jovela

jovela

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Jovelan aikaan - vuoden ensimmäinen blogiarvonta

Niin se vaan saatiin hurja työrutistus kunnialla maaliin ja on taas aika joveloitua. Paluu kotiin maanantaina oli iloinen ja uni on maistunut. On tullut otettua takaisin univelkoja korkojen kanssa ja muutamana päivänä on tainnut emäntä olla enemmän höyhensaarilla kuin hereillä. Kaikenlaista pientä puuhaa täällä on ollut, josta johtuen reissulaukku on edelleen purkamattomana. No, joutaahan tuon. Mukavammat asiat vievät voiton ja laiskottaakin.

Kovin erikoisia kelejä on täälläkin ollut. Välillä ilma on kuin kevään alkuhetkillä. Linnut laulavat ja valon määrä lisääntyy selkeästi. Pakkasista ei ole ollut tietoakaan. Olen tässä viikolla herkutellut  vanhan kansan hurmaavilla sääennusteilla. Suojasäätä on ennustettu mm.variksen ja korpin laulelusta ja uskottu, että mikäli sydäntalvella, eli nyt on leutoa, maaliskuussa on luvassa pakkasia. Etelässä tammikuinen vesisade enteili hyvää satoa, mutta pohjoisempana tammisade ja latvakaasuiksi kutsuttu tammikuinen sumu lupaa kylmää ja myöhäistä kevättä. Helmikuun suojasäät ennustaisivat kylmää kevättä, mutta jos ruukkukasvit tekevät jo helmikuussa uutta vihreää, luvassa oli aikainen ja lämmin kevät. Saapas nähdä miten pitävät paikkaansa. Vanha kansa osasi lukea luontoa eläinten ja puiden sekä kasvien käyttäytymisen perusteella. Meidän nykyajan ihmisten taitaa vaan olla tyytyminen vähemmän runollisiin ennusteisiin ilmatieteenlaitoksen suunnalta. Itselläni on kuitenkin sellainen pöhinä, että kevät tulisi aikaisin. Niin se on tehnyt kahtena edellisenä vuotenakin. Toissavuonna meillä oli maaliskuussa ensimmäisiä ilta-auringossa hyrrääviä hyttysparviakin. Niitä en kyllä kaipaa yhtään, johan tuossa yksi inisijä ilmaantui joulupyhinä vikisemään iholle!

Ja sitten salin suunnalle. Tutkailin hyvän tovin torin tarjontaa nyt, kun salin vanhennusmöbleeraus vihdoin saa vuoronsa. Olen haikaillut jo pidemmän aikaa kunnon kirjoituspöydän ja -tuolin perään jos oppisin istuskelemaan töiden parissa jossain muuallakin kuin milloin missäkin - selkä tykkäisi hyvää. Löysin sitten sattumalta, hieman erikoisemmilla nimillä myyntiin ilmoitetun johtajan tuolin ja kunnon tammisen kirjoituspöydän. Molemmat olivat olleet jo niin kauan myynnissä, että arvelin myynti-ilmoitusten vaan jääneen poistamatta. Ensin meinasin, etten lainkaan edes viitsi soitella kuukausia vanhojen myynti-ilmoitusten perusteella, mutta soitin sitten kuitenkin ja molemmat olivat edelleen kaupan! Pidän tätä pienenä onnenkantamoisena, sillä huonekalut eivät suinkaan olleet kalliita tai ikäänsä nähden liikaa elämää nähneitä ja siten ostajaehdokkaille epämieluisia. Molemmat ovat juuri presiis niin täydellisiä meille ja juuri sellaisia muutenkin, mitä toivoa saattaa.Tammisessa kirjoituspöydässä on 5 laatikkoa ja 2 kaappia. Laatikoissa oli jäljellä niin somat hyllypaperit, että saivat jäädä käyttöön edelleen. Tuoli toimii, siinä saa hyvin vaihdettua asentoaan ja se on rakeenteellisesti mukava istuttava. Kyllä ennen osattiin! Näissä kuvissa uusia mööpeleitä esittelee Freya, nyt jo 6 kuukautiseksi joutanut iso tyttö. Freya on nyt ehtinyt elämässään siihen vaiheeseen, että kotikissan elämään on enemmän kuin villikissapennun elämää ulkona. Freya on, kuten näistä kuvista huomaa, täysin laumaantunut, lempeä, todella sosiaalinen ja aina kaikessa mukana hääräävä suloinen kissatyttö.Tuossa kirjoituspöydän takana olevalla seinällä (joka pitäisi maalata ja listoittaa kun joutaa) on se maalaus, jonka saimme toissakeväänä tämän talon 2. isännän tyttäreltä. Hän on jo yli 80-vuotias rouva ja hänen isänsä osti 1920-luvulla tämän tilan. Tuo maalaus on tehty häävalokuvasta ja siinä on hänen isänsä Siivo -niminen veli vaimoineen. Maalaus on talon entisen tyttären mukaan aina ollut täällä salissa. Nyt tuo kauniskehyksinen pala talon historiaa on löytänyt mööpelikaverin itselleen. Ovat kuin luotuja toisilleen. Pöydällä oleva kello on muuten isäni käsialaa. Hän oli kova poika nikkaroimaan ja siinä puuhassa erittäin taitava. Nuo pöydän lasikuuppaiset lamput, joita olen hellästi pakannut muutosta toiseen, pitää maalata varsiltaan. Kunhan tässä joku päivä joudan ja inspis iskee, maalaan metalliosat mattakuparilla, jotta vanhaa imitoivat modernit lamput eivät pistä silmään kaiken wanhan keskellä. Lamput ovat niin hyvät, että niistä olisi hoopoa luopua.


