jovela

jovela

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Tervetuloa Jovelaan!

Tämä kevään loppu on ollut yhtä haipakkaa. Isännän pajaprojekti on lohkaissut vuorokaudesta sen suurimman viipaleen ja siinä rinnalla on hoidettu pihaa, muita pikkuprojekteja ja leipätyötä sään ja aikataulujen vaihtelevien oikkujen salliessa. Haipakkaa on siis ollut. Aikatauluja on jouduttu muokkaamaan moneen kertaan milloin mistäkin syystä. Kuluneina viikkoina olisi ollut paljon kerrottavaa ja fiilisteltävää, mutta tunnit eivät vaan aina riittäneet kirjoitteluun. Instaan olemme sitten laitelleet päivittäin pieniä hetkiä päivistämme täällä. Toivottavasti olette pysyneet kelkassa!

Kelkasta tuli mieleen tämä talolöytö! Isännän pajan ulkopuolella maalataan parhaillaan näkösuoja-aitaa ja ensimmäiset kukat on laitettu pihasomisteeksi. Kelkka kukkien alla on säilynyt ihmeen hyvin vuosikausia ryteikössä uinuttuaan. Nyt se saa kyytiläisineen toivottaa pajavierailijoita tervetulleiksi.Ja nyt olisi se aika ja ilo esittää teille kutsu. Moni teistä on tässä vuosien aikana tullut jollain tavalla hieman tutuksikin, kun olemme jakaneet arkien iloja ja elämää blogien ja meilien kautta. Moni on myös kertonut, että olisi joskus kiva piipahtaa Jovelassa ja muutama on täällä meitä jo käynytkin ilahduttamassa henkilökohtaisesti. Olisipa mukavaa nähdä teitä uudestaan tai ensimmäistä kertaa Jovelan perinnepajalla! Isäntä pitää pienet epäviralliset pajan avajaiset sunnuntaina 4.6.2018 klo 12-16.


Tältä näytti illalla pajalla. Aurinkosähkövalot toimivat loistavasti!

Mikään täällä ei ole koskaan valmista, ei  pajalakaan -  näin nämä asiat vanhojen talojen kanssa usein menee, mutta sinne saakka ollaan pääsemäisillämme, että sopii muidenkin käydä peremmälle, jos mielii. Pajalla ei pidetä siinä mielessä virallisia avajaisia, että siitä kuuluteltaisiin turuilla ja toreilla, vaan kyseessä on kutsutilaisuus. Isäntä takoo sen minkä ehtii ennen ja päivän aikana ja tarjolla on pientä purtavaakin. Pihalla saa kierrellä, sisälle sopii tulla narauttamaan namikaapin ovea, koiria saa rapsuttaa ja pajalla saa katsella miten rauta taipuu isännän käsittelyssä tarpeellisiksi tavaroiksi. Myytäviä pajatuotteita päivittelen instaan säännöllisesti ennen avajaisia ja ensi sunnuntaina lisään joitain tänne blogiin.

Olisi ihanaa tavata teitä lukijoitamme ja blogien kautta tutuksi tulleita ihmisiä. Jos luulet ehtiväsi piipahtamaan Jovelassa 4.6, laitathan meiliä jovelassa@gmail.com ja kerrothan tuletko yksin vai jonkun/joidenkin toisten kanssa. Osaamme sitten ottaa hieman tarjoilupuolella tätä huomioon. Mielellään myös kuulisimme, mikäli laktoosi tai gluteeni ei sovi saapujalle. Jovela sijaitsee Lounais-Suomessa, Vehmaan vehmaalla maaseudulla. Laitamme tarkan osoitteen muun infon yhteyteen kun laitat meille meiliä tulemaan.Isäntä takoo parhaillaan, saimme ihanat avustajat tänne lainaan tänään ja pajalla tosiaan suditaan väliaitaa parhaillaan täyttä häkää. Tämä rouva painelee nyt takaisin tuonne työmaalle puuhaamaan, jotta saisimme kaiken riittävän valmiiksi kahden viikon päähän. Sitä ennen on vielä turkasen paljon puuhaa ja isäntä takoo niin paljon kuin vaan ehtii. Nekään tuotteet eivät synny ihan tuosta noin vaan, sillä Jovelan perinnepajalla tehdään perinteisiä taontatöitä perinteisin menetelmin. Saa tulla katsomaan mitä ja miten! Tervetuloa!

