jovela

jovela

maanantai 4. huhtikuuta 2016

GråRåChic puuterointikeskus eli hyyskä vaan

Jatketaan vielä remppaviikon lopputuloksilla. Tuvan muutoksista siirrytään jouhevasti hyyskälään!

Viime viikolla hyyskäläkin sai uuden kuosin, eli viemäritön vessahuoneemme sai pintaansa harmaan sävyn (Country French -perinnemaali  sävy Usva), kulmalistat saatiin paikoilleen ja kaikki turha poistettiin huoneesta. Vessahuone on nyt kaksitoimintoinen: siellä voi käydä asioillaan ja pestä pyykkiä mainiolla pulsaattoripesukoneella, joka ei sekään vaadi viemäreitä.

Mikäs tuo outo nimi otsikossa sitten on? Sanaleikkiä vainen, hassuttelua! Sitä sana- ja lausuntahassuttelua oli remppaviikolla ilmassa (Terkkuja vaan Helinälle, että hamamhamamhamam vaan). Kun on maalaisromanttista, on chabby chickiä ja vaikka mitä, päätin, että meidän vessahuoneemme on sitten Grå-Rå-Chic, eli harmaan rouheanraa'asti tyylikäs puuterointikeskus, sillä daamithan eivät käy vessassa lainkaan. He käyvät puuteroimassa nenujaan. Tällainen on nyt sitten tuo Jovelan GråRåChic puuterointikeskus pulsuineen päivineen. (yrittäkääpäs lausua se nopeasti 10 kertaa, saa meinaan kieli jumppaa!)Tuo eri valossa siniseen taittava, pehmeän puuterinen harmaa maalisävy sopi juuri niin presiis loistavasti äidin pellavaverhoihin, mitä arvelinkin.

Pulsu, eli pulsaattori löysi sittenkin oman paikan vessahuoneesta.


Pikkukaappi seinällä on juuri sopiva pesupähkinöiden värinnappauslappujen ja muiden pyykkiaiheisten tarpeiden säilytykseen. Tuonne sitten lasipurkkeihin säilön rohtosuopayrtin juurista vuoltuja pesulastuja ja suloiselta tuoksuvan rohtosuopayrtin kukkien kuivattuja terälehtiä.


Se hamamhamamhamam -höpinä sitten on tällainen Turkkilaisista kylpylöistä satojen vuosien perinteellä maailmalle lähtenyt Hamam -kylpypyyhevillitys, enkä yhtään ihmettele miksi. Hamam -kylpypyyhkeet kudotaan kankaiksi perinteisellä tekniikalla 100% puuvillasta. Materiaali on ohut, kepeä, mutta kestävä ja todella imukykyinen, joten pyyhe kuivuu nopeasti. Kylpypyyhkeet ovat kooltaan sangen ilahduttavia: metrin leveitä ja 1,8 metriä pitkiä, mutta siitä huolimatta niitä mahtuu pesukoneeseen useampia kerrallaan ilman, että pesukone loikkii jumputellen vastaan.

Nämä meidän Hamamit tilasin Linasta. Meille ei enää muunlaisia pyyhkeitä taida tullakaan. Ovat kauniita, toimivia ja menevät pieneen tilaan kaapissakin - jos niitä raaskii sinne laittaa.Pientä puuhaa olisi hyskälässäkin vielä. Tuo pönttis pitäisi saada kaavittua maaleistaan ja pelti kiillotettua esiin TAI kuori maalattua sellaisenaan, jos maaleja ei enää saa irti (on meinaan sellaista puuhaa tököteillä, hiomakoneella ja käsin, että oksat pois!), vessan ilmastointiputki pitäisi maisemoida, vaikka väritykseltään tuo raakaputki tavallaan tuonne sopiikin, mutta siinä on kaikenlaista tuotetekstiä pitkin mittaansa. Pulsulle pitää tehdä läpivienti seinästä pihalle, jotta pesuvedet saa ohjattua pikkuputsaamoon (Sauna Seppo) ja sellaista pientä puuhaa vielä siellä ja täällä.