Muitakin yhteensopivaisuuksia ja mööpeleiden sekä täällä jo olleiden tavaroiden synkkaavia kohtaamisia on ollut ilmassa, meinaan äitini massiivinen kuparilamppu on nyt kuin tarkoitettu salin vanhan kaapin kaveriksi. Olen joitain kertoja pohtinut josko nuo varjostimet vaihtaisi, mutta nyt ei tulisi kuuloonkaan! Suoristaa ne voisi, taas, tai siis koko lamppua pitäisi nostaa! Lamppu roikkuu hieman matalalla ja aina joku vieras siihen säännöllisesti törmää, josta johtuen lampun varjostimet tapaavat olla säännöllisen vinkisin ja vonksin.


Nyt kun salia möbleerataan ja entiset modernit huonekalut saavat lähdön, osa salin huonekaluista on siirretty muualle. Tämä pikkupöytä siirtyi eteiseen. Sinne on kaivattu hieman laskutasoa.Nuo punaiset popot sain työlahjana ja ne ovat parhaat kengät ikinä! Arctips huopikas-lapikkaat ovat perinteistä kotimaista käsityötä, niin mukavat ja lämpimät jalassa, etten muita talvikenkiä kaipaa!

Salin kaksi puolipyöreää pöytää muutti tupaan. Toinen saa jäädä sinne pysyvästi tarjoilupöydäksi ja toinen saa olla tuossa ikkunan edessä tämän lopputalven ja saapuvan kevään ajan, jotta saan taimille tasoja.
Siellä niitä taimia jo kasvaakin. Tuossa minikasvattamossa on tällä hetkellä basilikaa ja korumaissia, jonka kasvatusaika on pitkä. Ajattelin vasta helmikuun puolivälissä laitella korumaissin, eli intiaanien  glass gem -perinnemaissit kasvamaan, mutten malttanut odotella. 

Multiin pääsi myös ensimmäiset oman mandariinipuun hedelmien siemenet. Vuosiahan tuo kasvattelu kestää, mutta mihinkäs tässä on kiire ja kaikenlaista haluaa kokeilla. Tuo oma mandariinipuu tuntuu talvehtivan hyvin makuuhuoneen viileydessä. Uutta hedelmääkin pukkaa.


Puun mandariineja on kuivateltu tovi kaapin päällä ja tällä viikolla niitä siemeniä sitten laitettiin multaan aavistuksen kuivahtaneissa hedelmäpaloissa, jotka ruokkivat taimia hyvään kasvuun. Keksin sitten siinä samalla käyttöä golffaajien tii-kepeillekin. Kerran nappasin ison pussillisen mukaan alennusmyynnistä eurolla ja arvelin niille jotain käyttöä löytyvän. Ovat hyviä taimimerkkaajia, eivät lahoa ja kestävät vettä.

Lilapalkoherneet ovat taas täydessä kasvussa. Viime vuoden sato oli huikea ja tänä vuonna ensimmäiset ovat jo kämmenen korkuisia. Näistä saatanee ensimmäiset palot jo maaliskuussa sisäkasvatuksessa. Ensi viikolla laitan lisää hernettä multaan, jotta saadaan salaattiin versoja. Herne on kyllä mainio kasvi. Se kasvaa nopeasti, versot ovat maukkaita ja siitä saa talvellakin salaattiaineksia pöytään.Vuoden ensimmäiset arpajaiset!

