jovela

jovela

lauantai 8. lokakuuta 2016

Aarre talon alla

Hei vaan kaikki siellä pienen tauon jälkeen. Työrutistus saatiin päätökseen sunnuntaina, mutta hiljaisuus jatkui tarkoitettua pidempään, sillä sain läksiäisiksi edelleen kiukutteelevan röhäkuumen ja kotiin palattuamme koneenikaan ei suostunut käynnistymään. Aika hyvä setti vastoinkäymisiä arkisen aherruksen tielle. Kovalevy oli mennyt läppäristä kokolailla täysin rikki ja sain koneen huollosta vasta eilen. Olipa outoa olla ilman omaa läppäriä!

Tulen jaarittelemaan kuulumisia varmaan jo huomenna, mutta laitan eetteriin jo nyt tämän pienen aarteen talomme alta. Isäntä huomasi alkuviikolla, että talomme alla on kissaemo pentunsa kanssa. Heitä on täällä ruokittu aamuin ja illoin pitkin viikkoa. Tänään ajelimme puolisen tuntia naapurikuntaaan noutamaan eläinsuojeluihmisiltä loukkua lainaksi ja n. 5 minuuttia siitä kun saimme loukun paikoilleen ruokineen, pentu oli kiinni. Pentu on nyt turvassa kylmältä, autoilta ja pedoilta täällä salissamme, edelleen loukkuhäkissä, jotta tuntee olonsa turvallisemmaksi kuin vapaaksi päästettynä. Annetaan pienen olla ihan rauhassa, turhia häiritsemättä. Pippa on uteliaan ihmeissään ja seuraa tilannetta hieman etäämmältä. Heti kun saamme tietää missä kissojen turvakodissa on tilaa, loukutamme myös emon. Pentu jää meille kesytykseen ja mikäli Pippa niin sallii, pennusta tulee Jovelan neljäs kotieläin.

Emme tiedä onko pentu tyttö vai poika, ikääkään ei tiedetä kuin suunnilleen arviona, mutta molemmat selvinnee maanantaina kun pikkuinen pääsee eläinlääkärin tarkistettavaksi. Kutsumme pentua nyt Freyaksi skandinavisen mytologian mukaan. Pippa, Maya ja Freya, potentiaalisesti rimmaava trio jos kaikki ovat tyttöjä!

Tällainen on tämä kaunis harmaa pikkuaarre valkoisella otsatäplällä talomme alta.


Hieman huono tuo kuva on, kun en halunnut häiritä toista häärimällä kameran kanssa turhia.

Saas nähdä miten tämä tarina tulee etenemään, mutta se tulee menemään kuten menee, pennulle parhaalla mahdollisella tavalla. Pippa on meidän ainoa normaalilemmikki siinä mielessä, että hän ei ole tullut meille hylättynä tai villinä, joten tilanne ei ole aivan uusikaan meille. Kovin raivovilli ei tuo Freya tunnu olevan. Ihan rauhallisena, mutta tarkkaavaisena makoilee loukkuhäkissä esillä, vaikka piiloonkin pääsisi.

Voi kun kaikki menisi nyt hyvin ja emokissakin saataisiin turvaan tuolta ulkoa pikimmiten. Onneksi ei ole vielä yöpakkasia. Yksi pakkasyö oli viime viikolla, juuri sen verran nollalle miinusta, että auton ikkuna huurtui, mutta nyt mennään plussalla. Emokissalle on viety kasvihuoneeseen lampaantaljakori varuiksi. Talon alle sitä ei saatu, mutta emo liikkuu tuossa pihalla ja kasvihuoneen tuntumassa, joten sen kyllä löytää jos on tarve. Harmi kun ei voi laittaa emolle lappua, että älä huoli, pentusi on turvassa. Ainakin ruoka maistuu emolle yhtä hyvin kuin muinakin päivinä siitä huolimatta, ettei pentu ollutkan enää talon alla emon palattua retkeltään.

Tänä vuonna on ollut lepakko salissa ja nyt kissoja talon alla. Tai enää on yksi kissa talon alla, sillä tästä alkaa loukkukissa Freyan tarina. Saas nähdä mihin se johtaa!

Jovelan Johanna


40 kommenttia:

 1. Onpa suloinen tuo Jovelan uusin asukas! Illanjatkot sinne.

  VastaaPoista
 2. Suloinen pieni yllätys! Toivottavasti saatte emon kiinni, villit voi olla joskus hankalia loukuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pennun käytöken perusteella saattavat olla hylättyjäkin. Tuo Freya on sopeutunut niin valtavan nopeasti!

