta tulee paljon......:)
  T.-Hellen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapas nähdä miten tänä vuonna käy! Viime vuonna ei täällä lunta juurikaan ollut. Muutama postikorttinäkymäpäivä ja muuten likimain lumetonta. Olisi se mukavaa jos pieni kerros lunta tulisi raikastamaan maiseman talveksi :)

   Poista
 19. Mukana arvonnassa totta kai!
  Lokakuuta rakastan erityisesti siksi, että se valittiin taannoin hääpäiväkuukaudeksemme. Nyt on joka vuosi juhlistettu omaa. henk. kohtaista auringonpaistetta muuten niin synkkänä vuodenaikana...

  KSe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokakuiset juhlat on kieltämättä tunnelmallisia. Ehkäpä pitäisi järjestää jotkut oktoberfestit täällä! ;)

   Poista
 20. Lokakuu. Takka lämpimänä, lampaantalja jalkojen alla, villasukat jalassa. Pihatyöt hyvällä mallilla.
  Kirkasvalolamppu esiin, samoin kävelysauvat pois kesäteloilta. Hetken hellittelyä itselle esim. jokin ihana hoito. Ajatus poisnukkuneille läheisille ja katse tulevaan uuteen. Poista elämästäsi kaikki se mikä ei ole tärkeää jaksat paremmin, positiivisuus herättää positiivisuutta. Kiitos blogistasi se on mieltä rauhoittava ja ihanan seesteinen. Syksyä parempaa toivotellen "karjalainen nainen"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parhaita syysjuttuja nuo, taljat, sukat, elävä tuli.. Niistä nauttii parhaiten syksyn ja talven pitkinä iltoina :) Syksyyn kuuluu myös höyryävät pataruoat, hyvä punaviini, lämpimäiset ja pitkät tovit hyvien kirjojen parissa.

   Kyllä syksy on monella tapaa ihana :)

   Poista
  2. Oi, hieno kommentti :) Poista elämästäsi kaikki se mikä ei ole tärkeäää ja jaksat paremmin...
   On aika karsia turhat asiat ja hidastaa....
   Kiitos blogistasi Johanna.

   Poista
  3. Kiitos itsellesi kun jaksat kommentoida :)

   Poista
 21. Mukaan arvontaan tietty. Itse aion kanssa pitää itseni kiireisenä tekemällä käsitöitä ja suunnittelemalla erilaisia projekteja. Mattoja kangaspuissa pohjalaistupaan, lapasia ja sukkia puikoilla. Ja niin, takkatulen loiste ja kynttilät. Niistä on sielunrauha tehty lokakuulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta ja kodikkaalta! Tuollaisilla juuri lokakuukin on täynnä mukavia hetkiä :)

   Poista
 22. Tsää olisikin pelkkä lokakuu se inhokki mutta kun on se marraskuukin vielä siinä ärsyttämässä ...

  Puikot ja koukut täällä kilisee niillä se apatia karkoitetaan ja kynttilöillä ja vilteillä sekä takkatulella. <3
  Mukana tietenkin ihanaisessa arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arvontaan! :) Kuulostaa siltä, että "lääkkeitä" loppusyksyn koleuteen on siellä paljonkin :)

   Poista
 23. Mukana olen arpajaisissa, mulle tulee syys/lokakuussa kauhia askartelu vimma ja pitää saada nyt sammalta ja risuja, sekä mustikanvarpuja kaiken maailman ideoihin sekä havunoksia..syksy tarjoaa niin paljon ihanaa..ja sisällä ne kynttilät ja tuikut lisää tunnelmaa, ihanaa aikaa olen siis syys ihminen vaikka aikoinaan tykkäsin kesästä niin sitä itsestään oppii kaikkea kun vahaksi elää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi! Munhan piti tänään myöskin hakea varpuja! Unohdin ihan totaalisesti sen. Noh, jos huomenna sitten ;)

   Poista
 24. Itsekään en ole mikään syksy ihminen, mutta asenne ratkaisee, tänä vuonna olen päättänyt nauttia tästäkin ja niin teen!
  Pimeät illat kynttilän valossa, loiste ja puun pauke pönttöuunissa, sumuisten aamujen salainen maisema, sienten ja marjaherkkujen säilöntä, syysistutukset ruukkuihin ja vähän sisällekin, sammaleen tuoksu, luonnon vaipuminen talviunille, lupa maata ja laiskotella viltin alla!
  Kesän touhut takana, lepohetki ennen jouluajan hössötystä, nautinnollisia syyshetkiä Jovelaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua taitaa hieman kaivella sekin, kun sato oli niin surkea, etten päässyt tekemään sellaisia syysasioita, joista haaveilin. Jospa huomenna laittaisin päärynäpiirakkaa kaupan päärynöistä. Olisihan sekin vähän sinnepäin ;)

   Poista
 25. Olen syntynyt lokakuussa ja varsinkin tänä vuonna nauttinut upeista, aurinkoisista päivistä, säilönyt kesän makuja, kahlannut keltaisissa lehdissä ja odottanut varsinaista syksyä villasukkineen ja takkatulineen. Tuo tuoksu olisi kuin piste i:n päälle (ja synttärilahja ;)
  Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea jo etukäteen synttäreiden johdosta ja tietenkin onnea arvontaan!

