jovela

jovela

lauantai 26. maaliskuuta 2016

Tuparemontti alkaa

.. tai oikeammin jatkuu. Meno on kuin Kyöpelinvuorella ja Huvikummussa. Kaikki todellakin on taas jälleen kerran "vinksin vonksin tai ainakin heikunkeikun". Arvaisko oikun eikun, missä mikin on, kuka arvais sen, kyselee Jovelan noita-akka.

Tässäpä näkyy selkeästi se Uula-maalionglma. Ei näy enää kauaa. Ja juu, kaikki tuossa saarekealueella menee uusiksi rempan myötä, näytetään sitten miten, kun ollaan valmiita vajaan  viikon kuluttua.


Remontissa valitettavasti on pakko purkaa yksi pitkä istuinlaatikko pois. Tuolla oli vaurioita, joihin ei päässyt käsiksi istuinlaatikkoa purkamatta ja purkamisen jälkeen sen kasaaminen uudelleen olisi ihan mahdotonta niiden vaurioiden vuoksi. Uhrasimme istuinlaatikon (meille jää vielä yksi) sen eteen, ettei hiiret pääse juoksemaan rakenteissa ja ettei jalat jäädy lattiaan tuolla päässä tupaa kaikenlaisten pienten vakojen vuoksi.


Lattia on joskus ollut vahvan siniharmaa


Heikun keikun, mullin mallin, vaan aikanaan setviytyy ja saamme tupaan niin kauan ja kipeästi kaivattua säilytystilaa lisää. Isäntä alkaa nikkarointipuuhat sen osalta jo tänään. Meillä on ollut niin paljon korvaavia ratkaisuja, paljon tavaraa esillä kun ei ole säilytystilaa, roskisjärjestelmää ei ole, työtaso puuttuu saarekkeesta, sitä virkaa on toimittanut huokolevypala, patakaapin on ollut pakko olla tietyssä kohtaa, koska se Uula-maalin moka oli niin surkea ja niin edelleen.. Tuvasta alkaa nyt muodostua oikea keittiö, mutta ei kuitenkaan tyypilliseen tapaan moderni. Aika on pysähtynyt tuvassa menneisiin aikoihin, eikä sitä puolta olla muuttamassa mihinkään.

Myös tuo sisääntuloseinä saa vihdoin puuttuvan pätkän tapettia. Sitä odotettiin vuosi, siis sitä tapettia. Joskus perinnetapettien kohdalla on niin, ettei sitä ihan tuosta noin vaan hankitakaan, mutta täällä ainakin tuo tapetti on niin nappivalinta, että mitään toista tapettia en huolisikaan!


Jovelassa jo melkein lumipalloheisi kukkii pääsiäisen kunniaksi - sisätiloissa tosin vainen. Kevät on myöhässä viime vuoteen verrattuna. Hyttysenpuremia päästänee rapsuttelemaan aikaisintaan huhtikuussa.


Iloista pääsiäistä teille siellä! Me palaamme remppapäivityksin kun niiden aika taas on.

Jovelan Johanna

38 kommenttia:

 1. Hetken kaikki rempassa on mullin mallin, mutta lopussa kiitos seisoo:)
  Erikoinen juttu tuo Uula maalin värimuunnos.
  Innolla täällä odottelen, millainen lopputuloksesta tulee! Mukavaa pääsiäistä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remppa on mainio tapa havaita, miten hitsin paljon sitä tavaraa onkaan ;D Tässä samalla tulee tehtyä pientä karsintaa ;D

   Poista
 2. Kiva nähdä sitten kaikki valmiina, malttamattomasti odotellaan.
  Iloista, työntäytteistä pääsiäsitä teille.