Tämä lilapalkohernekin on vanha GMO-vapaa lajike, vaikkakin Suomessa harvinaisempi. En ole tainnut koskaan törmätä lilapalkoherneen siemeniin kotimaisissa siemenkaupoissa. Moni on kysellyt meilitse mistä näitä voi ostaa, joten jos mielit kasvattaa purple snow peas -lajiketta, suosittelen tutkimaan Etsyssä esimerkiksi Smart Seeds -myyjän valikoimaa. Olen itse tilannut häneltä useita siemeniä ja ne ovat aina moitteettomia TAI sitten voit osallistua Jovelan blogin ensimmäisiin vuoden 2017 arpajaisiin! Meillä ei ole ollut tapana vaatia mitään sirkustemppuja arpajaisiin osallistumisessa, joten riittää kun heität osallistumisesi tuohon kommenttikenttään, mutta, kerro myös kenelle toiselle bloggaajalle soisit näiden (katso kuva meidän instasta) lilapalkoherneiden siementen saapuvan. Pidetään blogiystävänpäivähengessä nämä arpajaiset. Jos siis arpaonni osuu kohdallesi, laitamme sekä sinulle, että blogiystävällesi siemeniä ja herttaiset puutarhurin emalimukit lisukkeineen tulemaan. Siemenet ovat oman satomme herneistä ja ilmeisen kasvuvoimaisia, kuten tuosta ylemmästä kuvasta näkyy. Siinä siemenet ovat olleet mullassa reilun viikon.

Arvonnassa siis sekä voittajalle, että hänen blogikaverilleen Jovelan oman sadon lilapalkoherneen siemeniä ja tällaiset emalimukit sisältöineen. Arvomme voittajat reilun viikon kuluttua, jotta paketit ehtivät varmasti perille ystävänpäiväksi.

Ja sitten myyrään!


Ostakee, ostakee! Peffaystävällinen aito, eikä siten erityisen harvinainen Ikean Ektorp -sohva (3 hlön) harmaalla päällisellä ja kaveriksi saman sarjan nojatuoli valkoisella päällisellä (< nojaatuoli menikin heti). Mitat sun muut löytyy Ikean sivuilta. Asiallisessa kunnossa molemmat, kissankarvaa taatusti löytyy. Sohvan saa 120,- ja nojatuolin 100,- Molemmat yhdessä samaan kotiin, niin tingataan vielä! Huudelkaa kommenteissa jos nämä kiinnostavat. Noutaa pitäisi Vehmaalta, meidän tila-autoon ei sohva ihan mahdu.

Tässä näkyy molemmat mööpelit.
Johan tässä menikin lupsakasti likimain 2 tuntia tätä kirjoitellessa ja kuvia valitessa, joten jotta koko sunnuntai ei mene koneen äärellä, tämä rouva hipsii kohti punaisia huopikkaitaan ja lähtee isännän kanssa asioille.

.. ja Pippa se vaan viattomana tuossa köllii. Kuka lie taas avannut kaapin oven..
Suloista sunnuntaita suuntiinne toivotellen


Jovelan Johanna

60 kommenttia:

 1. Kiinnostuneena viime aikoina kaikki hienot bloggauksesi läpikäyneenä ilmoittaudun nyt kisaan, haa, en ole mitään koskaan voittanut.

  Blogiystävä: hanslankari.blogsbot.com
  itse olen kanapaimen eli haukoiranen@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Toivoisin toiset siemenet Mummo ja koira-blogin Mummolle:)
  amto(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Puutarhurin olisin kiinnostunut moista harvinaisuutta kokeilemaan. Puutarhablogini löytyy osoitteesta: lapionpistoja.blogspot.fi ja käsityöblogini on kardemummantalo.blogspot.fi. Ystäväblogi on kotonajapuutarhassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. mä kanssa ilmoittaudun arvontaan.

  mikäli onni potkaisee, menee toiset siemenet kaimalleni kommammaa-blogiin.  VastaaPoista
 6. Sinun blogi tulee aina noista liloista herneistä mieleen ja kivahan noita olis kokeilla. Toiset voisivat mennä tuonne Päivänpesän elämää-blogiin.