   Poista
 26. Hih, hihkaisen ja osallistun arvontaan!

  VastaaPoista
 27. Nyt kuule mä pyörryn tänne! Tuo keinutuoli tuossa kuistin kupeessa on ai-van IHANA! sitä jo ihastelin Helinän blogissa taannoin. Ja toiseksi muutun kateudesta vireäksi. Nuo kupariset padat, kasarit ja kattilat sekä koussikat yms. ovat kerrassaan, sanoisinko, sikamageet:)

  Glögikautta en muuten olekaan vielä aloitellut. Tänään taivastelin lähikaupassa, kun siellä oli myynnissä Wanhan Porvoon fabriikin simaa ja glögiä ei näkynyt vielä missään. Onkohan kauppaalla mennyt nyt vuodenajat sekaisin kylmän kesän jäljiltä...

  Sinulla vielä kukkii kauniistu nuo kehäkukat. Jos haluat väriä talvella elämään, niin kerää kukinnosta lehdet talteen ja kuivata ne. Ovat kauniita esim. voileipäkakkujen, leipien tai vaikka ihan jogurtin päällä :)

  Pärekorit on myös mun heikkous. Minulla on vanhoja isovanhempieni peruja muutama kannellinen iso vakka ja tuolaisen ison pärekorin perin vanhemmiltani. Siinä meillä on aina ollut jouluna lahjat. Perinne jatkuu...

  Arvonnassa olen myös mukana :) Kävin perjantaina Pentikillä ja ajatuksena oli osta valkoinen tee huonesuihketta. Sitä ei ollut ja kertoivat, että lempparituoksuni, juuri suihkutettava sellainen, on lopetettu - voihan harmitus. Tikkutuoksuna sitä on saatavila, mutta siinä järkytyksen tilassa se jäi ostamatta :)

  Ihanaa alkavaa viikkoa ja kestetään tämä lokaloka vaikka hammasta purren :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo keinutuoli on talojäämiä, eikä tietenkään olisi ulkona jos se olisi pelastettavissa, mutta se on niin todella heikossa hapessa, että siitä pitäisi uusia likimain kaikki, ett'ä siihen uskaltaisi edes istua. Ajattelin kuitenkin, että se voisi ilahduttaa tuolla ulkona. Onhan se aika erikoinen juttu kuistin kupeella ;) Laitan sen päälle aina mitä sattuu. Nyt siinä on kanervia paperipussissa, jouluksi ja talveksi siihen varmaan päätyy jokunen havu ja lyhty.

   Hyvä kun muistutit tuosta terälehtien kuivaamisesta! Mun pitää muistaa tehdä se nyt ihan tässä alkuviikosta ettei vaan unohdu!

   Toivottavasti glögit syrjäyttävät simat pian siellä :D Glögiä juotiin ennen muulloinkin kuin jouluaikaan ja itselleni se onkin enemmänkin loppusyksyn juoma kuin joulujuoma :)

   Lokakuu selätetään kivoilla asioilla, näin teemme!

   Poista
 28. Blogiasi on niin miellyttävä lukea. Sinulla on herkkiä, lämpimiä ja kauniita ajatuksia ja hieno tapa pukea ne sanoiksi. Lisäksi se kaikki mitä olette tehneet Jovelassa, Vau! Kiitos tästä blogista! Nautin syksystä sateineenkin. Osallistun arvontaan myös:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista! Tuollainen lämmittää niin kovasti :)

   Onnea arvontaan!

   Poista
 29. Jälleen ihana postaus syksystä. Samaisia tunteita täälä. Ihana ilostuttava arvonta, joten hyppäämpä mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lokakuu ei tunnu ajatuksena nyt yhtään niin surkeata kuin luin kaikkia mukavia kommentteja täällä. Moni on kertonut mistä nauttii lokakuussa ja siten tuli muistuttaneeksi siitä, että itsekin pidän juuri niistä asiosta.

   Onnea arvontaan!

