jovela

jovela

lauantai 21. marraskuuta 2015

Näinä päivinä

Hei taas ihanat siellä

Tänään Jovelaan satoi ensilumi. Uniset silmät kohtasivat valtavan valkoisuuden ikkunoiden takaa ja vaikkakaan se ei tule kestämään kuin hetken, sitä on ihanaa katsella. Näimme Jovelan ja Gerdan ensimmäistä kertaa talvisena uusissa kuoseissaan, eli maalattuina.Näinä päivinä Jovelassa eletään kiireisiä aikoja. Tänä vuonna kiireisin ajanjakso töiden osalta ajoittuu lokakuusta tammikuun loppuun, jonka jälkeen saan taas keskittyä Jovelan asioihin. Kun asian ilmaiseen näin, se kuulostaa siltä kun tämä olisi jokin epämiellyttävä jakso vuodesta ja elon ilot alkaisivat vasta sen jälkeen. Niin ei ole. Nautin suunnattomasti siitä, että saan upota töihin kunnolla silloin, kun saan tehdä töitä häiriöttä. Saan kiksejä töistä. Jovelaparannukset ja blogielämä ovat nyt talviunillaan, mutta yritän pitää kiinni siitä, että yhden päivän viikosta omistaisin ihan kotoilulle. Ei sen kummempaa, mutta että saisi nauttia kokkaamisesta, oleskelusta ja sellaisesta puuhastelusta, joka tuo mielihyvää oli se sitten pölyjen pyyhkimistä tai jotain näpertelyä. Olla isännän ja elukoiden kanssa ihan rauhassa vaan. Nauttia tällaisista aamuista.
Jos tuntuu siltä, että en enää käy blogssasi sanomassa jotain, se johtuu ihan vaan siitä, että teen töitä nyt pääasiassa koneella ja hyvinkin 12-16h päivässä. Se on silmille rankkaa. Ei vaan pysty tuijottamaan ruutua enempää mitä työ vaatii.

 Anu Villa Mezzosta oli heittänyt haasteen Jovelaan, johon vastailen nyt! Anun haasteessa kysytään:

1. Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Tästä kaikesta. Että minulla on ihminen, joka mahdollistaa työhön uppoutumisen kannattelemalla kotiamme silloin kun oma aikani kuluu töiden parissa. Siitä olen juuri nyt todella kiitollinen. Olen kiitollinen siitä, että minulla on työ, hyvä mies, ihania ystäviä ja läheisiä, nuo karvakorvat ja Jovela. Että elämässä ei ole niin suuria huolia, että huolet värittäisivät maailmani. Olen kiitollinen siitä juuri nyt, että olen tässä juuri nyt tällä tavalla. Tässä paikassa, niiden ihmisten kanssa, jotkaa jakavat elämääni tavalla ja toisella ja siitä, että aina on jotain mitä odottaa. Arkisia haaveita ja puuhia.


2. Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi jos pystyisit?

Olen oppinut vuosien myötä ymmärtämään sen, että ihminen tekee tavallisia valintojaan valintahetkellä sen mukaan, mikä silloin tuntuu oikealta tai ainoalta ratkaisulta - joskus vaikka niin ei olisikaan. En koe tehneeni mitään niin kauheaa valintaa, että kokisin tarvetta muuttaa niitä. Toki sellaisiakin on, että jos olisin toisin valinnut, olisi jälkikäteen ajateltuna voinut mennä paremminkin, mutta se on elämää se. Realistisista asioista voisin kyllä muuttaa sen ensimmäisen tupakan sytyttämisen. Hitsinmoinen riesa pitkällä tähtäimellä!

Kysymys sallii mahdottomienkin muuttamisen. Juuri nyt, näinä päiviä tulee kuluneeksi vuosi siitä kun äitini nukkui pois syliini. Jos vaan voisin, sen muuttaisin. Jatko-osana edelliseen kysymykseen sanon kuitenkin, että olen kiitollinen siitä, että minulla oli äiti, joka ei mennyt pois, vaikka nukkuikin pois. 


