jovela

jovela

maanantai 26. lokakuuta 2015

ⒹⒾⓎ sänky, osa 2

Voi jummi! Ihan hyvinhän se meni aloittelijoilta, sängyn nikkarointi meinaan. Suureksi hämmästykseksemme sängystä tosiaan tuli kokolailla sellainen, millainen siitä meinattiinkin tehdä, vaikka pari stiplua tehtiinkin. Sänky ei ole vielä valmis, mutta melkein valmis kuitenkin. Runko on valmis, patjapesä rimoineen on valmis, pääty on viimeistelyjä vaille valmis ja oikeastaan koko sänky on muutamaa pientä hifistelyä ja päätylaudan kulmien pyöristämistä vaille valmis maalattavaksi.

En montaakaan kuvaa napannut tekovaiheessa, eikä sängystä ole kokonaisuutena vielä yhtään kuvaa, mutta kutsutaan tätä postausta nyt sitten vaikka Making of -postaukseksi. Laitan ihan valmiista sängystä sitten kuvia kun sänky on maalattu.


Sängystä tuli presiis sen kokoinen, että se mahtuu tilaansa hyvin. Tässä kuvassa kiinnitetään jo päätyä, joten sänky on siksi melkein ikkunaseinässä kiinni. Sänkyyn tehtiin leveät reunalaudat, joiden avulla on helpompi nousta ja laskeutua sängystä silloin, kun selkä kiukuttelee. 15 cm leveät reunalaudat ovat myös muutenkin mukavia (ja testattu on). Reunalle voi laskea mukin tai lasin, kirjan, lukulasit, iPadin.. mitä nyt mielii mukanaan kantaa.


Tässä sänky on vielä tuvassa, joka toimi verstaana viikonloppuna. Sänky on tukeva, seisoo kunnon jaloilla. Se ei liiraile eikä notku. Runko ja rimat ovat rakennusylijäämää, mutta reunalaudat ja pääty on uutta lautaa.


Tässä näkee millaisessa kunnossa ne vanhat sängynpäädyt olivat. Repeämiä, lahoja, kosteuspullisstumia ja ötököiden onkaloita täynnä.


Vanhoista sängynpäädyistä otettiin talteen kaikki ehjät kauniit somistamaan uutta sänkyä.


Kuten n. 130 cm korkeaa sängynpäätyä - tässä vielä ihan vaiheessa.


Tämän enempää ei sitten olekaan näytettävää vielä.

Main mielestä oli karmean julmaa kun vanha sänky vietiin pois ja tilalle aineellistui uusi sänky ilman patjaa. Surkein ilmein hän alistui kohtaloonsa, eli vain yhteen nokostelupaikkaan (tuvan puusohva) kunnes isäntä heltyi ja survoi uuteen sänkyyn vanhan patjamme ja pääsimme testaamaan uutta sänkyä vahvuuudella 2 ihmistä ja 2 koiraa.


Sänky tuntui hyvältä. Kun saamme uudet ekovarustelut uuteen sänkyyn, Pidämme juhlalliset natinati-avajaiset ja sitten kyllä harkitsen vakavasti, nousenko sieltä ainakaan viikkoon!

Näihin tunnelmiin, ja näihin kiireisiinkin. Kiirusta meinaan on taas Jovelan akan pajalla kuin yksijalkaisella peffanpotkimiskilpailussa, joten saatan himpun aikaa olla hissukseen taas, mutta palaan asialle kun sänky on saanut väriä pintaansa ja vällyt syliinsä. Ne ekopatjat ja muut ihanuudet ovat kuulema lähdössä matkallensa kohti Jovelaa jo tällä viikolla. Odottavan aika on pitkä kuin hätähousulla, kun karkki on jo niin lähellä suuta..

Mukavaa viikkoa kaikille!