  VastaaPoista
 7. Ihana arvonta ❤
  Jos voitan haluaisin Miran blogissa Rautatieläistalo saavan toiset siemenet tilpehööreineen :)

  VastaaPoista
 8. Kiva olisi saada puutarhaan uusia kasveja. Toiset siemenet antaisin Maistuis varmaan sullekin-blogiin.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Tuollainen muki olisi kyllä hieno emalimuki kokoelmassani. <3 :D Myös naapurin Taina ilahtuisi tuollaisesta palkinnosta varmana http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/ :D.

  Jenspa (koivikonkatveessa@gmail.com)

  VastaaPoista
 10. Mukana tässä ihanassa arvonnassa. Casa X:n Ennelle lahjoittaisin toiset.

  VastaaPoista
 11. Tiedän kyllä sopivan kanssavoittajan, mutta hän ei blogaa. Tahtoisin kuiteskin olla mukana :)

  VastaaPoista
 12. Kiinnostavat arvonta! Jos voittaisin, toiset menisi Anun puutarhaan naapurikuntaan.

  VastaaPoista
 13. Toivoisin siemenet monenmoisia kasvia kasvattavalle Mamma A:lle, hän on ollut blogituttavani lähes blogini alusta saakka. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Voi kuinka ihana arvonta, mukana! Jos voitan niin toisen palkonnon voisi lähettää Pikkuisen puutarhan emännälle <3 minna.rais@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Nyt en aio osallistua arvontaan (voitinhan täältä vuosi sitten aivan ihanan istutustikun saippuioineen!!) enkä ostaa tuota sohvaakaan :) vaan päätin jättää kommentin noista ostoksistasi. Aivan mielettömän upea pöytä-tuoli -yhdistelmä ja heti huomioni kiinnittyikin myös niiden takana oleviin kehyksiin. Mietin heti kysyväni, että tuliko taulu näiden kalusteiden mukana, kun näyttäisivät niin kuuluvan yhteen, joten kiva, kun kerroit senkin tarinan. Hienoa saada tilan historianpalanen noin osuvalle paikalle!

  VastaaPoista
 16. Olipa kiva lukea Jovelan kuulumisia ja ihastella kauniita kalustelöytöjäsi! Arvontaan osallistun tietys ja jos onni suosii, toivoisin toisen palkinnon lähtevä sisarelleni, joka pitää blogia nimeltään; Vanhan talon rosoinen sielu. Mukavaa viikonalkua sinne Jovelaan!

  VastaaPoista
 17. Kirjoituspöytä ja tuoli ovat kerrassaan ihanat. Onneksi kysyntä ja tarjonta paiskasivat kättä tuon asian tiimoilta. Toivottavasti saat nyt hilattua tiukan työrupeaman jälkeen ja nautit joveloitumisesta täysin rinnoin!
  Juu - taidan osallistua arvontaan ja jos onni on myöden, niin toinen pussi lilapalkoherneitä voisi laittaa menemään Villa Idurin Pilville :)

  VastaaPoista
 18. Osallistun mielelläni arvontaan ja toinen satsi voisi mennä Pömpeli-blogiin, joka on yksi suosikkiblogeistani. Uskoisin että myös siellä voittoa arvostettaisiin :)

  VastaaPoista
 19. Mukana!:) Ja kesärannan töllin Sannille soisin toisen satsin! :)

  VastaaPoista
 20. Kirjoituspöytä ja tuoli, kerrassaan mahtavia! Tuollaisia harvoin tulee vastaan - ainakaan kohtuuhinnalla. Hienoa myös että taulu pääsi kotiin arvoiselleen paikalle. :)
  Aivan törkeän hieno palkinto himoittuine siemenineen, kylläpä noin hienosta mukista kelpaisi iltapäiväteetä siemailla tai kerätä siihen mustikoita pihametsästä. Saaripalsta-blogin Sailalle soisin mielellään ystäväpalkinnon jos arpaonni osuu kohdalle. Olisivat varmasti tyyliltään myös hänen makuunsa. :)

  VastaaPoista
 21. Vallan upeita mööpeleitä ... Kyllä vanhassa vara parempi!
  Arvontaankin osallistun, mutta en osa valita paria, joten jätän sen sinulle arvottavaksi....

  VastaaPoista
 22. Työtuoli on just kuin Muumeista! Muumipapan rakas tuoli, joka menee rikki ja sitä sitten kommellusten siivittämänä korjataan jakson ajan. :)

  VastaaPoista
 23. Kauniita mööpeleitä olette löytäneet! Jos voittaisin niin antaisin toisen paketin Tosimummo -blogin Tiinalle.