  VastaaPoista
 3. Todella hieno tapetti, oikein nappi valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tapetti on niitä todellisia "rakkautta ensisilmäyksellä, eikä sittemmin ole kaduttanut" :D Tiesin heti, kun näin tapetin aikoinaam Rakennusapteekissa, että tuo tulee meille tupaan. :)

   Poista
 4. Mahtavaa kun jossain tapahtuu! Odotan niin innolla mitä saatte aikaiseksi. Näinköhän oikein, tuossa kuvassa missä penkki on purettu on uretaania seinässä? Sen kyllä poistaisin, pellavaa vaikka tilalle. Olen samaa mieltä - tuo tapetti on niin kaunis ja paras vaihtoehto!! Tsemppiä urakkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva vääristää! Ei ole uretaania seinässä, vaan tilapäinen hiiriesto lattiassa, kun laatikon vuoksi ei muuta voitu laittaa ja sen on tosiaan jo poissa. Meillä eristetään ainoastaan pellavariveellä :)

   Poista
 5. Tsemppiä remonttiin. Lopputulos palkitsee varmasti. :)

  VastaaPoista
 6. Ahkeria olette! Todella..:) Odotan kuvia valmiista tuvasta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele :) Meille on tulossa ensi viikolle lisäkädetkin, kun mun on pakko hypätä takaisin leipätöihin tiistaina :) Valmiista tuvasta saa kuvia sitten vasta joskus vuosien päästä (hahaa, vanhat talot), mutta tästä rempasta jo alkavalla viikolla ;)

   Poista
 7. Onpa outo juttu tuomaalin käyttäytyminen. Vähän jännittää, koska vedimme mökillä yhden vihreän seinän samalla maalilla. Kerroksia piti vetää tosi monta ennen kuin väri peittyi - toivottavasti vihreät eivät ala tunkea maalin läpi!
  Mukava lukea puuhakkaita postauksia - sitä toivoo, että osa tarmosta tarttuisi lukijan mukaan ja aina välillä niin käykin:)
  Muutosta keitiöön on kiinnostava seurata<3
  Kiitos vielä salmiakkivinkistä kommentista blogissani - sinulta kyllä saa vinkkejä ihan joka lähtöön<3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä maalissa oli jotain ahanlaisesti vialla. Se ei siis ole puskenut läpi, vaan 2 purkkia, samaa maalia, samaan aikaan ostettu ja maalattu, mutta toinen kuivuttuaan olikin ihan eri väriä, lisäksi se kuivui oudon "juoksennuteesti" mutta valmistajan mukaan maalissa ei ollut mitään vikaa ;D

   Poista
 8. Oliko maali pellavaöljymaali? Sillä on aina selainen ominaisuus että kellastuu niissä paikoissa joihin ei tule luonnonvaloa, toisinsanoen verhojen, kaappien, taulujen yms. takana. Kun kohta saa jonkin aikaa valoa niin väriero tasoittuu. Meillä huomaa asian kylppärissä ja kodinhoitohuoneessa jossa on pellavaöljymaalilla maalatut seinät. Mitä vaaleampi maali, sitä näkyvämpi ilmiö :)
  Remontti-intoa rutkasti, olette ahkeria! Meinaatteko avata lattiat ja tarkistaa eristeet? Mian kanssa olen samaa mieltä, uretaani kannattaa poistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ei ole kyse siitä, vaan tosiaan 2 samaa maalipurkkia, samasta paikasta, samaan aikaan ostettu ja maalattu. Toisessa maalissa oli jotain vikaa. Heti kuivuttuaan se muuttui keltaiseksi, siis heti ja se näyttikin kuivuttuaan pinnaltaan aivan oudolta. Nuo mööpelit siis ovat olleet missä ovat, koska se maali teki mitä teki, ei niin, että mööpelit olisivat niitä aiheuttaneet. :) Kuvassa näkyykin, miten yksi lauta on melkein luotisuorana sen värimuunnoksensa kanssa, eli siihen loppui sillä maalilla maalaaminen. Samaa juttua on vessassa melkein jokaisen paneelin saumassa, nurkissa ja paikoissa, mihin aurinko paistaa suoraan, eikä tosiaan silloin kun tuo tupakohta maalattiin, ko. kohdassa ylipäätään ollut määpeleitä pitkään aikaan :)

   Uretaania meillä ei ole eristeenä. Lattiaa ei avata. Isäntä sen pohjan kautta katsoi aiemmin ja totesi asialliseksi, joten uskaltaudumme lattian suhteen remppaamaan sen pinnalta käsin, kiten monasti ennenkin tehtiin. Purkaminen on aina niin iso homma, ettei siihen viitsi ryhtyä ellei ole selkeää tarvetta ;)