Jovelan Johanna

40 kommenttia:

 1. Oi miten hienolta näyttää jo nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oikeen kelpo sänky se onkin. Sisltää kaikki sängyle tärkeät ominaisuudet, kuten vaffa pohja ja tukevat jalat ;D Ei pudota kyydistä kesken unien!

   Poista
 2. En voi kirjoittaa että koeajan ton sängyn, enkä että teen pommin kestävyystestiksi.. Äh mitä mä voin kirjottaa.. Okei mä nyt sit vaan tuun ens viikol kattoon miltä se näyttää! Ainaski kuvista päätellen tosi kivalta - ja piirun verran siistimmältä mitä mun tekemä kierrätyssänky. :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten niin et voi? Ihan kun sut sais tuolta poiskaan pidettyä ja hyvä niin ;D Kakkoset ottavat kovin mielellään täti-hötskylin koekölintään tietoisina siitä, että rapsutuksia piisaa ;)

   Poista
  2. No siis kylhän mä sen teenki, mut jos oisin kirjoittanut että tuun koeajaan teidän sängyn olisi kuulostanut sangen hassulta (anteeks kaksmieliseltä tai jotain). :D

   Poista
  3. Apua! :D Mä laitan jotkut esteet siihen ympärille :D

   Saattaapi muuten uudet vällyt olla täällä jo kun tulet ja todennäköisesti ainakin sen aikana kun olet! Me mitään puuhailla.. me vedetään päiväunia kunnes isäntä tulee kotiin ja sotketaan taas tavaroilla joka paikka, että näyttää siltä kun oltais jotain tehtykin ;D

   Poista
 3. Tuo aavistuskin näyttää jo, että hieno siitä tulee!
  Jokos olet meiliin ehtinyt kurkata....huomenna menen kaupoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuh! Onneksi ehdin ennen! On ollunna tohinata siihen malliin, että piisaa ;D

   Kiitos, Pepi, kiitos :) En malta odottaa.. ;)

   Poista
 4. Ihanaa että ihmiset vielä jaksavat tuunata, tehdä itse, kierrättää, nähdä vaivaa ja säilyttää vanhaa. Niin sitä ennenkin tehtiin, käsin. Ja siitä se tavaran oikea arvostus nousee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän luulen, että monen kohdalla se kynnys uskaltaa kokeilla taitojaan on niin korkealla, ettei tohdita edes yrittää - varsinkaan isompia juttuja kun kaikki on helposti saatavilla, kotiovelle kannettuna kera mutteripussin ;)

   Nykyään kaikenlainen tuunailu ja puuhailu on kovasti in ollut jo tovin ja se on mukavaa. Sitä hämmästyy itsekin, mihin kaikkeen riittää rahkeita kun vaan ryhtyy puuhaan ja seuraava juttu onkin sitten askelta helpompi tehdä.

   Poista
 5. Näen jo sieluni silmin kuinka kaunis lopputulos on tästä syntymässä. Hyvä ajatus tuo viikon sängyssä lojuminen :) Koirapoloiset ovat varmasti ymmällään tästä kaikesta muutoksesta. Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan osaisiko sitä oikeasti viikkoa maata paikallaan.. ei taitaisi onnistua ;D Päivä varmaan vielä menisi, mutta sitten olisi jo saatava puuhata jotain.

   Vaan olisi se ajatuksena vallan hurmaavaa ;)

   Poista
 6. Taitaa olla timpurin vikaa siellä miehessä, kun noin hienoa sänky pukkaa! Lopputulos ei voi olla muuta kun upea. Jaksamista sinne myös leipätyön rutistuksiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita "vikoja" isännässä on aineellistunut Jovelaan muuton myötä siihen malliin, että epäilen jonkinlaista karmatyyppistä kiertoa, jossa entsisessä elämässä siltä pöllittiin työkalut ja tähän elämään on siirtynyt erikoisia taitoja kyetä vähän yhteen sun toiseen hommaan, vaikka ennen ei olisikaan sellaisia tehnyt.