3. Mikä on sinun mielestäsi elämän tarkoitus?

Tähän voisi vastata jotain tosi hienoa siitä mitä sen tulisi olla. Maalata kuvia siitä, miten pitäisi tehdä hyvää toisille ja elää mahdollisimman hyvä elämä. Muistaa nauttia, auttaa muita ja sammuttaa turhat valot. Mun mielestä elämällä ei ole jotain yhtä tarkoitusta. Elämä on se millaiseksi sen teemme, ellei joku toinen vaikuta siihen tavalla jota et voi muuttaa. Elämä on, oli tarkoituksia tai ei. Mitä sitten siihen janaan syntymästä kuolemaan sisältyy niillä korteilla joita meille jaetaan, riippuu siitä miten korttinsa pelaa. Sanotaan siis vaikka, että elämän tarkoitus olisi elää sitä annettua elämää. Ei suunnitella, haaveilla ja kuvitella mitä elämä voisi olla jos se olisi toisin.

The Starlight Blogger Award is to highlight and promote Inspiring Bloggers.

Here are the rules for the Starlight Blogger Award:
1. Thank the giver and link their Blog to your post.
2. Answer the 3 questions given to you.
3. Please Pass the award on to 6 or more other Bloggers of your choice and let them know that they have been nominated by you.
4. Include the logo of the award in a post or on your Blog please never alter the logo and never change the rules.Vaikka sääntöjä ei nevöevö saa muuttaa, niin tällä kertaa en laita haastetta edelleen. Tykkään lukea muiden vastauksia, joten toivon jonkun teistä ottavan kopin haasteesta, vaikka en nimellä sitä osoitakkaan edelleen.

Aasitonta siltaa viime viikon lepopäivän puuhiin!

DIY-pöytä

Meillä oli tuolla tuvassa talon wanha pöytä. Se oli mitoiltaan meille sopimaton, eli liian lyhyt, aivan liian kapea ja vieläpä liian korkea. Koska kaikki pöytälevyt olivat irroitettavissa, tuunasimme pöydästä meidän käyttöömme sopivamman.

Toiveena oli standardipöytiä leveämpi pöytä, siis leveyttä rapian metri ja pituuttakin runsaasti, eli yli 2 metriä. Tässä, liinan alla on vanha pöytä.


Nakuna


 Mallailua


Kiinnitystä ja tuentaa


Lisää testailua. Pöytä on vielä vaiheessa. Myöhemmin siihen tulee pari listaa ja pöytä maalataan.


Oho, vanha liina ei riitä edes peittämään pöytälevyä.


Uusivanha pöytä on 2,2 metriä pitkä ja 1,1 metriä syvä. Pöytään mahtuu kymmenenkin ihmistä syömään ja pöydän syvyyden vuoksi sen keskelle voi huoleti kattaa tarjoiltavia ruokia ja somisteita. Liina on silittämättä. En jaksanut. Väärän vänkyrän talossa on joskus ruttuiset liinat ja asukkailla eriparisukat jalassa.


Mutta peffan alla on lampaantalja. Se on pääasia. Liinoja ehtii silitellä sitten kun pöytä katetaan fiinisti.


Ja nyt sitä lepopäivää viettämään. Pölyjä pyyhittävänä ja villakoiria imuroitavana, patoja kuumenettavana ja löylyjä heitettävänä kahden peffan vankkurisaunassa, jonne johtaa vielä hetken luminen polku.

Lähetän terveisiä sinne teille kaikille. Ehkäpä huomenna olisi mukava hetki nauttia kaikesta siitä, mitä teidän blogeihinne on postattu sitten viime vierailukerran :)

Jovelan Johanna

31 kommenttia:

 1. Oi, teillekö on satanut jo lunta! Ei meille vaan vieläkään. Märkää räntää räpsyttelee vähän väliä, mutta kaikki sulaa pois samantien. Suloisen näköinen on Jovelan pihamaa ja Gerda valkoisen lumipeitteen alla.

