jovela

jovela

torstai 3. marraskuuta 2016

Karkkikaappi & kaappi kuin karkki

Kuparista kaappiin, tai oikeastaan kaappeihin! Tuvassamme on kaksi kaappia, joista toinen on karkkikaappi ja toinen on mun mielestä nyt nätti kuin karkki. Karkkikaappia olen näyttänyt kerran aikaisemminkin, mutta siitä on jo aikaa ja nyt kun joulu ja sen myötä joulun karkkipaljous lähestyy, avaan kotivaraamme kuuluvan vierasilon eli karkkikaappimme oven inspikseksi niille, jotka pohtii jotain erilaista joulukarkkitarjoilumuotoa. Itse kaappi on meille talon mukana tullut, tuossa nurkassa aina ollut isännänkaappi, jonka mittasuhteiden vuoksi sille oli aluksi haastavaa keksiä mitään varsinaista virkaa. Nykyään sitten vieraat osaavat jo melkein heti sisälle päästyään marssia kohti karkkikaappia ja pistää suut makeiksi. Karkkikaappi on pysyväisratkaisu ja osa koti- ja vierasvaraamme. Karkkikaappiamme on halattu, sille on vannottu rakkautta, sen pintaa silitelty ja onpa sitä kerran kosittukin! Tiedä mitä kaapissa on aikoinaan ollut, mutta meidän hallintakaudellamme se saa ainakin yhtä suuren huomion osakseen kuin menneinä vuosikymmeninä - oikeastaan voi jo sanoa vuosisatoina, kun talo lähestyy 150:ttä vuottaan jo. Tämä on siis karkkikaappi... ja karkkikaapissa on karkkia (daa-a). Ovi on auki, kun on vieraita talossa.Tämä toinen kaappi sitten on se kaappi kuin karkki. Meidän ihana patakaappimme. Sekin on löytö talosta, vissiin parikymmentä vuotta ulkovarastossa hylättynä ollut kaunokainen, jota isäntä yli vuosi sitten hioi ja jynssäsi varmaan viikon, eikä kaikki maalit siltikään lähteneet. Kaapin on nikkaroinut talon miespuolinen asukas talon tyttärelle, kaapista löytyneen päiväyksen mukaan 11.7.1932. Patakaappi on seisonut tuvassa ensin maalitta, jotta kauan ulkoilmassa ollut puu kuivuisi kunnolla. Sitten kaappi on ollut maalitta koska sitä ei joko ole ehtinyt maalaamaan tai koska en ole ollut ihan satavarma millä värillä sen maalaisi. Tässä on nyt esitelty kuparista työtasoa, jonka vihdoin saimme laitettua ja kuparinputsausvinkkiä ollaan laitettu blogiin ja tuli siinä mainittua, että kuparityötason viimeistelyssä käytettyä kuparimaalia jäi yli.. Nyt olin sitten varma patakaapinkin kohtalosta.

Kuvassa näkyy kaappi myös löytökunnossaan, eli täysin ennen kunnostusta.


Kaapista tuli wanhan valkoinen ja laskutasot sekä vetimet maalattiin kuparilla. Tykkään!  Laatikoiden ulkosyrjillä on vahoja maaleja näkyvillä. Kukaan ei koskaan lukuisista maalikerroksista huolimatta maalannut laatikoiden reunoja kuin pienen pätkän verran, joten emme mekään. Jätin ne ne sellaisiksi kuin olivat ja maalasin vain etupaneelit.


Nyt kaappi ei enää näytä niin möhkäleeltä, kun se ei pistä maalaamattomana ja erilaisena tuvassa silmään. Kaappi on muutenkin sangen sievänä maalissaan ja sopii muuhun möbleeraukseen tuvassa. Tämä oli juuri sopivan pieni sunnuntai-iltapäivän tuunaus maalisutien ja maalien kanssa äänikirjana Baskervillen koiraa kuunnellen. Patakaappi, sievä kuin karkki, mutta säilöö paljon kaikkea tarpeellista. Kyllä tykkään!


 Mitäs sitten seuraavaksi.. No ainakin täällä jälleen hieman juhlitaan, kun ystäviä kokoontuu viettämään tanskalaista smørrebrød -iltaa Jovelaan ensi viikolla, mutta saattaapi jotain asiaa olla sitä ennenkin salin puolelta taloa. Salissa ollaan siirrytty talviaikaan pienin muutoksin.