   Pari stiplua tuli, kuten väärän vänkyrän talolla on tapana ;)

   Poista
 7. Sängystä tulee kyllä komea puuleikkauksineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo vanhat puukiekuraiset ovat kovin somia. Ihanaa, että voitiin käyttää niitä!

   Poista
 8. Sangystä tulee kyllä hieno! Odotan kuvia valmiista ekopatjoineen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetkonen männöö, kun saapuvat, mutta ei niin kauaa, mitä oletettiin. Ihanaa!

   Poista
 9. Melkoisen hyvä idea säästää jo muuten aikansa eläneen sängyn koristeet. Itse kun tekee niin saa juuri sellaisen kun haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa niin! On aina mukavaa, kun voi hyödyntää sitä mitä jo on!

   Poista
 10. Kylläpää työ aikamoisia nikkareita olette...mut niinhan ne tehtiin ennenkin kaikki huonekalut kotona..ja tupahan se taisi olla ennenkin sen nikkarointi paikka.....nikkarointi kunniaan...jes☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä se on, joka fyysisen työn suoritti. On kyllä mukavaa, kun on tilaa missä voi tarvittaessa nikkaroida vaikka ulkona sataisi pieniä peikkoja! :)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kyllä se vaan kannattaa. Puuseppä meinasi, että olisi ottanut 1500,- samasta. Meinattiin, että maksaa vaivan tehdä itte ;)

   Poista
 12. Aivan mahtavaa kun teette itse, kyllä todellakin kannattaa! Meilläkin on kohta sängyn vaihto edessä, joten tämä sai kyllä miettimään erilaisia vaihtoehtoja. Postauksesi Porilaisesta yrityksestä oli mielenkiintoinen ja hyödyllinen tieto, kiitos siitä!
  Vanha sängynpääty on todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rohkaistuin nyt tästä projektista niin, että pari muutakin projektia saivat uudet pohdinnot alleen. Kyllä simppeleitä voi tehdä itsekin, vaikkei olisi kokemusta mööpeleiden nikkaroimisesta ja siinä se taito sitten karttuu taas tehdessä :) Aina pitää pari stiplua sentäs olla, että on mitä oppia ;)

   Poista
 13. Helou pitkästä aikaa :) Pikkusen jääny vähiin nämä blogihommat ja on ollut jo ihan ikävä kaikkia kivoja blogeja! Tuntuu että on ihan pihalla kaikesta kun muiden postauksia on vain pikaisesti käynyt vilkaisemassa. Tosi kauniit päädyt teidän sänkyyn kyllä tulee, hyvä löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No helou, helou! Tämäpä iloinen yllätys! Välillä sitä on blogihiljaisempi ja sitten taas on jutuille uusia juuria! Tervetuloa vaan takaisin bloggeroimaan :)

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri ja kiitos ihan hirmuisesti siemenistä <3 Posti on kulkenut!

   Poista
 15. Tosta tulee niiiiiiiiin hieno!!!! Pitäiskö alkaa kattelemaan omaakin matolaatikkoa "sillä silmällä"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matolaatikkoa :D Oikeen hyvä sänky on ollut, todella!

   Poista
  2. Hups...selityksen paikka...meidän talonpoikaissoffaa (joka on tällä hetkellä pikkutalossa) on iät ja ajat nimitetty matolaatikoksi. Aina ei huomaa käyttävänsä sitä nimitystä ilman tulkkia :)

   Poista
 16. Tänne tuli jo sinun innostamisena tuollainen patja ja peitot. Kerrassaan ihanat, ei voi muuta sanoa ! ja ihan kotimaisia! Miten voisi saada tämmöistä enemmän esille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla! Viidakkorummulla vaan suosituksia edelleen ;)

   Poista
 17. There is a chance you're qualified for a complimentary $250 Ikea Gift Card.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!