  Uusvanhasta pöydästähän tuli tosi upea! Mitä puulevyä käytitte kantena? Meilläkin on ollut suunnitelmissa tehdä uusi pöytä itse jossakin vaiheessa. Tämä nykyinen natiseva jatkopaloilla höystetty pöytä ottaa välillä pattiin. :)

  Taitaa muuten itse kullakin olla syyskiireitä, niin täälläkin. Mutta kun tekeminen on kivaa, kiirekään ei haittaa - muuta kuin blogipäivityksiä ja -vierailuja. Teillä on muuten jo nyt niin ihanan jouluinen ja lämmin tunnelma Jovelan tuvassa. Kivoja marraskuun päiviä teille sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Tuli, suli ja tuli uudelleen. Nyt taas sulaa. Sellaista lumen ja rännän sekoitusta, joka saa maan hetkeksi valkoiseksi. Ei tuo ole jäädäkseen tullut.

   Meillä ei ole tuossa pöydässä puulevyä lainkaan. Se pöytälevy on tehty mäntylankuista.

   Jovelan tuvassa taitaa aina olla hieman jouluista, kun siellä on punaiset tapetit ja matot ;)

   Iloa sinne omiin puuhiinne :)

   Poista
 2. Meilläkin satoi ensilumi, mutta ei kyllä maahan jäänyt...:) Ihana uus/vanha pöytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli, suli, tuli, meni, tuli.. tällaista täällä tämän ensilumen kerralla :)

   Poista
 3. Tääläkin satoi ensilumi tänään, kyllä oli mukava herätä kun maa oli valkoinen. Kauniilta näyttää talonne ja Gerda. Mielestäni vanhat talot ovat niin kauniita talvisessa maisemassa. Varsinkin kun vähän hämärtyy ja valo tulvii ikkunoista.
  Voi miten kauniit vastaukset kysymyksiin - niin aitoa!
  Kerrassaan upea pöydästä tuli ja hei, ei niitä liinoja tarvitse aina silittää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä lumi tuli ja lumi suli. Vettä ollaan saatu sittemmin saavikaupalla ;D

   Poista
 4. Olipas mukava, että ehdit hetkeksi linjoille työsutinoiltasi :) Täälläkin satoi viime yönä ensimmäiset lumet. Aamulla hymy hersyi suupieliltä, kun olin lumen tulosta niin iloinen. Heti oli niin paljon valoisampaa. Pienet asiat jaksavat ilahduttaa, onneksi.
  Tuo 1,1 m syvä pöytä on kullä hyvä. Meillä syvyyttä on 1 m ja juuri ja juuri keskelle saa tarjoilut, mutta ei kunnolla, varsinkaan, jos katelautasia käyttää.
  Nautinnollisia työpäiviä sinne ja rentoiluja sopivin väliajoin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työ on nyt niellyt jovelan akan, mutta voi miten hauskaa sekin on :)

   saisi sitä lunta tulla taas. Hirmuinen tuuli ja sade on ollut vallitsevana säänä kuluneella viikolla, höh!

   Poista
 5. Ihanalta näyttävättalovanhukset ensilumea vasten! Ei haittaa vaikket blogissa ehdi veiraillakaan, kuulumisia sieltä on teiltä on kuitnekin mukava lukea. Omassanikin on nyt hiljaiseloa, pimeys on vienyt voimat ja mitään tarmoa ei tuunailuihin ja ompeluhommiin tällä hetkellä ole. Joten mukavaa viikonloppua sinne tunnelmalliseen Jovelaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikansa kutakin :) Nyt on työkausi ja sitten taas jovela-aika :) Sellaista se on välillä :)

   Suloista sunnuntaita sinne, Anni :)

   Poista
 6. Ihanan jouluista tunnelmaa Zou-hanna ♡
  Iso ruokapöytä on hieno, peukutukset meihellesi, otaksun?
  Meillä ei lumesta vielä tietoakaan.....

