jovela

jovela

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

MUUUtamia muutoksia sisällä ja ulkona (vol. 2)

Sellainen on ollut meno Jovelassa, että nämä muutokset on tehty ihan vailla tavallista tarinointia, kuvia ei ole ehtinyt napsia ja koko kamerakin löytyi vasta eilen lammastaljaröykkiön alta. Pikaisesti napsin eilen muutaman kuvan harmaankoleana iltapäivänä.


Mutta ensin muutoksia sisältä. Meidän kuistiparkamme (ja eteinenkin) on ollut sellainen saapuvien ja lähtevien laituri, joka on saanut odotella jatkoremppavuoroaan  pitkään. Nyt on kuisti sievänä ja sellaisena toivottavasti pysyykin. Ennen -kuvia ei tullut otettua, mutta tällaiselta kuistilla nyt näyttää.

Eteisessä ei sen rankempaa remppaa tehty, kuten ei oikeastaan kuistillakaan. Yksinkertaisesti molemmat tyhjennettiin tavarasta, maalattiin, siivottiin ja järjestettiin uudelleen. Edelleenkin listoja ja viimeistelyjä puuttuu, reunalauta on malaamatta, lattia maalataan kesällä, kun maali kuivuu nopeammin ja homma on helpompaa kahden koiran taloudessa. ikkunatkin ovat väärät. Emme koskaan saaneet ikkunoitamme takaisin entisöijältä, eikä häntä tavoita millään. Vaan nyt on kuisti puhtoisena uudessa maalipalttoossaan ja se on jotain se!

Olipa muuten melkoinen sade viikonloppuna! Sunnuntaina satoi niin, että yöllä tuntui kuin joku olisi saavista vettä kaatanut katolle! Vesi ei ropissut peltikatolle, vaan valui. Sitä ennen ja sen jälkeenkin ollaan häärätty tuolla pihalla kaiken ajan, minkä vaan muilta hommilta joutaa. Meillä oli myös ihana, Duracelleillä käyvä talkooduo apuna, joten muutoksia on saatu aikaiseksi ripeää tahtia. Perjantaina saapui siirtonurmet ja ne saatiin laitettua paikoilleen samana päivänä. Kylläpä puutarha muuttui nopeasti kyntömaasta kivaksi. Viikonloppuna toiselle äärilaidalle olisi tarkoitus kylvää apilaa. Toinen reuna-alue (kiviröykkiöiden luona) on vielä täysin laittamatta. Paljon on siis edelleen laitettavaa, mutta tässä vaiheessa mennään nyt. Huomautettakoon heti, että "laikut" nurmikolla ovat maisemoituja pintakiviä. Jätimme muutaman kiven hauskasti sinne ja tänne, nurmikon keskelle.


Keskellä nurmialuetta on pensasmustikkala. Taimet ovat vielä niin pieniä, ettei niitä tuossa kuvassa näy. Iso pyörylä on kurpitsala, jonne ilmojen (yö)lämmettyä siirtyy tuvassa asustelevat vaaleanpunaisia ja vaaleansinisiä kurpitsoja tekevät taimet. Omena- ja luumupuut on istutettu. Joissain kuvissa taustalla näkyvät tolpat ovat tulevan aidan tolppia. Aita on vuorossa seuraavaksi - siinä samalla kun laitellaan vielä laittamattomia alueita takapihasta.

Kasvatuslaatikoita on 15 ja ne ovat kolmikerroksisia. Laatikot maalattiin uudelleen. Niiden päissä on veneen muotoiset yrttikaukalot. Tässä on lista laatikkoviljelmästä 2016.Keittiöpuutarhaan tulee vielä paljon muutakin, kuten merikivillä päällystetty toinen suuri ympyrä ja sen päälle ruukkupuutarha. Mustat ruukut ovat tällä hetkellä tuvassa odottamassa hallanvaarattomampia öitä. Ruukuissa on mm. metsämansikkaa, piparjuurta, ananaskirsikkaa jne. Pihakuvissa ei nyt näe mansikkalaa, joka on myös tehty trukkilavaperiaatteella eikä takanurkkauksen marjalaa, jossa kasvaa punaista ja vihreää karviaista sekä punaviinimarjaa. Myös talon päätypuolella pihaa on marjapensaita, jotka istutettiin viime - ja sitä edeltäneenä kesänä. Komeana on mustaviinimarjat ja karviaiset siellä.