Oikein upeaa loppuviikkoa joka niemen nokkaan ja saarelmaan! Pysykäähän lämpiminä ja siellä tien puolella penkkaa kun pukkaapi pakkasia ja lunta suunnalla jos toisella (vaan ei taaskaan täällä, höh), toivottelee

Jovelan Johanna

33 kommenttia:

 1. Siis meillä ei tuollaista karkkikaappia voisi olla, tämä emäntä kun söisi herkut omiin suihinsa hetkessä :) Vältän karkin ostoa, silloin ei sitä tule syötyäkään. Ihanat kaapit kumpaisetkin ja niin lämmin tunnelma tuvassa. Mukavaa viikonloppua sinne Jovelaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sitä luulisi, mutta kun kaappi on sitten namia täynnä, sen viehätys laimenee kovin nopeasti. Vähän sama inflaatio kuin jouluruokien kanssa. Ei vaan maistu jos on aina saatavilla ;)

   Poista
 2. Voi kuinka on sievää ja niin ihanaa.. enk' ihmettele vaikka karkkikaappia olisikin kosittu <3
  Tuo iso patakaappi on aivan ihana ja niin on paikassaan kuin kotonaan.
  Oikein ihanaa joulunodotusta sinne Jovelaan ja rentoa juhlintaa ystävien kanssa.

  VastaaPoista
 3. Lapset sanoisi että unelmien kyläpaikka :) ja minä sanoisin että unelmien tupakaappi. Valkoisena todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsille tällainen kaappi saattaisi olla hieman liikaa. Lapsosilla kun ei tunnu karkkikiintiö täyttyvän koskaan ;)

   Poista
 4. Karkkikaapista tuli heti mieleen jotenkin Peppi Pitkätossu. Ollaan muutamat jaksot tytön kanssa katsottu ja siinä yhdessä jaksossa kävivät tosin karkkikaupassa mutta karkit samanlaisissa lasipurkeissa. Ihanan näköistä teillä! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioiii! Peppi on ihana ja se alkuperäinen sarja on niin symppis! Vaikka meillä ei ole lapsia, dvd:llä löytyy kyllä Pepit ;)

   Poista
 5. Vau, mikä karkkikaappi! Niin ulkoa kuin sisältäkin. :)

  VastaaPoista
 6. Ihania juttuja jälleen kerran. <3 Miten ihmeessä maltatte pitää näppinne irti tuosta karkkikaapin sisällöstä? Meikäläiseltä ei onnistuisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän helppoa. Kaipa se on siinä, kun se kaappi on aina siellä ja siellä on aina namia. Ei tule edes ajatelleeksi koko hommaa :D Tällaisissa se uutuuden viehätys katoaa nopeasti ;)

   Poista
 7. Huokaus :) Tuvassa olevasta kaapista tuli aivan ihana. Tuo kuparimaali sopii siihen todella hyvin ja tuo yhtenäisyyttä tason kanssa. Karkkikaappi olisi minulle turmelus, joten suosiolla ostan vain kaupasta pussillisen - sekin menee hetkessä...
  Ihanaa pyhäinpäivän aikaa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahahaha! Jos ikinä laitan tuon kaapin oveen jonkun kyltin, niin siihen kirjoitetaan TURMELUS! :D Aivan mahtava sana! :D

   Poista
 8. Aivan ihana vieravara tuo ihastuttava karkkikappii! Meille ei voi herkkuja kaappiin ostaa koska ne ei siellä kauaa pysyisi jemmassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä luulisi, mutta kun sitä karkkia on aina, se ei himota yhtään. Joskus tulee joku namu otettua, mutta eniten meillä herkuttelee vieraat ja silloin täydestä sydämestä :)

   Poista
 9. Tsihiiii! Ootko huomannut että sut on mainittu Felixin seinällä ja twitterissä ja sä oot niiden pääsivullakin!?!!! T:eija
  http://www.felix.fi
  https://www.facebook.com/SuomiFelix
  https://twitter.com/orklafoodsfi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä itse huomannut moista lainkaan! :D Tässä taisi olle meidän 15 minuutin julkisuus :D Miten hauskaa!