  VastaaPoista
 24. Hei!

  Kyllä teillä on niin kaunista! Arvostan kovasti työtä, jota teette vanhan talon säilyttämiseksi.

  Arvontaankin osallistun. Jos voittaisin, toinen palkinto menisi Kaiken hyvän Kivimäki -blogiin. Sielläkin tehdään kovasti töitä vanhan tilan puolesta!

  Terv. Elsa

  VastaaPoista
 25. Upeita kalusteita kerrassaan! Jos arvonnassa voittaisin, menisi toinen palkinto Päivänpesän elämää-blogin Katjalle :)

  VastaaPoista
 26. Voi kun tein hyvän löydön....nimittäin blogisi...vierähti eilen koko päivä (melkein);) oli pakko lukea niin ihania kuvia juttuja ja mielettömän hyviä ohjeita kiitos! Arvonnassa mukana sisareni kanssa voiton jakaisin....aurinkoisia kevätpäiviä t.jaana

  VastaaPoista
 27. Arvonnassa mukana! Ja siemeniä antaisin ystävänpäivän hengessä äidilleni, joka on innokas puutarhuri ja aina valmis kokeilemaan uutta. Blogia hänellä ei ole mutta jos olisi, se olisi takuulla aivan mahtava blogi!

  VastaaPoista
 28. Hauska toteutus tässä arvonnassa! Olenkin vähän ihmetellyt viime aikoina että minnekähän blogimaailman iso yhteisöllisyys on mahtanut huveta...
  Blogikaveri, jonka tiedän olevan innokas kasvattaja-kokeilija olisi Susanna puolitoistahehtaariaunelmia.blogspot.fi -blogista.

  VastaaPoista
 29. Hei, minäkin mielelläni osallistun tähän :) Ja olen aivan varma Katin ilahtuvan Kirahvilassa onnettaren meitä suosiessa...

  VastaaPoista
 30. Kahelinkulman Taina T. (http://kahelinkulma.blogspot.fi/) saattaisi kanssani iloita voitosta. :)

  VastaaPoista
 31. Arvonnassa mukana. Jos voitan siemenet antaisin miniälleni Tanjalle, joka on ollut ruokabloggari, muttei enää juuri tällä hetkellä työtilanteensa takia ehdi. Hänestä on kehkeytynyt innokas ja kokeilunhaluinen puutarhuri muutettuaan omakotitaloon maalle. anne.jrvinen@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Mukava oli taas lukea kuulumisia:) olen lukenut blogiasi alusta asti. Sunnuntaina aloitan aina aamun lukemalla blogiasi. Mukana arvonnassa, olisi kiva laittaa siemenet kasvamaan kasvimaalle:) t. Sarjuska

  VastaaPoista
 33. OI minkä ihanan blogin täältä löysinkään, täytyy tulla vielä paremmalla ajalla tutustumaan enemmän! Ja tietty mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
 34. Mukana arvonnassa ja toinen Vehoksuon Tessalle blogiin vehkosuo.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
 35. Mukana arvonnassa! Ja itse antaisin toisen pussukan siemeniä päivänpesän elämää blogille. :)
  http://paivanpesanelamaa.blogspot.fi/?m=0

  VastaaPoista
 36. Voi, noita haluaisin päästä kasvattamaan! Toisen satsin antaisin äidilleni, jolla ei ole blogia, mutta sitäkin innokkaammin kasvimaan antimista nauttivia lapsenlapsia!

  VastaaPoista
 37. Mukava arvonta! =D
  Jos voittaisin, tiedän erään joka on huikea hyötytarhuri. Hän saisi varmasti lilat herneet kukoistamaan. http://kivipellonsaila.blogspot.fi

  Itse "vaikutan" rakkauttajamaanantimia@blogspot.fi

  VastaaPoista
 38. Malttaakohan tuon komian pöydän ääressä työskennellä vai eksyvätkö ajatukset vuosisadan taaksepäin :)

  Annikalle soisin tuollaisen ystävänpäivälahjan. Ellei papuja kasvata kotona niin sitten maalla Ü

  VastaaPoista
 39. Ihana postaus ja hauska arvonta!
  Jos onni potkaisisi, voisi toisen palkinnon laittaa vaikka ihanaiselle Betweenille
  https://rikkaruohoelamaa.blogspot.fi/