Kukas tämä MUUUU sitten on?


Hän on Mansikki Mustikki Yrmeli. Täytyyhän tilalla yksi lehmä olla! MMY on vankkurisaunan laitaseinällä - sillä puolella, jolle tulee terassi. Sauna on maalattu mustaksi ja terassista tulee musta. Talo ja pikkuaitta ovat punamultapunaisia (aitan ovesta tulee musta), istutuslaatikot, reunukset ja piharuukut mustia, joten saunasta ja sen terassista tulee musta. Terassia aletaan puuhaamaan kasaan heti kun vaan joudamme.


Siellä se MMY katselee saunan seinältä aittaa kohti, tulevan terassin suuntaan.

Näistä jatketaan taas metri metriltä, kivi kiveltä, kohta kohdalta. Kyllä siitä vielä valmista tulee. laitan jossain vaiheessa valoisampia kuvia. Nuo ovat niin surkean kolean näköisiä, mutta sellainen se maisema joskus on, harmaa, keskeneräinen ja vailla viimeistelyjä. Elämä juu on!


Kiitos ihanille talkoolaisillemme <3 ja mukavaa viikkoa kaikille siellä!

Jovelan Johanna


46 kommenttia:

 1. Upean näköinen toi nurmikko ja noi korkeat kasvatus laatikot.
  Osallistu kastehelmi arvontaa.
  Hyvää keskiviikko päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Me ollaan laitettu siirtonurmea aiemminkin, vaikkeikaan tänne, mutta on se hintansa väärtiä. Erinomaisesti on lähtenyt kasvuun. Johan tässä joutuu katselemaan ruohonleikkuriakin kohta ;) Ensimmäistä kertaa täällä, meinaan! Ennen on pystynyt vain siimaleikkurilla hillitsemään pihaa :D

   Poista
 2. Nurmikko pisti ensimmäiseksi minunkin silmään...hieno! Ja sadetta saattin täälläkin ihmetellä...mikäs ihme tuo nyt on, kun melkein naapureita ollaan.::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä vettä tuli vuorokauden verran, jotta jessus sentään! Sitä ennen li lämmint ja sen jälkeen aurinkoisen ja harmaan vuorottelua. Ihan hyvä kun satoi. Sai uusi nurmikko heti hörppiä kunnolla vettä ;)

   Poista
 3. Kivoja nuo taulut tuossa kuistin seinällä :) Ja ulkosalla kuule näyttää niiiiin hyvälle! :) Vitsit, että ootte ahkeria!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne taulut on risan kirjan sivuja, joita me kehysteltiin tänne pari vuotta sitten. Kuvissa on sellaisia lintuja, joita täällä tapaa. Siksi tuossa on tilaakin jätetty runsaasti, kun vielä on monet pihan linnut kehystämättä ;)

   Ollaan puuhattu, mutta ahkeria oli meidän ihanat talkoolaisetkin. Eritoten he <3

   Poista
 4. Herranjestas, miten ison homman olette tehneet! Nyt tuo näyttää puutarhalta, upea!
  Kauniisti sointuu kaikki yhteen uuden värin myötä. Kyllä kannattaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja sinähän olet ihan livenäkin nähnyt tämän rytölän ;D Homma jatkuu. Paljon on vielä laittamista ihan tuolla takapihallakin, mutta on se vaan kiva jo tässä vaiheessa ;)

   Poista
  2. Juurikin sen takia osaan arvostaakin tuota muutosta, aivan huima!
   Kiva oli pihanne ennenkin, mutta nyt se on aivan mahtava!!
   Ison duunin olette tehneet (ehkä myös koneilla on ollut pikkaisen osuutta asiaan...)