   Poista
 3. Onpas suloinen pieni kissa. Toivottavasti tarinalla on onnellinen loppu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Freyan osalta näyttäisi olevan. Pikkukissa on kotiutunut huikeaa vauhtia ja eläinlääkäriltä tuli terveen paperit tänään :)

   Poista
 4. Voi, miten suloinen <3 Onpa sydämellistä toivottaa pieni löytökissa tervetulleeksi perheeseen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Freya on otanut Jovelan kodikseen ja Pippa Freyan kaverikseen. Ne on jo nyt kuin paita ja peppu :D

   Poista
 5. Todellinen löytö! Elämä on yllätyksiä täynnä, ja positiiviset sellaiset ovat aina tervetulleita. Mukavaa, että haluatte antaa pikkuiselle kodin Jovelasta; Freija sopii sinne muiden karvaturrien jatkoksi kuin nenä päähän. Toivotaan vielä, että emollekin löytyisi hyvä koti, niin voisitte olla huoleti kylmien tullessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotiutuminen on ollut hämmästyttävän helppoa. Täällä nuo kaksi karvapeppua jo leikkii innoissaan keskenään :) Emolle etsitään kotia parhaillaan. Huomenna yritetään loukuttaa emokin.

   Poista
 6. <3 Ihana <3 Peukut pystyssä, että kaikki menisi hyvin, että Frey kotiutuisi ja emänkin saisitte kiinni ja hänellekkin löytyisi koti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin! Ollaan ihmeissämme! :)

   Poista
 7. Voi pikku villikkoa! Onneksi pääsi turvaan. Onnea kesytyspuuhaan ja toivottavasti Pippa hyväksyy uuden kaverin. Nerokin on villiintyneestä pennusta kesytetty ja kehrää nyt sunnuntaiaamukahvilla tässä sylissäni. Lepakoita on täälläkin joskus vieraillut sisällä, ne ovat jotenkin sympaattisia olentoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on mennyt kaikki paremmin mitä uskalettiin toivoakaan! Kissat ovat kuin olisivat aina olleet yhdessä :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Niin on <3 :D Me ollaan ihan in <3 tuohon pikkuiseen ;)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Täällä kaikki hyvin! Ja me niin onnellisia siitä :)

   Poista
 10. Ihana pikkuinen, toivotaan että hän suostu ottamaan rakastavan kodin omakseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ottanut ja Pippa kissamme otti loistavasti uuden tulokkaan perheeseen. Olen niin ylpeä tuosta meidän Pipastamme, joka näyttää pienelle kaverille, ettei meitä tarvitse pelätä, eikä häntäkään :)

   Poista
 11. Onneksi löytyy ihania ihmisiä jotka välittää ja huolehtii! Toivottavasti kaikki menee hyvin ja saatte suloisen uuden perheenjäsenen. Toivotaan myös että emon elämä jatkuu parhaalla mahdollisella tavalla.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Freya on tullut jäädäkseen :) Ja tänään varmistui, että kissanpentu on tosiaan tyttö :)

   Poista
 12. Outoa että oli ainoastaan 1 pentu, harvoin kissat saavat vain yhden pennun.Ehkä emolla on niitä lisää jossain piilossa ja käy hakemassa ne jos hänelle annetaan mahdollisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on totta! Kissoja on kuitenkin vain 2, emo ja tämä pieni Freya. Olemme seuranneet tilannetta aamusta yöhön jo viikon ajan ja mitään merkkejä ei ole muista kissoista. Eläinlääkäri arvioi tänään Freyan iäksi 12 vkoa, eli jos muita pentuja olisi ollut, niiden luulisi tulleen syömään Freyan ja emon kanssa yhtäaikaa tai erikseen. Muita kissoja ei ole nähty ja lauantain jälkeen on nähty ainoastaan emo. Talon alustaa on katseltu taskulampullakin, eikä ketään näy. Silti emme lähteneet loukuttamaan emoa heti, ihan varuiksi jos vielä olisi pentuja piilossa.

   Freya on loistokunnossa, turkki kuin silkkiä ja kissa on puhdas. Sillä ei ollut edes ulkoloisia ja vaikka ihmisiä kohtaan ollaan vielä hieman arkoja, Freya on oudon kesy. Se ei käyttäydy aggressiivisesti tai runsaan puolustavasti kun sitä lähestyy. Nyt onkin pohdituttanut, että onko emo hylätty viimeisen pennun kanssa? Onko muut pennut jääneet saaliiksi? Miksi on vain emo ja yksi pentu? Se on, kuten kirjoitit, outoa. Kukaan täällä ei kuitenkaan kaipaa emoa ja pentua, eikä heitä ole ilmoitettu kadonneiksikaan. Ne huomattiin talomme alla viikko sitten maanantaina (olimme työreissulla to-su) ja lauantaina saimme Freyan loukutettua. Mikähän kissojen tarina sitten onkaan, jäänee selvittämättömäksi, mutta ainakin toinen on nyt pelastettu ja emoa lähdeetään pelastamaan huomenna :)