  Kisut on niin <3

  VastaaPoista
 40. Hmmmm. Mulla on jo entuudestaan noit herneit, mut voisinhan mä voittaessani antaa oman osuutenikin eteenpäin. :) Toi emalimukin sisältö kiehtois kovin, ovat sen verran kauniit. Mut voi joko huomioida arvonnassa tai ohittaa, ihan kuinka vaan, teki vain mieli kommentoida. :)

  Yritän miettiä että ketä nämät kivat henkilöt vois olla jos jonku mainitsisin.. Okei, keksin ja nyt näköjään osallistunkin arvontaan. Täyttä elämää blogin Hannele vois tietenkin olla hyvä, koska Hannele asuu tässä lähellä ja kyllä sinne pihaan mahtuis herneitä kasvamaan. :) Ihanasta blogista puhumattakaan.. Oman osuuteni herneistä antaisin ehkä jollekkin joka ei bloggaa (sori, mä tiedän jo kuka se olis joteennnn..)

  Huonekaluista en mainitse mitään, kun olen jo ehkä sata kertaa maininnut miten niille tulee käymään kun seuraavan kerran käyn.. Trallalaa. ;) Vitsi vitsinä. <3

  Ihanaa alkanutta helmikuuta Jovelaan! Nähdään joskus taas. <3

  VastaaPoista
 41. Mukana arvonnassa ja toinen palkinto menisi aloittelevalle puutarhurille Mrs Sinn blogiin.

  VastaaPoista
 42. Teillä on ihanan tunnelmallista ja olette tehneet todella paljon työtä tunnelman luomiseksi.

  Mielelläni otan osaa arvontaan ja toinen paketti lähtisi Peikkokukkulan Mialle peikkokukkulalla.blogspot.com.es.

  Aurinkoisin terveisin Espanjasta!

  VastaaPoista
 43. Mukana arvonnassa rinne.sari at dnainternet.net
  Ja toinen paketti Susannan työhuoneen Susannalle.

  VastaaPoista
 44. Arvontaan vielä pomppaan. Mukaan myös sekasortoa.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
 45. Mukana arvonnassa. Toisen paketin haluaisin antaa kirjatoukka ja herra kamera-blogin Annalle. Hän varmaan osaisi arvostaa tätä.

  VastaaPoista
 46. Todella kaunis pöytä + tuoli pari. ♥

  Arvontaankin pitää osallistua. Toisen paketin ohjaisin Marketalle, Rakkautta ja maan antimia -blogin kirjoittajalle. Hän osaisi sitä arvostaa.

  VastaaPoista
 47. Oi kyllä, mukana arvonnassa! Antaisin siemenet äidilleni, jolla on enemmän viherpeukaloa :-) Itse onnistun jotenkin aina tuhoamaan kaikki kukat, jotka ostan :-D Blogikaveria ei ole, joten paha sanoa kelle antaisin toisen...

  VastaaPoista
 48. Mukana arvonnassa:) Helinälle toisen palkinnon antaisin :D

  VastaaPoista
 49. Kivassa arvonnassa mukana,t.paivi.englund@gmail.com

  VastaaPoista
 50. Tarviiks täs arvonnas ol itte bloggari vai sen jol toine pussi menis? itte en bloggaa eikä myöskään hän jolle siemenet antasin. Kivoi noi ky olisi.

  VastaaPoista
 51. Mukana arvonnassa: mirva.saloska(a)gmail.com ja toinen palkinto blogille http://hirsitalo1920.blogspot.fi

  VastaaPoista
 52. Voi olla, että olen jo myöhässä mutta antaisin ystäväpalkinnon http://garden-of-my-dreams.blogspot.fi/ Maaritille.

  VastaaPoista
 53. En tiedä ennätinkö, mutta yritän 😊 Antaisin ystispalkinnon Marttilan tilan Jonnalle ❤️ http://tilamarttila.blogspot.fi

  VastaaPoista
 54. Vieläkö ehtii mukaan arvontaan? Autuaan olon Cherille lähtee siemenpaketti, jos onni suosii :) Hyvää helmikuuta Jovelaan!

  VastaaPoista
 55. Minäkin haluan vielä koittaa onneani :) Antaisin toisen siemenpaketin siskolleni Sallalle (http://sallankeittiossa.blogspot.fi/)

  VastaaPoista
 56. Kiitos kaikille osallistuneille <3 Arvonta on suoritettu ja onnettaren suosion saavuttanut löytyy uusimmasta postauksesta :)

  VastaaPoista
 57. There's a chance you are qualified to receive a $300 IKEA Gift Card.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!