   Poista
 9. Hei! Meillä kanssa ne kohdat jotka ovat olleet kaapin takana piilossa, oli kellertäviä, nyt kun paljaana valolle ei näy värimuutoksia. Ja pellavaöljymaali kyseessä. Työn iloa! T: Tähän asti takavasemmalla seurannut talonhalaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parille ehdinkin jo kommentoida tuota maaliasiaa, eli tässä ei ole siitä kyse :) mööpelit laitettiin noihin kohtiin paljon myöhemmin (puoli vuotta myöhemmin) peittämään niitä maalimokia, kun maalipurkki 2:n maali muuttui kuivuttuaan keltaiseksi ja juoksettuneen näköiseksi :) Seinä maalattiin ensin maalipurkilla 1 ja pintakerros maalipurkilla 2, samaa maalia, samaan aikaan ostettu ja kätetty ;)

   Poista
 10. Iloista pääsiäistä rempan merkeissä!

  VastaaPoista
 11. No sielläpä on tupa tosiaan hyrskyn myrskyn :) Voimia reppaan ja kiva kuulla ja nähdä sitten remonttiuutisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hurjemmaksi menee. Olemme saavuttaneet tilanteen, jossa kaikkialla on kamalasti kaikkea, mutta mitään ei mistään löydä :D

   Poista
 12. No siellä tosiaan mennään huvikumpumeiningillä -kaikki hyvin niin kauan kun ei ole hevosia ja marakatteja sisällä, eiks vaan 😉
  Että eipä muuta kuin mukavaa pääsisäisenviettoa vaan 🐣🐥🐣🐥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasketaanko lainkaan jos hevonen oli saunalla? Ja mä en niin noista lajimääritelmistä ymmärrä, mutta kyllä noi meidät koirat, eritoten maimai, ihan marakateista käyvät ;D

   Poista
 13. Innolla odottelen kuvia lopputuloksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa! ;) Pieni hetki vaan.. ja pari päivää päällä ;)

   Poista
 14. Multa on mennyt ohi tai sitten olen unohtanut: mikä Uula-ongelma? Kertoisitko vielä, asia kiinnostaa, kun itsekin olen joskus Uulaa käyttänyt.

  Aivan ihana kyllä tuo tapetti ja hienoa, että tuli sitten lopulta kuitenkin perille :). Varmaan ihana tunne sitten, kun saa nuo yksityiskohdat kuntoon! Kyllähän sitä aikansa elää keskeneräisessä, mutta sitten tulee niitäkin päiviä, kun alkaa jurppimaan ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman kerran olen siitä maininnut blogissa, mutta tosiaan silloin kun ei vielä astuttu täällä ja laiteltiin muuttokuntoon, ostettiin 2 purkkia Uulaa, koska ostopaikassa oli se isompi koko loppu. Maalattiin sitten tuvassa ja kylppärihuoneessa se ensimmäinen purkki loppuun ja jatkettiin viimeistelyitä purkista 2. Se tuntui jo maalatetssa jotenkin erilaiselta huolellisesta sekoittelusta huolimatta, mutta ei niin erilaiselta, että se olisi aiheuttanut tarvetta epäillä maalissa olevan jotain vikaa. Se vaan jollain tavalla oli pensselivedoissa erilista. Tätä purkin 2. maalia käytettiin siis viimeistelyyn, eli sitä vedeltiin saumoihin, kulmiin, paikkoihin joista puuttui viimeinen kerros tai jossa oli vielä tarvetta hieman lisämaalata. Tarkoittaa siis käytännössä vähän sinne ja tänne. Kun maali oli tovin kuvunut, se meni pinnaltaan oudoksi. Kuin juoksettuneeksi. Purkin 1 maali kuivui ihan normaalisti siinä rinnalla. Kun maali oli kuvunut seuraavaan päivään, kaikkialla minne oltiin sitä 2. purkin maalia sudittu, oli kellertävää tai keltaista. Tuossa kuvassa näkyy hyvä esimerkki. Vaakalauta on maalattu purkista 1. alaosa ja hieman viereistä seinää purkista 2.

   Soitin Uulaan kysyäkseni missä vika ja onko jotain mitä voisimme tehdä, jotta tilanne saadaan pelastettua. Asiakaspalvelu oli niin jäätävää, että me ollaan dissattu Uulat sen jälkeen. Me oltiin säilytetty maalia väärin (kaupasta autoon, autosta sisälle), mutta vain purkkia 2. Me ei oltu sekoitettu sitä kunnolla, vain purkkia 2, jota sekoiteltiin sen tuntuman vuoksi normaalia enemmän ja useammin, meidän maalattavissa pinnoissa (ja maalareissa) oli jotain vikaa - sattumalta vain satunnaisissa kohdissa, joihin maalattiin purkilla 2 ja niin edelleen.