   Poista
 13. On olemassa karkurit-palsta. .emo on jonkun kissa,niinkuin sen pentukin,ei niitä voi omia noinvaan.Kissoilla on ikävä tapa mennä tekeen pennut jonnekin piiloon :-( Mun mielestä kaikki ulkoilevat kissat pitäis leikkauttaa.Säälin maatiaiskissoja,jotka ihminen pakottaa sisäkissoiksi,ne on luotu ulos ja saalistamaan. .kuka meistä haluais olla 4 seinän sisällä vuodesta toiseen,en ainakaan minä.Kissa on viisas otus,vieressä tie,petoeläimet(sudet,karhu,ilvekset) ja siltikin ed katti eli elämänsä onnellisena 19v ja vapaana :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitatko linkin ilmoitukseen, jossa kissoja kaivataan? Me ollaan soitettu kaikki mahdolliset eläinsuojat 50 kilometrin säteellä läpi, oltu yhteydessä eläinlääkäreihin lähiseudulla, naapureilta on kyselty, kauppojen seinät tutkittu ilmoituksien varata ja loukkukin on eläinsuojelusta hankittu. Hyvä ystäväni on elsu-aktiivi lähialueella, joten voit uskoa, että näiden kissojen eteen on tehty kaikki mahdollinen :) Karkureista ei löydy yhtään sopivaa kadonnutta kissaa, joten ilmoitathan jos sellaisesta sinulla on tietoa. Kellään muulla ei sellaista tietoa ole ollut.

   Kissoille ei muuten ole lajitutkimusten mukaan väliä ovatko ne sisällä vai ulkona. Kissat ovat kesyyntyneet aikoinaan juuri siitä syystä, että ne hakeutuivat ihmisten läheisyyteen, jotta niiden ei tarvitsisi metsästää ravintoaan ;)

   Olen samaa mieltä. Kissat on syytä leikkauttaa, jotta ei-toivotut pennut eivät kärsi ihmisten edesvastuuttomuudesta :)

   Poista
 14. Miksei mun mese ei laula ollenkaan, jo yli vuorokausi ilman uusia kissakuvia. HÄH? :D :D :D <3 Ps. se sun kuume (haha just joo) tais tulla nyt mulle. Yääääh, en halua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha, pikkuotus ei ole linssilude, vielä ;) Parane pian siellä! ospa mulla alkaisi hiljaalleen loppua tää röhä :P

   Poista
 15. Oi pientä. Hyvä kun saitte turvaan. Olettekos varmoja, ettei niitä ole lisääkin? Siis emon lisäksi.

  Meidän eka kissa tuli meille niin, että se vaan tuli ja jäi. Yritettiin etsiä sen kotia, koska ei vaikuttanut ollenkaan villiltä, mutta turhaan. Ja ennen kuin ennätettiin kissaa sanoa, meillä olikin seitsemän kissaa. Tämä ihana neito tekaisi kuusi pentua:) Niistä viidelle etsittiin hyvät kodit ja yksi jäi emonsa kaveriksi meille. Miisu, tämä meidät löytänyt kissa, on jo mennyt vihreämmille hiirestysmaille, mutta Nekku, hänen pentunsa elää ja voi hyvin, täytti nyt kesällä 11 vuotta.

  Mukavaa viikkoa teille kaikille!

  VastaaPoista
 16. Kyllä me aikalailla varmoja ollaan tai ainakaan muista kissoista (kuin emosta) ei ole mitään havainttoa ja tässä on nyt mennyt jo puolitoista viikkoa. Luulisi muiden mahdollisten pentujen näkyneen edes vilaukselta ruokintapaikalta. Eläinlääkärin mukaan Freyakin on jo ihan luovutussikäinen. 100% varmuutta ei tietenkään voi olla, mutta olisi se eläinlääkärinkin mukaan outoa jos eo ja pentu liikkuisivat yhdessä ja kävisivät syömässä yhdessä, mutta sitten talon alla olisi piilossa lisää pentuja. Isäntä on siellä pohjassa luuhannut taskulampunkin kanssa, mutta ei muita tuntemattoma kissoja ole tullut vastaan pihalla tai taloon alla.

  Mulla kävi hieman samankaltainen juttu lapsena :D Ostin poikahamsterin eläinkaupasta 80-luvulla. Yllätys oli melkoinen kun yhtenä päivänä häkissä oli "poikahamsterin" lisäksi sen pyöräyttämät 5 poikasta :D

  VastaaPoista
 17. Suloinen pikkuinen. Miten tarina mahtaa jatkua? Odotan mielekiinnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi ainakin oikein hyvin :) Pikkuinen on kotiutunut :)

   Poista
 18. Voi mikä mussukka! Pidetään peukkuja pennulle ja emolle. <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!