   Poista
  3. Ihan pikkuisen juu ;D Ilman konevoimaa ja lisäkäsiä, me oltais vieläkin sen ensimmäisen kannon kimpussa eikä uskallettaisi edes katsoa kohti kiviä :D

   Poista
 5. No jopa on tehty hommaa ja on kyllä kaunista....miten teillä riittääkään tuota tarmoa...huh.huh...täällä tulee hiki jo kasomisesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä aina riitäkää, mutta nyt ollaan oltu kovin innoissamme tästä isosta muutoksesta, kun se on niin kertakaikkisen ryhdistävä :) Joidenkin juttujen kanssa sitä olisi energiaa vaikka miten (kunnes paikkoja kolottaa niin, ettei istumaan malta tai pysty) ;D

   Poista
 6. On teillä vauhti, olete saaneet todella paljon tehtyä, eikä mitään pikku-urakoita. Lehmän pää on hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos tuntuu täällä niin suurelta. Eihän me ilman niitä maanmyllääjiä oltais tällaista saatu tehtyä edes kesässä, joten kannatti tilata apua ja meillä oli kaveriapua myös paikalla. Nyt taas jatketaan kahden :)

   Poista
 7. Omasta blogistani huomasin että Jovelasta on tullut päivitys ja kuvaa katsoessani ajattelin, nyt sinne on jo lehmiäkin tullut :)).
  Aivan huikea muutos on tapahtunut pihallanne! Kyllä on siistiä ja kaunista, upea! Kyllä teillä tapahtuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Se oli vähän tarkoituskin ;D Pitäähän tilalla lehmä olla. Tämä lehmä ei vaadi hoitoa, joten sopii meille lehmätiedottomille oikein hyvin ;)

   Poista
 8. Pitiihastella ihania lintutauluja mutta kasvilaatikot veivät sanat suusta! Aivan mahdottoman makeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kasvatuslaatikot ovat olleet meillä jo 2 vuotta, mutta nyt ne saatiin ensimmäistä kertaa selkeään asetelmaan, kun ei ole enää kiviä, kantoja ja kallistavia megamuhkuroita pitkin pihaa ;) istutuslaatikot maalattiin nyt uudelleen Osmon ekogardenilla ja se on kyllä tosi kiva maali kasvatuslaatikoille, joten suosittelen sitä jos itselläsi on tarvetta :)

   Poista
 9. Kaunis veranta ja niin edukseen muuttunut puutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sas muuta! Jo pelkästään se, ettei kuisti ole täynnä kaikkea sinne tungettua rompetta, kun muualle ei ole saatu, on tehnyt kuistista kuistin. Kun sitten siihen yhdistyy pieni pintasiloittelu, niin jopas me isännän kanssa ollaan istuskeltu kuistilla ihan huviksemmekin :)

   Poista
 10. VOI APUA kauhee myrsky ja mylläys käyny teillä pihalla...oon vähän kade kun terassilta multa ja kivikasojani tuijottelen välilevyn pullistumieni kanssa. =) Mutta kauheen paljon ootte saaneet aikaan WAU !!!!! ja vaaleanpunaisia kurmitsoja voih ja oih <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ymmärrän :( Mulla itselläni on spondylolyysi, joten kaikki pihahommien sirkustemput on kielletty ja selkä kipeytyy aivan kamalasti kun on tällaisia isoja piharemppoja. Sellaista se on :(