Lämpimin terveisin

Jovelan Johanna ja Isäntä

43 kommenttia:

 1. Ihana kuulla teistä taas!Aamun lukija tulis viivana kyläileen,vaan asun ihan liian kaukana :-( Ja onnistuin murtamaan nilkkani,se leikattiin ja kasattiin ruuveilla ja levyillä,joten olen 6vk kotini vanki kipsin kanssa.Onneks kaveri auttaa,et ees jotain saadaan kylvettyä,täällä on edelleen yöpakkasia.Onnea ja menestystä pajaan!Ja muutenkin elämään.Pysyn kuulolla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvänen aika, miten huono tuuri! :( Paranemisia nyt sinne ja jos joskun matka käy näille suunnille, niin tervetuloa vaan piipahtamaan täällä ;)

   Poista
 2. Nonni, niin on jälleen yksi virstanpylväs teillä käsillä, kun saatte pajan ja puodin auki! Paljon onnea molemmille! ❤️❤️

  Jollei matka olisi näin mahdoton, olis kyllä hauska poiketa ja tavata :) Pitäkäähän oikein kivaa avajaisissa, menestystä kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Taru <3 Ja kuten arvaat, milloin tahansa retkenne näille suunnille osuu, niin portti on aina teille auki :)

   Poista
 3. Kyllä siellä on taas puuhailtu vaikka jos mitä! Mielenkiintoinen vierailukohde olisi tuo teidän Jovela, vaan tällä kertaa en vierailulle pääse. Toivotaan, että moni kuitenkin pääsee ja saatte viettää mukavaa sunnuntaita! Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anni ja pajalle saa toki tulla muulloinkin jos matka sattuu näille suunnille :)

   Poista
 4. Ei muuta ku rasvaa koneeseen, siis voimia kaikenlaiseen työhön.
  Voi ei...aika houkutteleva juttu...
  Voi ei....saisko kisuja silittää...
  Mä mietin tuliani, oisko ookoo että blogiton tulisi ?? 😃
  Hieno kelkka muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta on ok! Kutsu on lukijoille ja kanssabloggaajille :) Olet tervetullut kyllä! Laita meiliä vaan tulemaan :) Ja saa kisujakin silittää. Pippa varmaan mielellään ottaa rapsutuksia vastaan ja hyvällä tuurilla Freyastakin saattaa ehtiä nähdä hännänpään vilahtamassa sohvan alle. Hän kun on hieman vieraskaino otus ;)

   Poista
 5. Olipa ihanasti sanottu tuo, ettei mikään täällä tule koskaan valmiiksi. Saanko lainata? Keskeneräisen keskellä tuo lohdullinen tokaisu on taas päässyt itseltäni unohtumaan :). Ja siksipä onkin aivan mahtavaa, että päätätte kutsua kylään, sillä niinhän se vaan on, että elämä menee ohi, jos aina vaan joku seuraava askel pitää ehtiä tehdä, ennen kuin voi ketään kutsua. Niinkin voi sortua helposti ajattelemaan. Mutta onpa harmi, etten pääse siellä JOvelassa tuolloin käymään, vaikka kutsu on mitä mahtavin! Taitaa olla kyse juuri yo- ja päättäjäisviikonlopusta ja olemme suunnitelleet omat juhlat samaiselle sunnuntaipäivälle nuorimmaisen peruskoulun päättymisen kunniaksi.