Tilanjakajana toimiva suuri kaappi oli kääntöpuoleeltaan rouheaa levyä, mutta tuo mainio puuterinen maali tekikin siitä oikein sievän, jopa kanvaasimaisen. Kiva yllätys. Kaapin tausta näkyy tässä alla olevassa kuvassa vasemmalla. Harmikseni sitten eilen kuulimme tuolla tuparemppapostauksen kommenttikentällä ikävän yllätyksen, uutisen siitä, että Country French -maalien valmistus on lopetettu. Se on surkea juttu. Kerrankin hyvä kotimainen perinnemaali ja nyt sitä ei vissiin enää saa. Ilta meni kaikenlaisia sisustusverkkokauppoja kahlatessa, jotta löysin riittävästi lisää tuota maalia muihin projekteihimme täällä.Harmien harmi, tuo maalijuttu, vaan kyllä nyt kelpaa pyykätä ja puuteroida. Jovelan GråRåChic puuterointikeskuksesta tuli mieleinen. Maalar' mestarina toimi Hexu Höö Hötskyli, eli Helinä, joka myös napsi kaikki oheiset kuvat. Pulsaattoriakin on ehditty tuolla käyttää - puhdasta tuli ja tila toimi toivotulla tavalla.

Ja sitten taas arkisen aherruksen kimppuun, joten over & out Jovelasta.

Aurinkoista viikkoa toivotellen

Jovelan Johanna

30 kommenttia:

 1. Viihtyisä asiointipaikka. Onpa surullista kuulla, että Country French -maalien valmistus on lopetettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä tuolla asioi ihan nyrpistelemättä ;) CF:n lopettaminen on niin murheellista :( Mistä nyt yhtä hyvä maali?

   Poista
 2. Kiinnostuin pyyhkeistä,mutta, hintavia ovat jos yksi maksaa lipo kolmekymppiä. Ei riitä rahat. Vai oliko tuo viisi kappaletta tarkottava,en usko.
  Teillä saadaan niin kotoisen kaunista aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 25,- oli kappalehinta, joten eivät varsinaisesti ole sen kummemmissa hinnoissa kuin samaa kokoa olevat froteepyyhkeet, mutta kestävät kauemmin hyvinä :) Me luovumme nyt sekaalaisesta seurueesta froteepyyhkeitä, jotka saavat jatkopaikan eläinsuojassa ja itse pidämme pienempää pyyhevarastoa, joka ei vie niin paljon tilaa :)

   Poista
 3. Onnistumiset vaan jatkuvat teillä.. kyllä teidän hyyskälässä kelpaa nenäänsä puuteroida, upea lopputulos! Seinän väri on tosi kaunis! Pulsaattorikin on oikeen sisustukseen sopiva :). Nautinnollisia pyykkipäiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulsu on kuule ollut niin mainio! Koin tosin pienen blondihetken, kun aloin pyykkäämään ja kysäisin isännältä, että onko johto kiinni ja isäntä kuuli väärin mitä kysyin vastaten, että joo. Minä sitten väänsin namikkaa ja kyllä se kello tikitti, mutta mitään ei tapahtunut. Olin jo hetken ihan huuli nirpallaan, kunnes isäntä tuli paikalle ja laittoi sitten sen johdon kiinni :D

   Poista
 4. Siitä tuli aivan ihana <3 Tykkään tosi paljon tuosta seinämaalin sävystä. On kyllä harmi jos maalia ei enää valmisteta, olin ajatellut sitä kokeilla vanhan puusohvan maalaukseen sitten kun sen maalaan. Aurinkoista viikkoa teillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hirmuinen harmi :( Toivottavasti löytyy joku vastaava maali, johon voisi olla tyytyväinen :)

