jovela

jovela

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Syreenimajassa syreenikaaren alla

Tänä vuonna meillä ei takapihan kasvihuone olekaan siinä perinteisimmässä käytössä, eli kasvien kesähuoneena. Syreenikaaren alla oleva kasvihuone on tämän kesän syreenimaja, kesähuone, jossa voi vaikka juoda kahvit. Muhkeaksi kasvanut kaari luo jo hyvin varjoa paahteiseiselle takapihan puutarhalle kasvihuoneen kohdalla. Sadepäivänäkin olisi varmaan mukavaa viettää hetki sateen ropisuttaman katon alla.

Syreenien aika kestää vain hetken ja nyt se on tallennettu kesän 2016 muistoihin. Kesä 2016 tullaan Jovelassa muistamaan kesänä, jolloin muutosten tuulet puhalsivat pihalla. Etu- ja takapiha on myllätty täysin. On tehty sora-alueet, istutusalueet, kivialueet ja uudet nurmialueet. On muistettu perhosia ja mehiläisiä, luotu uutta ja jätetty tilaa luonnolle olla villinä. Keittiöpuutarhalan istutuslaatikkoalue on uudistettu, munamaltoisia omenapuita ja luumupuita on istutettu ja pihalle perustettiin tyrnilä ja pensasmustikkala. 2 pyllyn vankkurisauna on maalattu, on rakennettu parinkymmenen neliön puuterassi ja senkin on maalattu. Piha alkaa olla isännän nikkaroimien puuaitojen ympäröimä, pikkuaitta on saanut maalia pintaansa ja talon takaseinän maalausurakka on aloitettu. Suuria muutoksia suhteellisen lyhyessä ajassa ja kesä on vasta aivan aluillaan.

Hyvä on meidän istuskella isännän kanssa syreenimajassa syreenikaaren alla. Jos vaikka tuossa tovin kuluttua kokeilisimme miltä joutenolo tuntuu - ainakin hetken!

Kesäisin terveisin

Jovelan Johanna

35 kommenttia:

 1. Parempaa paikkaa ei voi majalle/kasvihuoneelle olla♥

  VastaaPoista
 2. Moi pitkästä aikaa! :)

  Aivan ihania pihakuvia. Todella kaunista.

  Teillähän on ihan kunnon piharemontti siellä menossa. Mielenkiinnolla seuraan. Meillä ei meinaan se tullut ajankohtaiseksi tänäkään kesänä. Alkoi ulkomaali näyttää sille, että se puuha kiilasi edelle. Haaveilen myös kasvihuonehenkisestä kuistista, mutta saa nähdä meneekö sen kustannukset yli sen mihin nyt olisi paukkuja.

  Mä ihailen teidän tahtia kunnostusten kanssa. Ootte kyllä tehneet Jovelassa ihmeitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura! :) Hellouta hurmaava!

   Ulkomaalailua on täälläkin meneillään juuri. Takaseinä talosta maalattiin eilen loppuun. Vielä ois nuo talon päätyseinät, mutta ne on sitten myöhemmin kesällä työn alla, kun pitää tehdä säästävä pintalautakorjaus ensin ja nyt ei näiden isojen mylläysten jälkeen siihen ihan heti lähdetä. Kunhan saadaan nämä tästä kunnialla loppuun ja vedetään vähän henkeä ;)

   Poista
  2. Hihiihii. Arvaa mitä. Mä inspiroiduin tästä sun postauksesta niin, että lähettelin heti eilen tarjouspyyntöjä maankäännöstä viherrakentajille. Jos tekisivät meille pohjan koneiden kanssa ja mä sittenkin saisin terassin + jonkin kukkapenkinkin vaikka.

   Kiitos inspiraatiosta ja tsemppiä sinne <3

   Poista
  3. No jeah! Mä ainakin näin jälkikäteen hihkun konetyövoimaisten puolesta. Kokonaisen pihan kääntäminen käsivoimin on niin älytön urakka, ettei mitään järkeä. Meillä tyypit sai 2 päivässä tehtyä sen, mihin meillä olisi mennyt ainakin kuukausi jos oikeen aamusta iltaan oltais puserrettu :D Kova homma oli kyllä siinä jälkipuuhassakin, kun kropsuteltiin pieniä kiviä, pikkujuurakoita (ja lasia) maasta, levitettiin uutta multaa ja ssellaista, mutta sen kesti. Uusi nurtsikin tuli rullana, suosittelen!