   Poista
 30. Rohtosuopayrtin tunnistin aikanaan blogistasi, joten kiitos siitä! Kerrassaan kauniit kupariaterimet ja astiat olet löytänyt. Sopivat hienosti vanhaan taloon. En tiennytkään, että on olemassa myös kuparisia aterimia. Tuli heti tarve lähteä tutkimaan M & S:n sivuja. Ja tuo teidän pihapiirinne, se on sitten niin rauhoittava ja kotoisa; oikeaa vanhanajan tunnelmaa henkivä miljöö. Ensimmäinen kuva on myös muuten aivan ihana.

  Lokakuu ei välttämättä onneksi aina ole kovinkaan synkkä, joten toivottavasti se näyttäisi paremmat puolensa sinullekin tänä syksynä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rohtosuopayrttitunnistus leviää mukavasti, meinaan itselläni ei ollut hajuakaan mikä kukka se on, ennen kun otin aikoinaan kuvan, laitoin blogiin ja kysyin tunnistaisiko joku lukijoista sen :)

   En muuten tiennyt minäkään, että kuparipinnoitteisia aterimia on olemassakaan. En ole muualla niitä nähnytkään. Ne on todella kauniita livenä. Mukavaa vaihtelua kattauksiin :)

   Tänään lokakuu näyttää parhaita puoliaan. Aurinko paistaa ja taivas on sininen kuin kesäkuussa. Piristävää!

   Poista
 31. Juu vähän on apatiaa ilmassa meikämammallakin.Johtuu varmaan osaksi kiireestäkin.Mukuloitten synttärit sentään piristää syksyä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Synttärijuhlat on varmoja apatiakarkoittajia! Hauskoja juhlia sinne! :)

   Poista
 32. Ihania "työkaluja" oot tilannut <3
  Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 33. Pitääpäs osallistua arvontaan... :) Mulla on toistaiseksi syksyn innostus vielä päällä, se tulee aina syyskuussa, mutta hiipuu sitä mukaan kun pimeys etenee. Mietin, että vieläkö vihtis alottaa jonkun pihaprojektin, kun tekis niin mieli jotain vielä tehä, mutta arvelen, että en ehi kumminkaan ennen talvea....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen vuoksi juuri odottelen, että lehdet tulisivat alas ja kaiken rytölän kasvaminen loppuisi, että saisi levitettyä uudet sorat vielä ennen mahdollisia lumia. Olisi mukavaa sitten lähteä kevääseen, kun se olisi poissa työlistalta :)

   Poista
 34. Minäkin olen aina vihannut lokakuuta mutta joitakin vuosia sitten olen ripustanut itselleni huoneentauluksi seuraavan viisauden:

  "I´m so glad I live in a world
  where there are Octobers."

  Anne of Green Gables

  En sano, että tämä aina auttaa siihen ketutukseen, mitä lokakuu minussa aiheuttaa, mutta se kuitenkin tekee siitä vähän helpommin siedettävän. Jos Viherlehdon Anna ystävämmekin sieti lokakuuta, eikö mekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana lainaus! :)

   Annen maailmassa, eli Kanadassa lokakuu taitaa olla sitä kaikista upeimman ruskan aikaa, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että ihanaa kun ylipäätään on 4 vuodenaikaa! Olen asunut muuallakin ja sen jälkeen 4 vuodenaikaa sai ihan uuden merkityksen ja arvon.

   Juuri tänään, kun aurinko paistaa ja taivas on niin kirkkaan sininen, ei tule edes mieleen että on lokakuu. Lokakuu on pukenut päällensä peiteasun ;)

   Poista
 35. Ihanan elämäntäyteinen blogi sinulla! Siihen eläytyy lukiessa täydellisesti. Melkein kuulen vanhan talon naksahtelut ja haistan pihakasvien ja talomaalien tuoksun. Itse kuulun näihin loka-lovereihin, minulle elämä alkaa aina syksyllä. Kuulakasta syksyä sinne Jovelaan! anne.jrvinen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne :) Aurinkoisia syyspäiviä myös sinne :)

   Poista
 36. Juupa juu, arvontaan tahtoo mukaan myös. Olen nyt jonkin aikaa käynyt kurkkimassa tätä blogia ja tykännyt kovasti. Tuollainen ruokavarasto ois myös ihana kuin teillä. Pirteää syksyä sinne :)

  T. tiina.puustinen80@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten hauskaa kuulla, kiitos :) Ruokavarasto on kyllä tosi kiva juttu kerrassaan, suosittelen! :)

   Poista
  2. Ja kiva, kun kommentoit. Kaikissa blogeissa ei kommentoida kommentteja.

