jovela

jovela

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Ruokakomeron uudistus

Tarinasta tulee nyt lyhyt, koska ranne oireilee niin kivuliaasti, eikä rannetuen kanssa saa kirjoitettua kunnolla. Ruokakomero, pantry, tuo kotivaralamme ydin on uudistunut ja olemme siihen niin kovin tyytyväisiä. Homma ei ollut helppo, ei. Oikeastaan se oli yksi hankalimmista parannuksista täällä, koska tuossa tilassa mikään ei ole suoraa nähnytkään. Vaan taas valmista tuli, hurraa!
Juomahylly, jossa on myös öljyjä, etikat ja muut putelit. Raameissa Louhisaaren kartanon piha- ja talousrakennuksia. Kattoparrujen virkaa toimittaa kirppikseltä löytyneet 2 euron harjanvarret. Hyötysievistelyä.Pitsireunuksia ja purkkitukia.

Toisella seinällä on äitini meille säästämä lehtileike, Leenan lähettämä "Män de Soop", eli mäntysuopamainos ja kortti, jollaiset saimme Hexun blogin Helinän kanssa Käsityömarkkinoilta. Pusseissa on mausteita: kanelia, kardemummaa ja neilikkaa. Ruokakomerossa tuoksuu aina keskiaikaravintolan ja joulun sekoitukselta.On enemmän kuin hankalaa saada kunnon kuvia tuolta, koska tila on mutkikas, mutta tässä päätyhyllykkö kokonaisuutena sen verran, mitä kameran linssiin mahtuu.Hieman fiilisteltiin illalla. Ellen olisi ollut jo niin väsy, olisin ottanut jakkaran ja vaan istunut tuolla hetkisen nuuhkien mausteista tuoksua. Viinikellaria emme tähän taloon saa, koska ei ole kellaria lainkaan, mutta viininurkkaus olkoon tuo uunin vanha muuri. Näissä kuvissa viinit tosin eivät näy, kun muuriväliseinän takaa en saanut itseäni taipumaan sopivalle mutkalle, mutta siellä niitä on puulaatikoissa.
Illan hämärässä, kun aurinko oli painunut jo mailleen päästäen kuun taivaalle, ruokakomero oli melkein taianomainen patteritoimintoisen myrskylyhdyn hämyssä. Ei sitä meidän kameraan saa tallennettua, mutta illalla kun kaikki tavarat olivat vihdoin löytäneet paikkansa, tuvassa radio soitti hiljaa musiikkia satojen vuosien takaa, mausteet tuoksuivat ruokakomerossa, talo ja eläimet siellä uinuivat, kasvikuivuri hurisi hiljaa omalla paikallaan tuvassa, olin hetken jossain ihan muualla. Täydellinen rauha. Jos silmät sulki, olisi voinut kuvitella olevansa jossain kaukana maailman toisella puolella, jossain hiljentyneessä maustebasaarissa tai joulumuorin tuvassa maustekaapin luona tai yhtälailla kuvitella essuun pukeutuneen piian saapuvan naksauttamaan valon kokonaan pois. Tulin ajatelleeksi, että elämä oli juuri silloin niin täydellisen hyvä.


Täydellinen ei tuo ruokakomero kuitenkaan ole, eikä täydellinen sovi tähän väärän vänkyrän taloon, jossa epätäydellinen on täydellistä. Tämä kelpaa meille oikein hyvin, joten tavallaan se sitten onkin täydellinen, juuri meille. Ruokakomero on siistiytynyt ja selkiytynyt. Kaikelle on paikkansa. Siellä on enemmän valoa kun pinnat ovat valkoisia, mutta silti se ei ole mikään laboratorio. Lasipurkit hyllyillä odottavat kuivuriherkkuja, joita olen tässä jo ehtinyt tehdä useamman satsin uudella lelullamme. Niistä sitten lisää kun käsi taas pelaa. Harmillisia tällaiset vaivat kun olisi niin paljon kaikkea mukavaa puuhattavaa. Oh, well, sellaista se on elämä, epätäydellisen täydellistä!


Leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille siellä toivottelee

Jovelan Johanna

32 kommenttia:

 1. Aivan ihana!Pystyn eläytymään tilaan ja tunnelmaan. Mausteisen tuoksun voi miltei tuntea tänne asti. Ja kyllä - tuo on aivan täydellinen. Olette tehneet valtavan työn ja voitte todellakin nauttia kaikesta onnellisina. Hyvää kesän jatkoa ja jaksamista. Pikaista paranemista myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mausteiden tuoksu on niin kotoisaa. Pesee huonetuoksut ja muut vastaavat mennen tullen :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) Kävin lukemassa sun kuulumisia, mutta kirjoittaminen on nyt kivuliasta, niin en kommentoinut vielä mitään :) Tulen nakuttelemaan kun kirjoittaminen ei ole yhdellä sormella vasurilla suoritettavaa näppistanssia ;D

   Poista
  2. Koitahan parannella rauhassa! Voi olla sulla tekemistä, kun vaikuttaa että meno on vain kiihtynyt tässä vuoden aikana. :D

   Poista
  3. Meillä oli isojen hommien rykäisy suunnilleen huhtikuusta kesäkuun puoliväliin, mutta noin muuten ollaan oltu kohtuullisen vähällä tekemisellä :) Isännällä oli koulu ja mulla paljon töitä. Ne vei ison osan kaikesta siitä ajasta ja tekemisestä, mitä oltiin suunniteltu, joten nyt kun isäntä valmistui, ollaan pistetty hössseliksi. Päästään sitten sen pajankin kimppuun ennen ensimmäisiä pakkasia ;)

   Poista
 3. MAhtava hätävaravarasto...selviätte vaikka tiet olisi poikki idempääkin..:)
  Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kuukautta jos niikseen on ;) Meillä tuo pantry on sellainen, josta otetaan köökkiin käyttöön raaka-aineita. Köökissä on sitten ne aineet, joista keitellään :)

   Poista
 4. Kyllä on hieno pantry! Tuollaisesta olin mökille haaveillut, mutta tila ei siihen riittänyt, kun sisävessa oli saatava mahtumaan keittiön neliöihin.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän! Kyllä sitä mielummin tarpeensa sisällä tekee, kuin hyttysten ja pakkasherran ruokana ulkosalla ;) Olen nähnyt monia loistavia pikkuruokakomeroratkaisuja netissä, joten kannattaa kuitenkin tutkia erilaisia vaihtoehtoja vaikkapa Pinterestissä hakusanoilla small pantry tai tiny pantry. Jotkut ovat tehneet upeita ratkaisuja vaikkapa siivouskaapin kokoiseen kaappiin, jonne on laitettu ulosvetotasot, eli ns. apteekkarinhyllyt. Silloin koko tilan saa käyttöön maksimaalisesti ilman että purkkeja tarvitsee siirrellä päästäkseen käsiksi taaaimmaisiin :)

   Poista
 5. Voi että kun kaikki on niin fiinissä järjestyksessä! Lopputulos on siis hieno ja hurmaava tuo myrskylyhty tunnelman luojana. Toivottavasti saat käden pian kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin tykkään ruokakomerosta nyt kun se on sievänä ja käytännöllinen. Siellä mahtuu jopa liikkumaan ;D Käsi on tuessa. Ärsyttävä, mutta olkoon ;D

   Poista
 6. Pikaista paranemista kädelle! Teidän ruokakomeronne on varmasti koko Suomen tunnetuin. On mukava seurata sen muutoksia. Kuivuri näyttää olleen jo kovassa työssä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Suomen tunnetuin ruokakomero :D Väärän vänkyrän ruokavarasto :D Kuivuri on ollut käytössä joka päivä siitä hetkestä saakka, kun saimme töpselin seinään. Tänään kokeillaan vesimelonia. Väittävät, että maistuu ihan hedelmäkarkille kuivattuna. Saas nähdä!

   Poista
 7. Toi on oikeesti hyvä homma, mulla nyt eläimille suuri varasto. Miten se teidän kissa koirien kanssa...?? Meillä toi Paavo 8kk.. just tuore kuva miten menee Sannin ranskanbuldoggi 4v kanssa blogissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös noiden lemmikkien ruoat tärkeitä, eritoten koska Mai-koiralla on herkkä vatsa. Main ruoka ei saa koskaan loppua kesken, koska se tietäisi joko nälkäistä tai vatsakipuista ja ripuloivaa koiraa. Kaikille otuksille on reilun kuukauden edestä ruokaa aina tuolla komerolla. Meillä kissa ja koirat ovat kirjaaimellisesti kuin kissa ja koirat :D Ei nuo kaksi tohottajaa kissalle anna rauhaa, se metsästysvietti on niin voittamaton, joten elävät erillään. Kaikki saavat tasapuolisesti osansa huomiosta eikä ole tuntunut kumpaakaan osapuolta haittaavan. Onneksi on tilaa ;)

   Poista
 8. P.S Vaimo tekee töitä yksityiselle kodinhoito firmalle, Sanni kahdelle asiakkaalle mukana töissä ihan virallisena hoivakoirana..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Mahtavaa! Lemmikeistä osana hoivayksikköä on niin loistavia tutkimustuloksia, että soisi hoivaeläimiä olevan enemmänkin!