   Poista
 3. Onko tunnelmallisempaa kesäpesää, kuin kasvihuone kauniisti sisustettuna!

  VastaaPoista
 4. Tuo sireenikaari on sitten upea...ja hyvä paikka kahvittelumajalle...meillä kanssa kasvihuone pääsi kahvittelupaikaksi....siirsin kaikki kasvulavat pois ja hommasin pöydän ja tuolit sinne...
  Täällä on nyt kauhean kylmä mut toivotaan,että pian lämpiää.��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin viileni, mutta ei varsinaisesti voi sanoa, että olisi kylmä kuin vasta illalla. Eilen oli lämpötilat alle 20C, mutta takapihan puolella, auringon paistaessa meinasi maalaushommassa tulla taas kuuma. Meille sopii muutama viileämpi päivä hyvin, juuri tuon maalauspuuhan vuoksi. Viime viikon helteillä se olisi ollut silkkaa tuskaa ;)

   Poista
 5. Mukava paikka joutenololle. Syreenikaari on upea, sellaista ei ihan vuodessa tai kahdessa kasvateta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo syreenikaari on tavallaan ei-kasvatettu, enemmänkin jäännökset raivatuista ;D Takapiha n ollut aivan valtoimenaan täynnä tiivisti kasvanutta syreeniä, mutta jäteettiin kaksi tupsua jäljelle ja ainani niitä katseltuani ajattelin, että niistä voisi olla kaareksi. Kaari taivuteltiin viime keväänä ja se oli todella epätasapainoinen. Toiselta puolelta huomattavasti ohuempi kuin toiselta. Tänä kesänä se on tasapainoittunut ja ensi kesänä varmaan on sitten siinä mallissa, että se voi trimmata tasapaksuksi kauttaaltaan. :) 3 kesää siis tavallaan voi laskea siihen pelkkään tasapainoitukseen, ellei satu suoraan olemaan sopivan tasapuolisesti kasvanutta kahta puskittumaa, joilla voi tehdä suorilla kaaren. Toki sitä ennen pitää saada ne syreenit sopivaan mittaan. Kasvattamalla sellaiseen menee varmaan sama tovi. Täällä syreeni kasvaa todella nopeasti, mutta kyllähän tuollaiseen kaareen sitä pituutta muutamankin kasvuvuoden edestä pakostakin menee jos mielii kaaren alta kävellä :)

   Poista
 6. Voi tavaton mikä vauhti Jovelassa onkaan. Luin aiemmat postaukset ja ihan hengästytti, niin paljon projekteja on saatettu valmiiksi kevään aikana. Olette kyllä ansainneet lepohetken, toivottavasti taitonne riittävät myös jouten olemiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitäkin löytyy :D Me osataan huhkia ja huiskia kun on sen aika ja heittäytyä täysin vetkuiksi ameeboiksi kun on laiskottelun aika :D Intensiivistä molempaa tasapuolisesti ;D

   Poista
 7. Ihania kuvia! Voi kunpa syreenit kukkisivat vähän kauemmin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just! Voisi olla sellaista toukokuusyreeniä, sitten kesäkuusyreeniä ja elo-syyskuusyreeniä! Olisi koko kesän kukkiva kaari!

   Poista
 8. Varmaan hieno tunne, kun on tullut noin paljon valmiiksi. Huikeeta!! Ja todella! Kesä on vasta alussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, kieltämättä on hieno tunne! Eniten sitä on iloissaan siitä, että niin monta paikkaa on selkeytynyt. Kuisti on kuisti, ei työkalu- ja jos minkä varasto. Sali on sali, ei kaikenlaisen muun tieltä kertyneen säilömö, eteisessä ei ole sitä ja tätä ylimääräistä. Tuvassa on säilytystilaa ja pihalla ei ole hallitsematon vallankumous a' la luonto. ;)

   Poista
 9. Joutenolo on kyllä aika-ajoin hyvästä. Kasvihuone tuollaisena rentoutumispaikkana syreenien tuoksueessa on varmaan aika ihana :) Laittkos kohta terassista kuvia blogiin?
  Iloa alkavaan viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on oltava jouten. Niin se on :) Toisilla joutenolo nollaa aivoja, kuten tavataa sanoa, mulla taas kaikenlainen kotipuuhailu ja remppaaminen. Konkreettista puuhaa, jossa oman käden jälki näkyy välittömästi, eikä vasta puolen vuoden päästä ;D Se on mulle työn vastapaino, se, missä aivot laitetaan narikkaan. Sitten taas kun olen aivan jouten, tekee mieli puuhailla muunlaista, kotoilla, olla vaan ja antaa uusien ideoiden kehittyä.