  VastaaPoista
 7. Kiitos kauniista tunnelmista :) Hyvää lepopäivän iltaa Jovelaan! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggeri sekoilee, nakutin jo, että hyvää tätä päivää sinne, huomista päivää ja ylihuomista ja.. <3 Meinasi, että olen muokkaamassa jotain ja hylkäsi kommentin :P Typerä bloggeri, pöh!

   Poista
 8. Lunta on tullut nyt kyllä yllättävän paljon. Ja yllätys se oli taas;) Jotenkin oli tuudittautunut ajatukseen, että ehkä vasta ensi kuussa...
  Ihana pitkä pöytä. Paljon mukavia ihmisia pitkän pöydän ympärillä on parasta!
  Mukavia marraskuun päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuli vain ohut kerros, vaan kaunis se oli! Saisi tulla uudelleen!

   Poista
 9. Voi voisinpa lisätä tähän kuvan. .täällä tullut n.40cm märkää painavaa lunta!Maisema on kuin sadusta,vaan asialla on sit se kääntöpuoli :-( kun ei ollut eka pakkasta,niin puut ei kestä lumen painoa.Mun ainoo iso ja ihana mänty taitaa olla mennyttä. .siitä räksähteli eilen ainakin 7 valtavaa oksaa alas :-( ja näyttää siltä et lisää putoo.Se on ollut ainoo varjopaikka kesähelteellä. .vietävästi harmittaa!!Oksat on niin paksujakin,et on otettava moottorisaha käyttöön,niitä ei akka voimalla saa siirrettyä ees kulkuväylältä pois.Ja lumesta johtuen täällä on eletty kuin Maija Luodolla. .sähköt ollu pois,lunta niin paljon et on saanu kahlata puita hakeen.Onneks on puuhella :-) Ja takkakin löytyy vaan siinä on se tyhmä juttu,et piipun päällä on imuri,joka vaatii sähköä tai savut on sisällä.Tällä hetkellä on sähköt,joten äkkiä iPad laturiin ja valtava pannullinen kahvia termariin :-) Mä oon muuten jumissa täällä. . .juu,tunnustan. .kesärenkaat alla :-) ! Joka ainoo vuos talvi yllättää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kahvikissa on siis se aamun lukija :-) Piti myös kertoo,et mulla on aito wanha tosi pitkävartinen leipälapio. .se piti laittaa tuvan kattoon roikkumaan,vaan eräänä talvena kehitin sille käyttöä!Tää tölli on korkee ja katolta tippuu lumet ja jäät suoraan kuistin eteen.Aina saa pelätä ittensä ja koiran ja kissan puolesta.Vaan sillä leipälapiolla on sit niin ihan pudotella ne kököt räystäältä alas,ennenku on jonkun niskassa :-)
   Peitittekö kasvihuoneet talveks?Mulla on muovipressulla kennolevy huone peitetty. .ensin laitoin sen huonosti kii,joten se jo kertaalleen myrskyssä irtos.Onneks kiinnitin uudestaan,narulla nauloihin kiinni.Eilen katselin kuin paljo lunta kerty painoks siihen,vaa ei hätää,hyvin luisui pois.

   Poista
  2. Toivottavasti selvisitte lumimassasta sähköjen kera. Kovin haastava tilanne joillain paikkakunnilla oli kun taas yli 50 000 ihmistä oli vailla sähköä ja monet heistä useita päiviä.

   Ei olla peitetty kasvihuoneita. Täällä ei välttämättä sitä lunta tule kuin nimeksi. Jos meinaa ennusteet lupailla myräkkää, sitten on laitettava suojia :)

   Poista
 10. Kiitos terveisistä :) Sinulla on viisaita ajatuksia. Ja superhieno uusi pöytä!

  VastaaPoista
 11. Joka paikassa muualla paitsi meillä tuntuu olevan ensilumi, pöh ;). Kaunista on siellä teidän pihapiirissä, ihan mielettömän hienoa. Mutta kivaa, että saat nyt rupeaman, jolloin keskittyä töihin. Mikä vaan on kivaa, kunhan saa keskittyä. Siellä sun täällä häsääminen vie ilon kivastakin asiasta.