  Ihanaa kesän alkua sinne vehmaaseen Jovelaan! Instan ja blogin kautta tunnelma välittyy aina niin ihanasti kaikesta siitä, mitä ahkeruuksissanne saatte aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa lainata! Ja ajatusta olisi ihan suotavaa suorastaan viljellä, myös tällä omalla henkisellä pläntillä ajoittain ;) Olen tätä asiaa pohtinut monta kertaa ja ilokseni viime aikoina oikeastaan alkanut ymmärtää, ettei keskeneräisyys ole ikävä asia ollenkaan. Jotain valmistuu, jotain on aina vähän vaiheessa, uusia aloitetaan, vanhoja jatketaan. Sellainen on elämää. Olen miettinyt esimerkisi sellaista, että joskus nuorempana, kun matkustelu oli uutta ja ihmeellistä, oikeastaan usein kaikki se mikä tapahtui matkaa ennen oli omalla tavallaa jännempää kuin sitten se itse saapuminen sinne lomakohteeseen. Toki sielläkin oli kivaa, mutta sitä matkaa tehtiin ja suunniteltiin omissa ajatuksissa jo kauan ennen kun ne varpaat upotettiin vieraan maan hiekkaan. Sitten se olikin jo tavallan nähty. Näissä meidän puuhissa on jotain samaa. Projektit ja niihin liittyvät niin monet asiat heräävät tavallaan henkiin ja niistä, itsestään ja toisistamme löytää aivan uusia asioita sen tekemisen myötä. Kivaahan se on sitten kun jotain saadaan valmiiksi tai valmiimmaksi, mutta aika harva homma on koskaan ihan valmis täällä. Samalla myöskin sen valmistumisen myötä siitä kohteesta katoaa jotain, vaikka samalla tietenkin siihen on saanut jotain lisää. Nyt esimerkiksi tämän pajalaprojektin kanssa olen saanut olla niin älyttömän ylpeä tuosta isännästä. Meillä on ollut isoja haasteita matkan varrella tämän projektin kanssa. On ollut sairastumista, appiukon poismeno, itselläni kovia kipuja, ties mitä aikataulumuutoksia, sääesteitä, auton joutuminen korjaamolle toviksi kahteen kertaan ja tietysti juuri silloin, kun piti hakea lisää materiaalia. Pieniä harmeja siellä ja täällä on piisannut, mutta me ollaan pärjätty ja ollaan puheväleissä edelleen ja ollaan jopa huumorilla veistelty väsyneinä menemään tuolla pajalla. Oli hieno hetki kun pungerrettiin 110 kiloa painavaa alasinta kahdestaan kumpuraisen rytölän läpi, melkein 40 cm korkean kynnyksen yli ja omalle paikalleen pajalassa. Se oli siinä, odotettu virstanpylväs ja meillä sellainen voittajafiilis, että meinasi silmät vetää veteen. Ei kaikki puuhat ole aina kivoja, ei aina ole hauskaa ihan joka asian kanssa, mutta kaikissa asioissa on niin paljon kivaa ja aina vähän jotain hauskaa - jos ei muuta, niin itseironiaa. Olen tässä tovin jo ajatellut, ettei se päämäärä ole oikeasti ehkä niin tärkeää kuin se matka. Sillä matkalla tapahtuu tärkeitä. Mitä sitten jos ei ole ihan valmista. Ehei kaikein ole tarkituskaan olla ihan valmista. Sellainen riittävän valmis ja vähän keskeneräinen on aika hyvä juttu, koska riittävällä voi tehdä jotain ja keskeneräisyys aktivoi tekemään jotain asialle jos oikeen alkaa ärsyttää ;) Olen ajatellut, että ehkäpä mut on luotu elämään onnellisimmillaan siten, että on vähän keskeneräistä. Se sellainen liika oleminen vaan on se, joka ei tunnu hyvältä.

   Onnea nuorimmaiselle peruskoulun päättymisen johdosta :) Viettäkää ihanat juhlat. Jovelan portti on kyllä teille auki myöhemminkin jos suunnille satutte ja pajalla tulee tapahtumaan myöhemminkin kutsuja. Ties vaikka joidenkin mukavien teemojen merkeissä ;)

   Suloista loppukevättä ja kesäkuun alkua Idurin suunnille <3

   Poista
 6. Kuulostaapa hienolle - ihan kaikki, mitä teette; jotenkin niin täydestä sydämestä <3 Olisipa hieno päästä paikalle; keskustelen asiasta meidän isännän kanssa, ja laskemme vähän aikaa ja etäisyyksiä. Lapsiperheen arki on aikamoista palapeliä ajan kanssa, mutta jos ei paikalle päästä, elän hengessä mukana - ja toivotan isännän pajalle paljon taottavaa myös tuleville vuosille.