   Poista
 11. Kerrassaan upea muutos ❤︎ Nyt ei tarvitse kivissä, kannoissa ja montuissa kompastella.
  Kyllä tuohon on muutaman hikipisaran saanut vuodattaa, vaikka konevoimaakin käytössä oli! Helinän instasta jo pieniä viitteitä isoon muutokseen. Ihana, kun saitte apuvoimia. Lopputulos on kyllä erinomainen. Mekin laitettiin aikanaan vähäinen nurmialue juuri siirtonurmena, kun paikat näyttävät heti paljon mukavammalta ja ei tarvitse varoa nurmialueilla liikkumista.
  Tuo lehmän pää on vallan mainio :) Kuistikin pesi silmänsä. Vähänkö ruudun tällä puolella on myötäkiukku noiden kadonneiden ikkunoiden vuoksi. Ett tuollaiset epärehelliset ihmiset ottaa pattiin. Mihnkäs päin pihaa se toinen kasvihuone asettui?
  Onnea vielä uudistetun pihan johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu :) Helinän instasta näitkin, että Mansikki Mustikki Yrmeli meinasi ensin käydä taloksi ;D On tuo siirtonurmi vaan hieno juttu, eikä edes mikään kohtuuttoman hintainenkaan. Tuo isompi alue, jonne nurmea laitettiin, olisi ollut tosi hankala kylvönä, kun pihalla ei olisi päässyt liikkumaan pitkään aikaan kunnolla. Eihän tuolla siirtonurmellakaan pidä alkuun liikoja trampata, mutta sentään ei ihan ole kulkuluvatonta aluetta.

   Toinen kasvihuoneista on kiesitallin kulmalla ja toinen syreenikaaren alla :)

   Poista
 12. Voi tuota suloista kuistia<3 Harmillista, että ikkunat ovat kadoksissa. Mukavalta näyttää nurmikot ja muut. Kiva, että nurmikko on muotoiltu:) Aikamoisia saavutuksia Jovelassa!:) Iloa ja intoa jatkoonkin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää löytää aikalaisikkunat jostain vanhojen rakennusromppeiden puodista. Onneksi sellaisia on olemassa <3

   Meillä on ollut suorastaan lystiä, kun ollaan tehty kaaria ja erilaisia alueita takapihalle. Seuraavaksi tulee merikivialue, jonka päälle tulee ruukkupuutarha. Tiedä vaikka saataisiin se tehtyä viikonloppuna, mutten ole lainkaan varma uskaltaako vielä kuitenkaan tuoda ruukkujen asukkeja ulos jos yöt ovat vielä muutamaa astetta ;)

   Poista
 13. Kylläpä Jovelassa on puuhattu ja saatu aikaan vaikka mitä. Mahtava muutos kaikin puolin. Nyt saa kesä alkaa siellä leppoisissa merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena :) Leppoisista en ihan vielä tiedä, kun pitää maalata takaseinä, rakentaa terassi, kalvaa pikkukivet takapihan takareunalta ja tehdä aidat pihalle, mutta ainakin silmä on iloissaan joka päivä kaikista muutoksista :)

   Poista
 14. Ihanan vihreää ja niin jo valmiin näköistä - sään harmaudesta huolimatta! Auringonsäteitä ja lempeitä kevättuuliä Jovelaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo siirtonurmi on niin heti-ihana! Ja kun tekee vastavuotina, se on tovin hauskan raidallinen. Todellinen ruohomatto! :D

   Tsemppiä ja iloa sinne myös! Teillä on jänät ajat edessä siellä :)

   Poista
 15. Huikeeta 😎
  Pihahan on kokenut ihan mahdottoman muutoksen! Ja minä en muka löydä yhdelle istutuslaatikolle paikkaa 😳

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totaalisen! Vaan tuo ongelma taitaa olla riippumaton käytettävissä olevasta tilasta huolimatta. Huomaan itse pohtivani, että tekisi mieli vielä.. ja sitten pohtii, että pitää vissiin ottaa enemmän tilaa käyttöön tähän saakka käyttämättömältä alueelta tonttia :D Vaan ei, homman on nyt pysyttävä hanskassa, että saadaan valmista :D

   Poista
 16. Mikä maalaistalo pihapiireineen! Hassua, et tulee mielleyhtymä tanskalaisen maajussin pihaan, mut kylä tuo suomalainen pihapiiri sen voittaa! ;)Hieno jälkeä jälleen :)