   OO, muistan vieläkin sen tunteen kun Rakennusapteekista soitettiin vuosi sen jälkeen kun olimme ostaneet ne tapetit, joista jäi 1 rulla uupumaan, että nyt olisi saatavilla se puuttuva rulla. Se rulla on sittemmin ollut toisen vuoden putkessa, jotta alkaisi olla aika saada se seinälle ;D Saas nähdä onko paljon sävyeroa, kun toinen pätkä on ollut seinässä kesällä 3 vuotta ja toinen ei.

   Poista
 15. Nonni, siellä sitä ollaan taas hyrskyn myrskyn :) Innokkaita päiviä ja iloisia lopputuloksia! Maaliepisodinkin jälkien poispyyhkimistä on varmasti ollut malttamatonta odotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja ohi on, tältä osin ;) Onpa hyvä mieli! :)

   Poista
 16. Ihan into tarttuu tännekin! Kiva!
  Tuvasta tulee varmasti hieno! Hetken päästä ette enää muistakaan maaliongelmia.
  Ahkeruutta loppurutistukseen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuvasta tuli juuri sellainen, jollaisen olen ajatellut mielessäni ja se on tietenkin varsin ihanaa! :)

   Poista
 17. Ooo, siellä tosiaan on hyrskyn myrskyn! Jännää! Meilläkin keittiö koki pienen faceliftin ihan vain maalilla ja dc fixillä, sillä mennään taas pitkälle :D Innolla jään oottamaan, millainen keittiö teille tulee! Ja hei, ton piece by piecen voi poistaa tuosta sivupalkista, siirsin koko blogin kun muutin Kotohippusia-blogiksi :)

  VastaaPoista
 18. Meillä myös huono Uula -kokemus. Tosin ulkomaalin osalta. Koko talo on maalattu petroliöljymaalilla. Aurinkoisen puolen seinä on täynnä homepilkkua, mutta pohjoispuolella ei ollenkaan. Asianmukaisesti on homepesty ja maalattu ja seinä on vuoden jälkeen karmea! Ilmeisen turha valittaa asiasta. Muualta luin että Uulan maalit eivät tahdo kestää ultravioletti säteilyä. Miksi ihmeessä niitä sitten myydään ulkokäyttöön, en ymmärrä, enkä myöskään enää osta.
  Tsempit teille sinne remppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Kuulostaa ikävältä. Meillä on ulkomaalina Virtasen maalitehtaan 4 öljyn maalia ja se on ollut aivan superia! Joskus muuten niitä pilkkuja tulee jos lähellä on kasvillisuutta, eikä aurinko (ja ilma) pääse kuivattamaan seinää, mutta tiedä sitten mikä tuossaa teidän tapauksessa on syynä :(

   Poista
  2. Ennen öljyymaalit sisälsivät paljon aineita, jota nykyään ei saa enää maaliin lisätä (rautaoksidi) Siksi monet perinnemaalit ovat nykyään heikompia "kestoltaan" kuin ennen. Eli säädökset ovat huonontaneet maalia siihen suuntaan, että esim. pinta homehtuu helpommin. Ympäristön kannalta nykymaalit ovat toki parempia.

   Poista
  3. Vielä lisäisin, että homehtuminen alkaa näkyä vasta muutaman vuoden päästä, joten vielä ei pysty sanomaan homehtuuko maali vai ei. Myös Virtasen maalit homehtuvat, hieman sävyistä riippuen. Eri sävyihin käytetään eri aineita.

   Meillä on tuttu joka työkseen käsittelee maaleja, on kertonut paljon nyky säädöksillä tuotettujen maalien ongelmista. Ja kaikkien firmojen maaleilla samat säädökset.

   Ajattelimme silti oman töllimme myös öljymaalilla maalata, mutta ostaessa kannattaa pyytää sekoittamaan joukkoon homeenestoaineet, sillä muuten homehtuminen kuuluu maalin "ominaisuuksiin", vaikka sitä ei aina niin mainosteta ;)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!