   Poista
 9. Nyt kun on sateinen ilta, ja meikäläinen luki tämän villasukat jalassa, niin tulipa syksyinen fiilis. Mausteita, punaviiniä, joku mahtava tomaattipohjainen pastasoossi :D Ehkä kuitenkin maltan olla vielä hetken heinäkuussa. Erittäin houkutteleva ja hieno tuo komero kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatustenlukija! Mulla on niin tehnyt mieli tomaattipiiraakkaa, tomaattipohjaista pataa, keittoa, pastasoosia, mitä tahansa tomaattista! Myös toivoisin sadepäivää. Oikeen kunnollista sadepäivää ja niitä ukkosia, joita sääihmiset ovat lupailleet sääkartoillaan, mutta ei meillä ole satanut edes sen vertaa, että olisi sadevesisaavit täyttyneet kunnolla. Höh!

   Poista
 10. Täydellinen ruokakomero minun silmissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin meidänkin ;) Oikein sopiva juuri meille :)

   Poista
 11. Valtava urakka, mutta voi että, miten voi ruokakomerokin olla noin viihtyisä. Ihanat pitsit ja purnukat. Kyllä tämä voittaisi Maailman suloisin ja kaunein ruokakomero -kilpailun heittämällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. awww! Kiitos! On se suloinen omastakin mielestä. Se on sellainen lutunen, eikä sinne astuttuaan koskaan voi olla kurja mieli. Hoivakoppi suorastaan! ;)

   Poista
 12. Teidän ruokakomero(kin) on kyllä kuin wanhan ajan kyläkauppa <3 Valtava urakka, varmasti. Mutta niin suloinen lopputulos kuin vain voi olla.

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taru :) On tuota ilo käyttää (ja nuuhkia mennen tullen) ;)

   Poista
 13. Komia on varasto ja sen antimet! Minkälaisena lämpötilat pysyvät ruokavarastossane näin kesäaikaan? Entä talvella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä tuolla on viileämpää kuin sisällä. Fyysisesti tuo komerotila sijaitsee seinustalla, jonne aurinko ei paista ja tila itsessään on vailla kummempia eristeitä - hirsiseinä ja sen päällä panelointi (nyt). Hyvä ilmanvaihto. Talvisin siellä on lämpimämpää kuin ulkona, kovillakin pakkasilla sopiva lämpö, varmaan 15 asteen paikkeilla, koska toisella puolella seinää on puuhella, jota lämmitetään päivittäin. Se ei kuitenkaan muuta ruokakomeroa kuumaksi edes kesällä, pitää vaan lämmön hyvin plussalla pakkasillakin. Tosin ei se pakkaselle mene vaikkei puuhellaa lämmittäisikään :)

   Poista
 14. Kuinka suloinen varasto! Ja mahtuu tavaraa kunnolla. Mä niin toivoisin, että olisin järjestelmällinen ihminen ja kaikelle tavaralle olis oma paikkansa.. :D

  VastaaPoista
 15. Kiitos, Miia :) Mä olen sellainen semijärjestelmällinen tyyppi. Yleisten käyttötavaroiden ja köökkitarpeiden pitää olla jämptissä ruodussa tai otsaan tulee kurttu, mutta sitten joissain toisissa säilytysjutuissa olen turhankin höveli. Isäntä kutsuu mun puolta vaatekaapista "mysteeri nimeltä vaatekaappi" :D Ei tarvinne selityksiä ;D Onneksi on komiat ovet kaapissa, ja ne pysyy kiinni ;D

  VastaaPoista
 16. Noin hienoa ruoka komeroa en ole nähnyt ikinä ja se on totta.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 17. Hei! Ihana komero kerrassaan.
  Asiasta toiseen. Kerroitte jonkin aikaa sitten kuviotelasta. Onko ollut hyvä ja millaista jälkeä sillä saa?

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!