   Poista
 5. Kaunis ja harmooninen kokonaisuus. Häivähdys sinistä sopii taloonne hyvin.
  Pönttiksen ansiosta, hauskasti halkokori siinä, missä voisi olla normisti vara-wc-paperirullat.
  Ahkeruutta arkeenne!
  -harmi tuon maalin lopetus-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vessapaperirullat armeijan isossa ruokapakissa siinä pulsun kyljessä. Siinä ei vissiin ollut rullia näkösällä kun kuviaa otettiin, kun olin tyhjentänyt sen pakin rempan ajaksi ;)

   Poista
 6. Kaunis väri. Sopivan ajaton ja harmoninen. Kyllä nyt kelpaa asioida. :)

  Oletteko kokeilleet maalinpoistoon Speedheateria? Itse en ole kokeillut, mutta olen lukenut kehuvia kommentteja kyseisestä laitteesta mm. rintamamiestalofoorumilta. Käy puullekin, ja laitteella puhdistettu pinta on heti valmis uudelle maalille. Kallishan se on, mutta saahan niitä vuokrattuakin. No, en nyt enempää mainosta, itselle vain ei moinen maalinpoistokapistus ollut entuudestaan tuttu ja laite näytti tosi lupaavalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei olla kokeiltu, mutta kaikkea muuta ja maalinpoistoa on tehty myös silloin, kun se pelti on tulikuuma. Hirveetä jööttiä kyllä ne maalit ovat, joten saattaa olla, ettei niitä saa kunnolla enempää irti. Jossain vaiheessa kuori pitää joka tapauksessa uusia, joten sitä ennen voisimme mennä ihan päältämaalauksella, joka olisi kuitenkin parempi kuin tuo nykyinen sekaavärisotku ;)

   Poista
 7. Kylläpä on tyylikäs! Rakastan harmaan eri sävyjä, ne luovat niin rauhaisan tunnelman. Kaunis remppatulos ja nuo pyyhkeet ovat mahtavat. Piti käydä niitäkin jo kurkkimassa nettikaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita pyyhkeitä ei turhaan kehuta, sen olen huomannut. Miten onkaan mukavaa kietoutua sellaiseen ja saunan jälkeen ne kuivahtavat nopsaan. Froteiset ovat saattaneet olla kosteita vielä aamullakin :P

   Poista
 8. Voi mieletöntä, niin kaunista ja tunnelmallista. Upeat sävyt yhdessä. Olipa ikävä kuulla Country Frenchin lopettamisesta. Mullakin on yksi seinä maalattuna sillä ja toinen vieressä odottamassa… vain vähäsen maalia jäljellä, joten pitäisikö nyt hamstrata…

  Ja mikä kyökki (katsoin edellisen postauksen)! Kyllä on niin ehta kyläkauppatunnelma, että. Todella hienot hyllyt! Sitten kun meillä alkaa tuparemontti joskus, tulen tänne kurkkimaan inspiraatiokuvia ;)

  Ja kiitos vielä Uula-raportista josta kysyin edellistä edellisessä postauksessa. Olipa kurja juttu ja pitkään aikaan en olekaan Uulaa käyttänyt ja taidan jättää väliin vastedeskin. Myös facessa on Pelastetaan vanhat talot -palstalla tullut vuosien varrella vastaan pari Uulaan pettynyttä ulkomaalaajaa :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pilvi :) Toivottavasti löydät lisää maalia jostain verkkokaupasta. teidän suunnilla pitäisi olla joku kivijalkaliikekin, missä sitä on ainakin ennen ollut - serkkuni siitä vinkkasi, mutten nyt muista nimeä.

   Moni saa myös siitä slaagin, että uulan vaaleat maalit kellastuvat ihan kamalasti ja moni luulikin, että meillä oli käynyt niin, mutta tosiaan se karmea sävyero ilmeni heti kun maali oli kuivunut. Näytän joskus vielä millaiseksi se kuivui. Se ihan kuin juoksettunutta kermaa, joka siis nyt piti hioa, koska pinta oli niin röpelöinen - vain ja ainoastaan niissä kohdissa, joissa oli purkin 2 maalia.