   Poista
 37. Hah, kirjotin blogiinikin että meillä on ihan muuta kuin loka-apatia, mutta tuoksua kaivataan aina. Kyllä ekat pakkasyöt ja lämmityskauden alku sai tosissaan syksy, okei joulufiiliksen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummitustalon liepeillä kuuluukin olla syksy! Se on vissi! ;)

   Täälläkin on koettu ensimmäinen pakkasyö. Miinuksen puolelle mentiin viime yönä nippanappa :)

   Poista
 38. Terkkuja Pohjanmaalta, tänään aurinko paistellut koko päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terkkuja Pohjanmaalle! Siellä sopiikin paistella, kun myrskyn teille murjaisivat. Täälläkin on ollut hienon aurinkoinen päivä tänään eilisen sumuharmauden jälkeen :)

   Poista
 39. Ei podeta loka-apatiaa täällä mutta tuoksuyllätys olisi mukava.

  VastaaPoista
 40. Mukana arvonnassa!
  Olen loka-neutri, vasta tammi-helmikuussa rupean tuskastumaan, kun kevät ei "koskaan"tule!

  Ihanat nuo kupariset aterimat ja kaussikat, sopivat varmasti hyvin yksiin tulevan työtasonne kanssa!
  Pärekorit ovat kestosuosikkeja.
  Kuulasta ja kepeää syksyä Jovelaan ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, ihan sama juttu täällä! Mulle talvi piisaa joulupäivänä ja helmikuussa olisin jo ihan valmis upottamaan nyrkkiä multaan uusia alkuja varten. ;)

   Hauska sana tuo kaussikka, ihan uusi mulle!

   Poista
 41. Voi pärekori, miten on ihana !!!
  Loka on lokaa, lunta luvattu , mutta eteenpäin mennään!!
  Tuoksua tupaan, onnea mukaan!!!
  Humi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko on luntakin tulossa? Oh my! Jos ei ihan vielä sentään, pretty please ;)

   Poista
 42. Marraskuu on minusta vuoden ankein ja lokakuu seuraava, joten loka-apatian karkotusarpajaisiin on ihan pakko osallistua. Nuo tuoksut ovat minulle vähän oudompi maailma, joten olisi kiva tutustua. Niin no tuoksukynttilät ovat tietenkin tuttuja juttuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä aamuna loka-apatia on taas kaukana, kun niin upeasti aurinko paistaa. Nämä tuoksutikut ovat ensimmäisiä itselläni. Olen nuuhkinut niitä ennen äidilläni ja siskollani, joka äidinkin tutustutti tuoksutikkuihin. Nyt sitten nappasin itsellenikin yhdet (ja arvontaan toiset) kun tuo tuoksukuvaus oli niin viehättävä. :)

   Poista
 43. Aurinkoinen, värikylläinen lokakuu on ihana, mutta, mutta se pimeä ja sateinen ei ja yleensä kallistuu pimeänpuolelle. Loka-apatian lievitykseksi kaamoksentorjuntavalot on viritelty ja tuikkuja poltellaan. Kyllä tästä selvitään. On mielenkiintoista seurata omavaraistalouttanne...ja elämää vanhassa talossa....ja arvontaan mukaan tietenkin. Aurinkoisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei voi puhua omavaraistaloudesta, mutta omavaraisemmasta taloudesta kyllä :) Pienillä asioilla sitä omavaraisuusastetta hinataan ylemmäs, mutta täysin, tai edes likimain täyteen omavaraisuuteen meillä ei ole rahkeita ;)

   Poista
 44. Mukaan arvontaan! Kiitokset ihanasta blogista, näin city-ihmisenä on mukavaa lukea elämästänne. Erityisesti ruokavarastonne herättää kateutta :)
  paivijj (at) gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan entisiä city-ihmisiä ja paljasjalkaisia Stadilaisia molemmat ;)

   Poista
 45. Mie niin tykkään lukea tätä sinun blogia ja seurata teän elämää Jovelassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiina :) Ihanaa kuulla, että nämä meidän jutut antavat jotain muillekin :)

   Poista
 46. Mielenkiinnolla käyn aina katsomassa postauksiasi, ihana blogi!
  Mukaan arvontaan.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 47. No johan nyt toki ollaan mukana! Täälä oli tänään oikein ihana lokakuinen aamu. Maa kuurassa, aurinko paistoi ja ihana pikkupakkanen. Lokakuussa saa luvan kanssa alkaa laitella jouluvaloja (saahan?!) ja miettiä joululahjoja ja muita joulujuttuja. Illalla kynttilät ja lyhdyt palamaan ja voi tunnelmoida hyvän kirjan kanssa viltin alla :)

  VastaaPoista
 48. Mukana arvonnassa, vaikka omistankin maailman huonoimman arpaonnen. Ikinä mitään voita...
  Ihanaa syksyä Jovelaan ja aurinkoista lokakuuta!

  VastaaPoista
 49. Kiitos kaikille osallistuneille :) Arpaisn tämän pois tänään tai huomenna, kunhan vaan ehdin :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!