  Ihania kesäpäiviä sinne Jovelaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Ja olette lämpimästi tervetulleita jos vaan joudatte paikalle :) Laittele postia vaan sitten tulemaan jos joudatte :)

   Poista
 7. Heipähei Jovelaan. Kuinka mahtavaa että saatte pajan auki ja vielä kutsukin kotiinne. Kuinkahan pitkä matka mahtaisi olla katsomaan kaunista Jovelaa. Laittaa miettimään mahdollisuutta saapua. Kuitenkin mukana täällä ja instassa jos ei onnistu. Oikein kaunista kesää teille molemmille ja paljon onnea ja hyviä hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään muista millä suunnilla marjakuja sijaitseekaan, mutta me ollaan tässä Turun (42 km) ja Uudenkaupungin (25 km) välimaastossa. Olet lämpimästi tervetullut jos vaan sieltä joudat lähteä kylään :) Laitathan meiliä tulemaan jos pääset :) Ja kiitos tsempistä! Ihanaa kesän saapumista sinne Marjakujalle!

   Poista
 8. Tottakai tulisin, jos ei matka olisi niin pitkä! Nostan hattua kun avaatte koitinne oven kaikille vieraille. Karkkikaappinne onni on, etten pääse paikalle ;)

  Mukavaa viikonloppua molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun olet hengessä mukana! :) Namikaappi kuule oikeen toivoo tulevansa syödyksi. Hän on sitä varten ja odottaa edelleen todellista haastajaa, kun toistaiseksi meidän namikaappia ei ole kukaan onnistunut yksinteoin tai edes muiden avustamana tyhjentämään pitkänä viikonloppunakaan ;D

   Poista
 9. Voi ku olisi ihana tulla käymään! Olen parin vuoden ajan ollut hyvinkin ahkera Jovelan seuraaja ja ihailija. �� Mutta pitkä on matka ja siskon juhlat samana päivänä, joten en pääse. Harmi! �� Mutta toivottavasti saatte sopivasti vieraita, sää suosisi ja kaikilla olisi kivaa. ☺ Joskus kyllä haluaisin päästä itsekin käymään! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria :) Ihanaa kun olet hengessä mukana ja joutaahan tänne toisellakin kertaa käymään jos mielii ja suunnille sattuu :) Iloisia juhlia ja onnittelut siskollesi siellä!

   Poista
 10. No morjes Jovela emäntä. Siit onki pitkä aika ku oon tän mittää kirjotellu. Tääl Pori kupees lähes kaikki o ennallaa paitsi et....MEIL O NY OMA MANSIKKAPAIKKA!! Se tuli noka ettee yhtäkkii, ilmottamat. Ilma sen kummempii mietteit me ostettii se. Hullujaha me ollaa mut mitä siit sitte. Siäl ei oo viemärii eikä kyl vettäkää paitsi paris kaivos mut niit ei voi käyttää. Kaikki menee uusiks tai oikeestaan vanhaks...sin ei tuu mittää nykytekniikkaa. Voi et ihmine voi seota iha valla semmosest rötisköst. Noh, mut teil o asiat edenny ja ootte saavuttanu yhre määränpään. Kovasti oonnee pajast ja kaikest mitä se tuo mukanaan. Kyl elämine vaa o elämise arvost ko saa puuhail semmosii juttui mist tykkää. Teil o ny siel sit vähä niinku avoimet ovet ja jos ny vaa soppii ni me täält kyl tultas varmaa poikkeemaa iha kaksistaan. Ja oikeesti ei me mittää poiket ko tullaa sin iha vartavaste. Mää tääl kyl oikeesti jo vähä ruavin lähtökuapis. Jännittää iha kauheesti nährä mimmone ihmine löytyy tän blogin takkaa ja milt teil sit näyttää, ko vaiks sul o hianot kuvat ni ei niist iha koko totuut nää. Ja mut sää tunnistat tiätty murteest, paitti et jos täält päi tullee kauhee ryysis ni kaikki siäl puhuu Porrii..heheh. Mut pidemmit puheit..mukavii hetkii teil kiiruun keskel ja voi ol et nähdää. Terkuin Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No morjensta vaan ja tervetuloa jos vaan paikalle joudatte! Olisipa hauskaa saada kuunnella iloisia murteita täällä, tämä oma Stadin murre kun kalpenee reteempien rinnalla heti ;)Polkaiskaa ihmeessä itsenne lähtökuopista ihmettelemään meidän rytölää :D Täällä sitä on ihmeteltävää kun on laitettua ja laittamatonta ja kaikkea siltä väliltä sekä pari mörskää, joille ei enää taida voida mitään tehdä. Kaikki ne on bloissakin tavalla ja toisella tässä vuosien saatossa esitelty, mutta onhan se eri asia toki kun silmillä katsoo.