   Poista
 9. Oon mikä toiletti, kyllä apteekkarska ja pastuurska on kateudesta viherjäisinä, kun Jovelan kartanossa taas visiteeraavat. Ja mikä peili! Mistä sen(kin) löysit!?
  Joko kokeilit sitä konetiskiainetta muurin kylkeen
  kyselee Keekis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Keekis :) Ai hitsi! Senpä olen unohtanut. Nyt pitää laittaa muistiin! Meillä kun ei ole astianpesukonetta, niin unohtui vallan kun ei pesuainettakaan siten nurkissa pyöri ;)

   Tuo peili on ystäväni löytö. Taisi olla ihan Sokoksesta, joku alennusmyynti. Ystäväni muisti, miten olin puhunut venetsialaistyyppisistä peileistä ja sen sitten sieltä nappasi mukaansa jälkilunastusta odottamaan ;)

   Poista
 10. Voi ihanuus! Upea tunnelma ja on niin kaunista :) Tuo seinämaalin sävy on todella kaunis ja voi että sentään, kun tuon maalin valmistus lopetetaan. Tuo perintöseinälamppu sopii tilaan nyt todella hyvin niin muodoltaan kuin väritykseltäänkin.
  Kiitos muuten tuosta kylpylakanavinkistä. Taidan ostaa sellaiset veneelle, kun siellä on kiva saada reilummin pyyhettä ympärille, mutta ongelma isoissa froteepyyhkeissä on niiden hankala kuivattaminen, varsinkin kosteilla keleillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu :)

   Veneellä nuo pyyhkeet on muuten varmaan ihan loistavat. Monet käyttää niitä rantsuillakin, kun niiden päällä on tilaa kölliä :)

   Poista
 11. Kaunista :) kuten aina. Milläs ajattelit maisemoida ilmastointiputken? maalilla vaiko kieputtamalla juuttinarua vai? Mielenkiinnolla jään odottamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a! Ei olla vielä ehditty pohtia sitä maisemointia. Se varmaan sitten tulee itsestään taas joku kaunis päivä, se idea meinaan ;)

   Poista
 12. Kyllä Maalar` Mestari Helinä saa valmista aikaiseksi ;D
  Aurinkoa Jovelaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalar Mestari Helinä on kaikkien sutijoiden ässä! Todellakin! ;)

   Poista
 13. Vai on tuo maalinteko lopetettu, harmi. Pari viikkoa siten maalasin lipaston tuolla samalla sävyllä, jolla te nyt seiniä ja se on kyllä jännän leikkisä valosta riippuen, että onko harmaa vaiko sininen, tykkään hirmusti. Olisi pitänyt jo ennen maalata, vuoden maalijauho nimittäin kaapissa odotti, että ryhdyin toimeen! Pitää viikonloppuna käydä lähiseudun rautakaupat läpi, jos vielä löytyisi jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Täällä on ihan sama juttu. Maalin sävy elää valon mukaan aivan ihanalla tavalla. Välillä se hehkuu sinisempänä ja toisena hetkenä aivan liidutettuna harmaana. Suloisen hieno sävy kerrasaan!

   Poista
 14. Kaunis huussi teillä! Oman kodin rakentaminen kolkuttelee aivan oven takana ja mies on minut ylentänyt sisustuksen suunnittelemaan ja sekös sopii mulle vallan mainiosti ;) Taidampa napata idean tästä teidän huussistanne ja laitattaa seinät samalain pystylaudoituksella ja värikin miellyttää silmää. Monta kaunista ideaa olen kodistanne muulloinkin bongannut, kiitos siis ideoiden jaosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Tuo on niin ihana vaihe, kun pääsee suunnittelemaan kaikkea kivaa ja sanonta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, on oikein paikallaan!

   Tsemppiä omaan projektiinne! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!