   Poista
 10. Meillä pitäisi olla joku lukkosysteemi ja vielä ajastimella, jotta karkkikaapin sisältö pysyisi edes hetken kaapissa. Aloin kuitenkin täältä inpiksen saatuani haaveilla jotain kivaa pikkukaappia, jonka voisi aina juhlahetkellä täyttää ja laittaa herkkutarjoiluksi samaan tapaan kuin teillä...hmmm...olisi kiva vaikka jouluna sellainen karkkikaappi<3
  Ihan parasta näissä postauksissa on juuri tämä eli saa mukaansa inspiraatiota kehitellä toisten kivoista ideoista jotain omaan elämään sopivaa:)♥
  Upeaa viikonloppua sinnekin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, ei, ei! Ennen kuin arvaatkaan, ei lukolla olisi virkaa, kun harva oikeesti pystyy vetämään kaksin käsin namia päivästä toiseen ;) meillä onneksi käy niin paljon vieraita, että kaappia saa narautella välillä aukikin ;)

   Poista
 11. Minä en kyllä voi kestää. Karkkikaappi, jossa ON karkkia! Miksen, oi, miksen, asu niin lähellä, että voisin tutustua ja tulla käymään?? =D
  Aivan sanomattoman suloinen ja ihana!! (Ei sillä, meillä ei kyllä karkit pysyisi tallessa, sen verran karkkihiirtä löytyy jokaisesta.....)
  Mutta saatan kyllä napata ideasta sen verran, että jouluksi tuollaista voisi kehitellä myös omaan kotiin..... hmmm....
  Iso kiitos ideasta ja sen jakamisesta!

  Tuo patakaappikin on komea. Sopii juuri tuohon kuin nenä päähän.

  Pirteän raikasta marraskuuta Jovelaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs se sellainen karkkikaappi on, jossa ei karkkeja ole?! :D Jouluksi joku vastaava on tosi kiva idea. Kirppiksilläkin näkee usein pieniä kaappeja, sellaisia jollaisen voi nostaa vaikka pöydälle koonsa puolesta. Sellaisesta olisi varmasti hauskaa tuunailla joulukarkkikaappi :)

   Poista
 12. Voi ei, ei pysyisi meilläkään karkit kaapissa odottamassa vieraita vaan katoaisivat yksi kerrallaan parempiin suihin :) Teidän kuparitaso on muuten täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin katoaa aina kaikki karkit, mutta eniten muiden suihin. Oma mieli ei tee namia niinkään, kun sitä olisi aina tarjolla jos vaan haluaa ottaa :)

   Kuparitaso on ihana! Ei ole kaduttanut hetkeäkään!

   Poista
 13. Syöttekö itse kaikki karkit ennen kuin ne ehtii mennä vanhaksi vai tarjoatteko vieraille kovia ja vanhentuneita karkkeja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovat ja vanhentuneet karkit säästetään aina parhaan purukaluston omaaville vieraillemme tottakai!

   Poista
 14. Karkkikaappi, miten ihastuttava idea! (Tosin meillä(kään) eivät säilyisi kovin kauaa.) Patakaappihan näyttää siltä, kuin se olisi juuri tuohon nurkkaan tehtykin. Ihanaa viikkoa Jovelaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johonkin nurkkaan täällä tuo patakaappi onkin tehty, mutta ei tiedetä mihin neljästä ;) Mä niin tykkään tuosta mööpelimöhkäleestä uudessa kuosissaan :)

   Poista
 15. Teillä on niin kaunista, kodikasta ja lämminhenkistä! Karkkikaappi on aivan ihana idea, mutta meillä se olisi vaarallinen!

  VastaaPoista
 16. Kiitos, Jaana :) Olen huomannut, että karkkikaappi on vaarallinen! Joskus jotain tönimistä ollut sen edessä ;D

  VastaaPoista
 17. Heippa! Lueskelin aiempia postauksiasi, olit ilmeisesti tehnyt rohtosuopayrtistä pesuainetta. Mites tilanne nyt? Rohtosuopayrtistä tulossa ensi kesänä kasvimaalle? Olisi kiva tietää mihin ratkaisuun päädyit asian kanssa.

  VastaaPoista
 18. Hienoja kaappeja molemmat. Tuossa patakaapissa on tuollaiset "väliköt" alaosassa. Onko väliköissä ollut vedettävät leikkuulaudat? Teidän kodissa on tunnelma kohdillaan :). Mukavaa talven jatkoa!
  T:H.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!