   Laitathan säköistä postia tulemaan jos pääsette kyläilemään, niin laitan teille hieman infoa päivästä :)

   Poista
  2. Äsh, ja siis ONNEA mansikkapaikasta! Melkein unohdin sen sanoa! On se vaan niin ihanaa, jännää ja innostavaa aikaa kun pääsee laittelemaan paikkaa ja saattaapi hyvinkin olla, ettei siltä puremalta sitten parannuta lainkaan. Minä en ainakaan ole parantunut, enemmänkin tauti on vaan pahentunut ;)

   Poista
 11. Thank you, Janicce :) Had a quick peek at your blog too and it's very interesting. Quite different garden than ours here in northern Europe ;)

  VastaaPoista
 12. Olisipas tosi ihanaa päästä Jovelaan vierailulle, mutta välimatka on vähän turhan pitkä. Paja näyttää hienolta! Oikein mukavaa avoimien ovien päivää ja kesää Jovelaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos, Maria :) Ihanaa toukokuun loppua ja kesäkuun alkua sinne!

   Poista
 13. Oiiiii kiitos kutsusta! Ootte mun idoleita talonkorjausaiheissa ja oon seurannut urakkaanne ainakin pari vuotta. Samoihin aikoihin hankin tämän oman onnelani 2013 kuin tekin. Ja oon kiitollisin mielin ottanut neuvojanne vastaan. Hassua että mullakin on kaksi espistä! Hankittu ennen kuon tutustuin blogiisi. Kissoja mulla ei ikävä kyllä ole mut naapurin kissa on laajentanut virkaansa omenatarhaani, joten myyrät pysyyvät poissa. Niin ja on täällä myös kunnon vahtikoira joka on chihu. Paras vahti ikinä! Harmillistä etten pääse vuorotyöni vuoksi nyt sunnuntaina Louhisaareen. Mutta teille yritän tulla silloin 4.6. Ajelen sinne ihan yksin. Laitan s-postia tulemaan huomenna töistä kun naputtelen tätä pikkuista kännyäni nyt ja tää on vähän hankalaa. Oikein innoissani odottelen tämän reilun viikon. Onnea sinne avajaisiin! Ja ottakaa ihan rennosti vaan! Terv. Anne-Marie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, Louhisaaren tapahtumassa et tainnut menettää paljoakaan :( Oli suorastaan pettymys. Siellä piti olla n. 14 erikoiskasvimyyjää ja paikalla taisi olla vain , joista 1 myi jauhoja ja yksi oli ihan tavallinen "torikukkakauppias" tuontimuratteineen. Hyötykasvipuutarhatapahtumassa ei ollut kuin yksi hyötykasveja myyvä ständi, paikan oma ja heilläkään ei ollut kuin salviaa, aitotupakkaa, juuripersiljaa ja jotain neljättä kasvia sekä yhtä kuivakukkaa. Mukavaa siellä oli käydä noin muuten, pieni hengähdystauko viikon loppuun, mutta sen pääannin osalta tarjonta oli pettymys.

   Tervetuloa ja nähdään sunnuntaina :) Laitoin sulle juuri meiliä takaisin ;)

   Poista
  2. Hups! paikalla taisi olla vain 6, siis ;)

   Poista
  3. Juu kiitos! sain osoitteenne! Katsoin Google mapsista reitin ja mikä hauska yllätys siellä olikaan teidän pihapiiristänne: kuvat oli otettu ennen maalauksia ja korjauksia! On todella ihanaa nähdä mitä kaikkea ootte saaneet aikaiseksi! Pajalta haluaisin ostaa sellaisen puuhellalle laitettavan kattilan alusen. Ja ehkäpä joitain taimiakin voisin hankkia, jos sulla on niitä myytävänä. No mutta näkymisiin sitten sunnuntaina!