   Poista
  2. Niin ja tuosta terassista, laittelen kuvia vielä tällä viikolla kun saadaan se viimeisteltyä eikä terassin yllä kuivu pyykkiä, jotka hieman haittaa kuvien ottamista ;D Näkyy enemmän pyykkiä kuin terassia :D

   Poista
 10. Ihania joutenolon hetkiä Jovelan syreenikaaren alla:)

  VastaaPoista
 11. Ihanaa! Minä niin odotan että saatais meidänkin kasvihuone tehtyä. Siinä tosin menee vielä. Vanhoista ikkunoista ajattelin.. Ja tuolllainen kahvittelupaikka pitää olla vaikka mikään muu ei mahtuisi sen jälkeen 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Vanhoista ikkunoista tehdyt kasvihuoneet on niin upeita!

   Poista
 12. Kyl teil on kaunista, ihan joka paikassa! On mahdottoman kivaa seurata teidän hommeleita ja odotella seuraavaa postausta. Olette taitavia molemmat ja olette saaneet aikaiseksi melkeimpä paratiisin itsellenne. Näin ruudun takaakin katsottuna! Toivottavasti tämä suvi on parempi ja tuo teille satoakin!

  -TarjaL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tarja :) Aika lupaavalta tuollaa keittiöpuutarhassa jo näyttääkin. Monet laatikkoasukkaat ovat hyvässä kasvussa. Joka vuosi yhtä jännää ;)

   Poista
 13. Ihanalta näyttää taas! Millä sidoitte noi syreenit yhteen? Meillä on mietinnässä sama syksyn tullen.. Mulla onkin jäänyt useampi postaus lukematta, joten nyt pääsen niiden kimppuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inspiraatio iski niin hankalasti kauppojen aukioloajan ulkopuolella, että me sidottiin kaari kaikilla mahdollisilla täältä löytyneeillä vanhoilla naruilla ajatellen, että jos ne on kestäneet tuolla sään armoilla rullilla kaikki nämä vuodet, niin kai ne kestää vielä jokusen vuoden tuossa kaaressakin :D Ne on siis vanhoja juuttinaruja! Ensi keväänä tai tänä syksynä tuota kaarta trimmataan ensimmäisen kerran ja sen yhteydessä sitten laitetaan lisäsidoksia. Hyvin se on kuitenkin kasassa pysynyt, talven lumissa, myrskyissä ja paahteissa :)

   Poista
 14. :) On se aika hieno, vaikka muotopuoli vielä onkin ja nyt kun oli kunnon tuulia, se luovutti suurimman osan kukistaan tuulelle, mutta kaari itse pysyy tanakasti säitä uhmaten pystyssä :)

  VastaaPoista
 15. Voi miten upea on tuo kaari!! Mutta kyllä olen hieman skeptinen sen suhteen, että maltattekohan olla jouten sen alla, vaikka puitteet kyllä ovat mitä parhaimmat oleiluun ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, no nyt tuli kyllä kovat kilpailijat syreenilän joutenololalle, kun terassi sai 2 sun loungeria. On ollut sen verran tiivis rutistus puuhia, että luulen meidän ameeboituvan viimeistään juhannuksena kokolailla totaalisti jonnekin tuonne puutarhan lepoyksiköiden suuntaan. Juhannuksen jälkeen pidän jonkinlaista lomaa leipätyöstäkin ;)

   Poista
 16. No siinäpä onkin kaunis viiluttelupaikka;) Kesällä pitää olla myös mukavia varjopaikkoja. Syreenikaaresta on tullut niin kaunis. Silmä lepää tuossa kauneudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varjopaikat on niitä parhaita tällaiselle, joka ei tykkää palvoa aurinkoa, vaikka aurinkoisesta ilmasta pidänkin tietysti ;) Yllättävän nopeasti tuo kaari tuuheutui. Sitä pitää jo trimmata tänä kesänä, ettei rakenteellisesti tule liian raskaaksi kannatella itseään ja vaurioidu talvella lumen painon alla :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!