  Upea pöytä tuli ja selvästikin viimeistellysti tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se täälläkään kauan viihtynyt, liekö siihen suuntaan karannut, vaan sen tovin minkä oli, ilahdutti suuresti!

   Mulla on sellainen onnellinen tilanne, että saan tehdä juuri sitä mistä pidän ja joka antaa mulle energiaa sitä viedessäänkin. Samalla intohimolla kun saa häärätä torppaa ja työtä, on ihminen onnellinen, vaikka toki välillä on uupunut. Väsynyt, mutta onnellinen ;)

   Poista
 12. Voi miten kauniilta siellä näyttää. Kunpa tätä lunta saataisin tänne Varsinais-Suomeenkin vielä lisää ja vähän pidemmäksi aikaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taisi sataa tänne meidän puolelle nurkkaa, mutta sen jälkeen ollaan saatu vaan vettä täällä ja siellä ;) Kyllä se tästä vielä lumeksi muuttuu ja maaliskuussa ollaan jo ihan sillä kannalla, että voisi jo häipyä kevään tieltä ;)

   Poista
 13. Näyttääpä sielä taas ihanan tunnelmalliselta :) Ja noin vain uusi pöytä! Teillä on kyllä hurjan isot huoneet kun tuo pöytä ei näytä mitenkään isolta tuossa. Viisaita sanoja haasteessa :) Meillekin lumet tulivat ja oon nauttinut niistä niin paljon! Huomenna ne kuulee jo sulaakin pois, joten ajattelin yrittää tänään saada koirista joulukorttikuvat otettua vaikkei aurinko paistelekaan. Me ollaan huomenna jo Lontoossa, siellä ei varmaan lunta oo hippustakaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdit ottaa kuvat kun luonto oli hetken niin kauniin talvinen! Ja hyvää matkaa, jolta taidatte jo ollakin takaisin, joten hyvää paluuta kotiin! :D

   Me asutaan kaksiossa :D Tämä on meidän keskinäinen vitsailumme, sillä muutimme kolmiosta taloon, joka on kaksio. Huoneet vaan sitten ovat hieman suurempia, kuin ennen ;) Meidän tupa on jotain vajaa 40m2. Mahtuu hääräämään ;)

   Poista
 14. Tuo talo ja piha ja kaikki vaan komistuu! Kylillä puhuvat, ettei kukaan muu olisi ollut riittävän hullu tuohon urakkaan:) Onneksi te olitte, ihana katsoa, kun yksi vanha talo on herännyt Ruususen unestaan. Vaikka ihan pelkillä haltijattarien taikasauvojen heilautuksella ei kaikkea tekemäänne työmäärä ole todellakaan saavutettu. Kyllä tuo elämäntapa vaatii myös raakaa työtä. Sitähän se on aiemminkin ollut, mutta vanhat konstit vaan on useimmiten parempia kuin säkillinen niitä uusia. Hyvää adventtia ja pikkujouluaikaa teille, pitää ajella Jovelan ohi joulun tienoilla, jos vaikka näkyisi valoa Gerdankin ikkunoista....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaah! Me ollaan niin hulluja, että oikeen etsittiin riittävän rämää röttelöä testaamaan mistä tämä pari on tehty vai onko mistään ;D Juuri eilen isäntä oli tuossa pihalla kun samalla tiellä, mutta etäämpänä asuva mies tuli tervehtimään. Joka kerta tulee niin hyvä mieli, kun paikallisetkin mainitsevat, että ovat seuranneet ilahtuneina Alastalon nousua ja sitä, että täällä on taas elämää. Tuokin mies oli aikoinaan tilan viimeisen isännän kanssa ollut tuttava ja käynyt täällä usein.

   Pian ollaan jo joulukuussa, joten hyvää joulunalusaikaa sinne. Toivottavasti saadaan kaunis jouluinen sää takaisin :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!