   Poista
 14. Oi - olen niin innolla instassa seurannut teidän touhuja. Ihanalta näyttää ja aina valmiimmalta. Harmittaa kyllä niin perusteellisen vietävästi, etten pääse paikalle, kun olen sieltä 500 km:n päässä, ihan toisella puolen maata, ylioppilasjuhlissa juuri tuon viikonlopun. Niin kovasti olin jo alkuvuodesta sinne tulossa. Ihanaa tulevaa viikonloppua sinne ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ymmärrettävää, paha se on kahdessa paikassa samaan aikaan olla, mutta nou hätä :) Pajalla tapahtuu myöhemminkin ja ovi Mezzolalaisille auki :) Iloisia juhlia sinne ja toivotaan hyviä kelejä - täällä jännityksellä seurataan alati vaihtelevaa ennustetta sunnuntaille ;)

   Poista
 15. Kiitos kutsusta. Harmittavasti on tätä välimatkaa muutama tuhat kilometriä, jos olisimme lähempänä tulisin kyllä.

  Laitoin sinulle sähköpostia blogin sähköpostiin.

  Aurinkoisin terveisin!

  VastaaPoista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Äh, minä tuossa töpeksin aamukankeilla sormillani. Toivotan suurta sukseeta ja elän hengessä mukana kolmien lakkiaisten keskellä (nää sukurakkaat pohojalaiset, huooh). Kenties tässä intaannun myöhemmin kesällä-jota meillä tosin ei ole edes nähty vielä - treffaamaan veljmiestä sielläpäin ja kurautan kartanollenne lyhyellä varoitusajalla. Nyt vaan astraalitasolla istuksin pihakivellä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä oli kiireinen viikonloppu siellä, kuten monella muullakin, kun samana viikonloppuna oli monet lakkiaiskahvit tarjolla :) Piippaa ihmeessä jos olette suunnilla kesällä. Olette tervetulleita :)

   Poista
 18. KIITOS ihana Jovelan väki aurinkoisista tupareista! Herkkupöytä juomineen oli todella upea! Nammm! Pajassa oli paljon mielenkiintoista takorautaaja hankin hyödyllisen ja kauniin padanalusen. Keittiöpuutarha oli luonnossa vielä hurmaavampi kuin blogissa! Varsinkin kun kävin paluumatkalla katsomassa Louhisaaren vastaavan! Siis eihän siellä ollut mitään kiinnostavaa verrattuna teidän ihanuuteen! Suurkiitos vielä kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, Annemarie kun kävit kylässä ja tervetuloa uudelleen <3 Olipa kerrassaan ihana päivä sunnuntaina! :)Sääkin suosi meitä kaikkia, lauantaina oli todella tuulista ja vähän koleaakin sen vuoksi, maanantaina sitten satoi janoiseen maahan vettä koko päivän, mutta sopivasti sunnuntaina saatiin nauttia auringosta ja lämmöstä. Olipa hyvä tuuri!

   Poista
 19. Hei Johanna! Tätä blogia lukiessa tulee aina mieleen tämä ihmetys ja kysymys: mikä on kaiken uskomattoman energisyytesi salaisuus? :) Lähetätkö hieman virtaa tännekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä pidä itseäni erityisen energisenä, on vain paljon tekemistä. Osa sellaisia mitä pitää tehdä ja osa sellaisia mitkä huvittaa tehdä ja jaksaminen sitten pitää jakaa niiden kesken. Välillä olen kovin uupunutkin. Tänä vuonna erityisesti on ollut useinkin tosi väsy :)

   Poista
 20. Hei löysin juuri blogiinne ja olen lueskellut ihanasta taloseikkailusta. Halusin vain sanoa että salinne hieno häämuotokuva on todennäköisesti väritetty valokuva. Sitä kannattaisi näyttää paperikonservaattorille jotta se säilyisi vielä toiset sata vuotta!
  T. Konsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Konsu

   Kyllä vaan, nimenomaan on :) Päälle maalattu kuva on kyllä ihan hyvässä kunnossa, ainoastaan raami on saanut vuosien aikana pipiä. Hääkuva on tämän talon entisen isännän veljen ja hänen vaimonsa hääkuva ja n. 70 vuotta vanha. Saimme kuvan talon entisen isännän tyttäreltä, jonka asui täällä aikanaan :)

   Poista
 21. Hei!

  Onko mahdollista tilata taontatuotteitanne postitse?

  - Merja

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!