  - TarjaL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! No mutta onhan meillä paljon yhteistä Frankin kanssa! Molemmat ollaan asuttu Tanskassa, tosin minä vaan alle 6 vuotta ja Frank koko ikänsä ja molempien pihalla taitaa olla mustikkapensasta :D On muuten ihan mälsää, ettei ko. sarjan nimeä olla käännetty kuten se alkuperäisenä on. Ei e mikään tanskalainen maajussi ole, vaan kirjaimellisesti landeperse, eli landepaukku ;D

   Poista
 17. Valmis nurmikko saa heti näyttämään muutenkin valmiilta. Nuo kolmekerroksiset laatikot ovat varmaan todella kivoja selän kannalta, eipä tarvitse kykkiä. Oikein tyylikkäältä näyttää koko piha nyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä juuri! meillä on 3-kerroksiset lootat mun selän vuoksi. Toisaalta eipä siellä ole tarvinnut pahemmin kyykkiä muutenkaan. Aika vähällä huollolla ollaan pärjätty :)

   Poista
 18. Näyttääpä tosi valmiilta jo! Tuo on niin symppis koko vankkurisauna ja MMY <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MMY on niin hupaisa ;D Siellä se pihalla katselee maailmaa ja meitä hääräämässä puutarhassa ;)

   Poista
 19. Oho, näyttääpäs siellä tosi erilaiselta ja upeelta! Ehkäpä seuraavan kerran paljuilemassa ei tule komentoa laittaa kenkiä jalkaan�� Meillä tääl naapurivaaras keitettiin tiistaina keltaokrat ja nyt ois pikkasen ulkohommia tiedos...onneks kelit taas muuttui kesäisemmiks. Toivottavasti nähtäis pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Noh, sitä lasia löytyi edelleenkin aivan hitosti. Yksi kannullinen sirpaleita kerättiin kun laitettiin pohjaa nurtsille ja oli sitä siellä ja täällä edelleenkin. Suurin pala oli sellainen tassin kokoinen. Lisäksi sen seinänvierustöyssyn uumenista löytyi mm. uunin luukku, uunin oellit ja muuta varsin mukavaa (ruostunutta ja terävää). :P Tsemppiä maalauspuuhiin siellä! Nähdään asap (ja pistetään palju kuumaksi) kunhan saadaan nämä myllerrykset pois käsistä :)

   Poista
 20. Kyllä on tosi kaunista <3 Nurtsikin näyttää niin samettiselta, että tekisi justsilleen mieli mennä tepastelemaan paljain varpain pitkin poikin :)

  Hyvää viikonloppua Jovelaan! Koittakaahan vähän levätäkin välillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti on nurtsi lähtenyt kasvuun. Raidoitus ei enää oikeen näy, mutta mukavaa on varpaita heilutella nurmikolla. Sellaista ei täällä ole uskaltanut ennen oikeen tehdä, kun ei ole tiennyt mistä se lasi löytää tiensä varpaaseen ;)

   Poista
 21. Ihan mahdoton juttu noi teidän ikkunat 😡 miten ne on hävinneet? Muistan lukeneeni että ne menivät entisöitäväksi johonkin ja jäivät sille tielle? Eikö ole mitään keinoa saada niitä takaisin? Mä olisin mustana raivosta jos meidän kodin 100v ikkunat jäis palaamatta kotiin. Teidän varannan ikkunat kun olivat vielä ihan erityisen upeat 😔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin siinä kävi :( Entisöijää ei tavoita millään keinolla, hän ei vastaa puhelimeen, ei tekstareihin tai sähköposteihin :( Meitä neuvottiin poliisin puolelta tekemään asiasta ilmoitus, mutta ei nyt ainakaan vielä sitä olla tehty :P

   Poista
 22. Todella kauniita kuvia! Upea paikka.

  Mahtavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!